09-09-2022 02:00 PM – rediģēja 20-09-2022 06:08 AM
Laikam jau jāsāk ar to, ka šis modelis nav pirmais, kurš pabijis manās rokās. Ar Samsung Community gādību, bija iespēja divas nedēļas izmēģināt Galaxy Fold 2. Samsung Galaxy Z Fold 2
Un toreiz, man, kā iesīkstējušam Note sērijas fanam, pietrūka šajā lieliskajā ierīcē:
⦁ Ūdensizturība
⦁ Pārāk maza atmiņa
⦁ S-Pen trūkums
Bija vēl atsevišķas nianses, kuras toreiz šo ierīci vēl nepadarīja par man piemērotu, taču augstākminētās trīs bija noteicošās. Taču Fold sērija man joprojām likās ārkārtīgi interesanta, tāpēc sekoju līdzi visiem jaunumiem, kas saistīti ar šiem fabletiem. Fold 3 iznākšana bija jau diezgan daudzsološa un bija redzams, ka Samsung ir paveicis ļoti daudz, lai Fold kļūtu par lielākam lietotāju lokam piemērotu ierīci. Bija parādījusies ūdensizturība, iebūvētā atmiņa palielinājusies, bija pat iespēja darboties ar S-Pen. Ar nepacietību gaidīju šī gada 10. augustu, jo bija jau skaidrs, ka Note sērija ar jauniem modeļiem vairs nepapildināsies un jāsāk mest acis uz Fold telefoniem. Protams, nenormāli kaitina Samsung mērkaķošanās, gandrīz 2 tk vērtam telefonam neliekot komplektā lādētātāju, bet piedāvājot to atsevišķi. Cik aprobežotam jābūt, lai noticētu, ka tam ir kāds sakars ar ekoloģiju! Šāda ubagošana no Samsung puses ir visai nožēlojama. Bet, "santīmus nekrāsi, pie lata netiksi"...
Un šajā prezentācijā parādītais Fold 4 jau likās tīri pieņemams. Tas, protams, pilnībā nespēj aizstāt Note priekšrocības, taču šim telefonam ir daudz savu priekšrocību. Un kā galvenā priekšrocība – lielais iekšējais ekrāns. Filmu, Youtube un Instagram cienītājiem skatītājiem gan jēgas būs pamaz, taču dokumentu rediģēšanai, prezentāciju veidošanai, grāmatu lasīšanai un spēlēm, tas ir īsts atradums. Tiem, kuri iebildīs, ka planšetdatoru ekrāni ir vēl lielāki un ērtāki, uzreiz atbildēšu – ielieciet planšetdatoru kabatā. Ekrāns ir ļoti košs un skaidri pārskatāms. Arī kameras caurumu Samsung inženieri ir pamanījušies noslēpt diezgan labi(kas atteicas uz mani, joprojām nesaprotu šīs kameras nepieciešamību). Locījuma vieta joprojām ir vizuāli redzama, taču salīdzinājumā ar Fold 2, vairs nesanāk tai “uzdurties” darbojoties ar ekrānu. Lietotāju saskarne(kas par terminu!) ir teicami pielāgota, lai strādāšana būtu komfortabla gan strādājot ar iekšējo, gan ar ārējo ekrānu. Arī “laptopa” režīmā, ir ērti darboties un ir daudz pielāgotu scenāriju. Pirkstu nospiedumus šis ekrāns savāc diezgan pamatīgi un to notīrīt ir sarežģītāk, kā parastam monoblokam. Veiktspējas ziņā pret telefonu nekādu iebildumu – tas ir ļoti jaudīgs, plūdens un veikls, ekrāna orientācijas maiņa gan reizēm nedaudz “apdomājas”, taču ir paklausīga. Salīdzinot ar Fold 2, skaņa ir kvalitatīvāka un daudz patīkamāka, tāpat arī ar Samsung Galaxy Buds Live saslēdzas bez aizķeršanās. Arī baterija tur samērā labi, no 65% uzlādes izpakojot telefonu un vairāku stundu intensīvas mocīšanas, lai to “savestu kārtībā” uzlāde noslīdēja tikai līdz 38%. Kopā ar Fold 4 iegādājos arī Samsung vāciņu ar S-Pen. Ņemot vērā Fold 4 cenu, arī vāciņš par 89 eiro, nelikās lieka greznība. Vāciņš gan pamatīgi “uzresno” telefonu, taču labi nosedz gan ārējo ekrānu, gan kameru bloku. Nedaudz pabojāja iespaidu tas, ka telefonu nevar stabili nolikt uz galda, pat ar šo vāciņu tas pamatīgi danco.
