ant 29-08-2022 04:03 PM
Sveiki,
Iš pradžių noriu padėkoti Samsung'ui už galimybę išbandyti šį telefoną.
Pradėsiu nuo to, kad atidavus Fold 3 ir pasiėmus atgal į rankas savąjį S22 Ultra ilgai ieškojau kaip jį atlenkti. Ilgokai nesupratau, kad S22 neatsilenkia, o kai tą supratau, dar ilgai stebėjausi, kodėl jis padarytas taip, kad neatsilenkia. Kaip sakoma, prie gero greitai priprantama.
Pats telefonas, lyginu su S22 gerokai mažesnis todėl kelnių kišenėje ir rankoje laikyti patogiau. Dvigubas telefono storis man tikrai netrukdo. Atlenkiamas ekranas tikrai gėris, atlenkimo vieta pastebima, bet jokio diskomforto nesukelia.
Visa kita labai panašu į standartinį Galaxy serijos telefoną.
Nesitikėjau, kad akumuliatorius, naudojant nemažai atlenkiamą ekraną, gali atlaikyti iki vakaro.
Tačiau ko aš pasigendu šiame ir beveik visuose kituose šiuolaikiniuose telefonuose:
- žymiai didesnio akumuliatoriaus. Norėčiau, kad telefonas būtų gyvas 3-4 d., o nenusibaigtų pakeliui namo iš darbo. Taip pat tikrai galėtų akumuliatorius būti keičiamas. Tai ypač praverstų išvykų/žygių metu;
- SD kortelės lizdo nebuvimas man - didelis trūkumas;
- labai nepatinka slidžios stiklinės telefonų nugarėlės. Gražu, bet labai nepatogu. Tokių telefonų be dėkliuko naudoti neįmanoma, nes jie nuo bet kurio paviršiaus nučiuožia ant grindų. Idealią telefono nugarėlę turėjo, berods Note 2, kuri buvo odos imitacija. Visiškai neslidi, šiek tiek jausdavosi minkštumas. Beveik idealus sprendimas telefonui. Labai tokios nugarėlės pasigendu;
- jei jau esam priversti naudoti telefonus su dėkliuku, tai norisi dėkliuko su patogia funkcija. Šiai dienai man patogiausi Quad Lock dėkliukai. Tinka ir dviračiui, ir automobiliui, kartu turi ir bevielį krovimą (nes, kaip rašiau aukščiau, akumuliatoriai nelaiko). Deja Quad Lock šiam modeliu dėkliuko dar neišleido. O taip būtų patogų automobilyje žiūrėti į Waze atlenktame ekrane. Beje, iš Samsungo gaminių, nieko panašaus neteko matyti;
- Fold 3, atsižvelgiant į jo kainą, kamera turėtų būti neprastesnė nei S22. Viena iš esminių priežasčių sulaikanti nuo Fold serijos telefono įsigijimo;
- rašymo pagaliukas, toks kaip Note serijoje, Fold serijos telefonuose man irgi būtų reikalingas. Ir ne kur nors dėkliuke, o turintis lizdą pačiame telefone;
- ir kuo naujesnis telefonas, tuo jo vibravimas silpnesnis. Blogai, labai blogai. Labai noriu telefono su gerokai stipresniu vibravimu.
Laukiu Fold 5 ar Fold 6, kuriame bus ištaisyti šie trūkumai.
ant 30-08-2022 11:00 AM
@Kęstas, Dėkoju už atsiliepimą! Džiugu girdėti, kad įrenginys Galaxy Z Fold3 5G patiko!😉
Ir aš norėčiau, kad telefonai laikytų ilgiau negu 1-2 dienas. Deja, bet tai įmanoma padaryti tik optimizuojant programinę įrangą ir didinant akumuliatoriaus talpą. Naujasis Galaxy Fold4 savo baterijos ištverme lenkia net Galaxy S22 Ultra, dėl geresnio procesoriaus ir programinės įrangos optimizavimo.
SD kortelės nebuvimas tikrai neprideda telefonui pliuso, bet panašu, kad dėl marketingo (vartotojas nebepirks bazinio 128GB atminties modelio), SD kortelės telefonuose nebeišvysime, kaip ir ausinių lizdo.
Kamerų kokybė irgi pagerėjo naujajame Galaxy Fold4. Daug apžvalgininkų teigia, kad nuotraukų kokybė lenkia net Galaxy S22 Ultra.
ant 01-09-2022 01:38 PM
Sveikas, @Kęstas,
Ačiū už atsiliepimą. Buvo įdomu paskaityti tavo įspūdžius bei pastebėjimus naudojantis įrenginiu. 🙂