Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 
Ugrás a megoldásra MEGOLDVA

Eredeti témakör:

Galaxy A50 akkumulátor nagyon gyorsan merül

(Témakör létrehozásának dátuma: 22-05-2020 11:04 AM)
1459 Megtekintések
Latekom16
Apprentice
Beállítások

Sziasztok! 

Még augusztusban vettem egy Galaxy A50-et, és akkor is megfigyeltem már, hogy az akkumulátora a 4000mAh-hoz képest elég gyorsan merül. Eleinte nem szenteltem neki nagy figyelmet, viszont később már zavaróvá vált. Annyi biztos, hogy nem a telefonommal van a probléma, mivel ismerősőm Galaxy A70 készüléke is ugyanezt a problémát generálja. Beszéltem már Élő Csevegésen egy ügyfélszolgálatossal, azt mondta, csináljak gyári visszaállítást, és nézzem meg, hogy utána milyen. A kérdéseim a következők: 1. A gyári visszaállítás tényleg segíthet? Rengeteg cuccom van a telefonon és feleslegesen nem pakolánám őket, ha nem muszáj 😕 2. Ha az utóbbi nem jó, az akkut garanciával ki lehet cseréltetni?

Válaszotokat előre is köszönöm!

0 tetszik

1 Megoldás

Elfogadott megoldások
Megoldás
SomaE
Samsung Expert
Beállítások

Hello,

Kezdésnek a Device Care-t nézném meg, hogy mi meriti a legjobban a telefont - innen érdemes elkezdeni nyomozni.
Egyébként az első évben az akkumulátor is garanciális, igy ha ezzel van gond, természetesen a márkaszervizek cserélik.

Gyárival kapcsolatban - általában segit. A problémát leginkább az appok, illetve azok (felesleges) fájljai okozhatják. Kicsit leegyszerűsitve, jó eséllyel minden app update hagy maga után némi szemetet. Ez hatványozottan igaz Android update-ek esetében. Mivel az A50/70 megjelenése óta frissült az Android is, igy jó eséllyel tudna javitani egy friss és tiszta install a telefon készenléti idején.
Én a fontos doksikat, képeket, telefonszámokat amúgy is felhőben tárolom, igy nem annyira fájdalmas egy-egy ilyen nagytakaritás. Javaslom nézd át a telefont, ami kell azt mensd felhőbe, PC-ra vagy SD kártyára, és csinálj egy gyárit. Ha megvan, akkor pedig inkább egyesével rakd fel Play Store-ból a szükséges appokat, illetve a mentésből csak a kontaktokat vagy egyéb fontos dolgokat állitsd vissza.

Üdv,
Soma

Megoldás megtekintése az eredeti bejegyzésben

1 Válasz
Megoldás
SomaE
Samsung Expert
Beállítások

Hello,

Kezdésnek a Device Care-t nézném meg, hogy mi meriti a legjobban a telefont - innen érdemes elkezdeni nyomozni.
Egyébként az első évben az akkumulátor is garanciális, igy ha ezzel van gond, természetesen a márkaszervizek cserélik.

Gyárival kapcsolatban - általában segit. A problémát leginkább az appok, illetve azok (felesleges) fájljai okozhatják. Kicsit leegyszerűsitve, jó eséllyel minden app update hagy maga után némi szemetet. Ez hatványozottan igaz Android update-ek esetében. Mivel az A50/70 megjelenése óta frissült az Android is, igy jó eséllyel tudna javitani egy friss és tiszta install a telefon készenléti idején.
Én a fontos doksikat, képeket, telefonszámokat amúgy is felhőben tárolom, igy nem annyira fájdalmas egy-egy ilyen nagytakaritás. Javaslom nézd át a telefont, ami kell azt mensd felhőbe, PC-ra vagy SD kártyára, és csinálj egy gyárit. Ha megvan, akkor pedig inkább egyesével rakd fel Play Store-ból a szükséges appokat, illetve a mentésből csak a kontaktokat vagy egyéb fontos dolgokat állitsd vissza.

Üdv,
Soma