Taču S-Pen darbojas labi un gandrīz nosedz visu nepieciešamāko Note funkciju klāstu. Arī pats irbulis ir resnāks un tādējādi ērtāks lietošanā. Pagaidām vēl kārtīgi strādāt ar S-Pen vēl nav sanācis, bet izskatās, ka problēmas nav gaidāmas. Izmēģinot Fold 2 ļoti patika ieslēgšanas pogā iebūvētais pirkstu nospiedumu skeneris un šeit tas kļuvis vēl ātrāks un atsaucīgāks. Un nu par kamerām. Nekādas milzīgas izmaiņas nav parādījušās, kvalitāte gan foto, gan video ir laba, priecē 3x optiskais palielinājums, taču ar Note 20 Ultra kamerām, Fold 4 sacensties vēl nevar. Cik izdevās pamanīt, Fold 4 kameras iestatījumos iztrūkst Automātiskais HDR. Tas pagaidām viss, kas pēc dienas lietošanas man likās svarīgs.
Atrisināts! Doties uz risinājumu
09-09-2022 02:58 PM
Sveiks, @Romaxsoft ! Paldies par atsauksmi! Lai izdodas izbaudīt visas Galaxy Fold4 piedāvātās iespējas un lielisko veiktspēju!🙂
Samsung Community komanda
09-09-2022 02:58 PM
Sveiks, @Romaxsoft ! Paldies par atsauksmi! Lai izdodas izbaudīt visas Galaxy Fold4 piedāvātās iespējas un lielisko veiktspēju!🙂
Samsung Community komanda
28-11-2022 07:31 PM – rediģēja 28-11-2022 07:33 PM
@Romaxsoft Tā, kā lūkoju pēc Samsung telefona, izlasīju Jūsu atsauksmi. Atsevišķs paldies par to, ka dalījāties atklātā pieredzē par Fold 2. Es vairākkārt veikalā pie Fold un Flip stenda pavadu vismaz pusstundu.
Komentāram par lādētāju piekrītu uz visiem 100%.
Manam Samsung S 22+ komplektā arī nebija lādētāja, kaut gan iegādēs brīdī telefona cena bija virs 1 TK eiro. Man gribējās, lai komplektā ir tas lādētājs.
Kā arto locījuma vietu Samsung Fold 2 būs pēc gada vai diviem? Vai būs redzama?
29-11-2022 12:12 AM
Es tomēr īpaši vairs nepievērstu uzmanību Fold2, jo tam nav ūdensizturības. Kas attiecas uz locījuma vietu, tad jāņem vērā, ka telefona iekšējam ekrānam ir uzlīmēta aizsargplēve un tā parasti cieš pirmā. Locījuma vietā, gan augšā, gan apakšā ar laiku tā līmejas nost no ekrāna. Vismaz tāda ķibele bija Fold2 modelim, kuru saņēmu testam. Manam Fold4 pēc 2 mēnešu lietošanas pagaidām nekādas problēmas nav novērotas. Tikai pirmo reizi pēc pārtraukuma, verot vaļā, parasti dzirdams tāds kluss krakšķis.
29-11-2022 12:46 AM
@Romaxsoft Liels paldies par padomu. Protams, laba un kvalitatīva telefona iegāde nav uz vienu dienu un gribās, lai tas ir kā jauns ilgu laiku.
Izskatās, ka labāk apsvērt domu par kādu no klasiskās versijas Samsung telefoniem.
Varbūt varat kādu Samsung modeli man ieteikt?
01-12-2022 02:12 PM
Izskatās tīri labs,paldies,kad dalījies pārdomās.🙂
04-12-2022 05:47 AM
Domāju, ka kāds no S22 modeļiem uz šo brīdi būtu visideālākais no klasiskajiem Samsung.