Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 
Ugrás a megoldásra MEGOLDVA

Eredeti témakör:

Galaxy A40 Mobilnet probléma (hardverhiba?)

(Témakör létrehozásának dátuma: 05-12-2019 08:38 PM)
2873 Megtekintések
mickeyratt
Apprentice
Beállítások

Üdvözletem!
Néhány napja frissen vásárolt A40 készülékkel az alábbi nagyon kellemetlen és csalódást keltő hibával szembesültem:
Dual SIM üzemmódban használom, SIM1 beszédcélú, SIM2 mobilnet (adat) célú felosztásban.
Sajnos teljesen kiszámíthatatlanul a mobilnet használhatatlanná válik. Normál, működő esetben 20Mbit körüli le és feltöltési sebességet produkál, de ha a hiba előjön, van, hogy még a domain nevet sem tudja feloldani, a Chrome böngésző azt írja, hogy nincs internetkapcsolat, és ebből az állapotából nem lehet kihozni még újraindítással sem. Ha visszabutítom 3G-re vagy EDGE-re akkor nagy nehezen megindul valami néhány 100 bájtos forgalom, de az sem tart sokáig. Megkerestem a szolgáltatót ("T" mindkét kártya), adtak új SIM kártyát (AES V6 64k), azzal ment is egy napig jól, de aztán kezdődött elölről minden. Gyári visszaállítást is végeztem, semmi eredmény.
Furcsa, hogy rendszerint teljesen magától megjavul és akkor jó sebességgel működik, aztán reggel elővéve ismét semmi.
Ha ugyanezt a két SIM kártyát visszateszem a 4 éves legalsó kategóriás Hülyevej telefonba, minden megy tökéletesen, mint ahogy az utóbbi 4 évben is ment.
Hardver-hibás lehet a készülék, vagy esetleg van valami ismert probléma, amit szoftveresen talán majd orvosolnak?
Nagyon sajnálom, mert amúgy nagyon szerethető készülék lenne. Az első Samsung mobil vásárlásom volt, de elgondolkodtam, hogy nem döntöttem-e rosszul?
Köszönöm előre is!!!

1 Megoldás

Elfogadott megoldások
Megoldás
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Erősen ajánlanám egy Samsung Márkaszerviz felkeresését.

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

Megoldás megtekintése az eredeti bejegyzésben

0 tetszik
4 Válaszok
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Üdv!

Kérlek ellenőrizd, hogy a készülék szoftvere naprakész, illetve a kártyák foglalatok közötti cserélése változtat-e valamit a problémán.

Várom visszajelzésedet! 🙂

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

mickeyratt
Apprentice
Beállítások

Köszönöm a gyors választ és a tippeket.
A szoftverfrissítő azt mondja, hogy naprakész:
Screenshot_20191206-182243_Software update.png

A SIM kártya swap -ot kipróbálom és jelzem természetesen az eredményt!

Nagyon köszönöm! :smiling-face:

mickeyratt
Apprentice
Beállítások

Ismét jelentkeznék a fejleményekkel.
Kipróbáltam a SIM kártyák megcserélésével a készüléket, azaz: SIM1: adat, SIM2: beszéd. Valamivel jobban működött az 1 hónapos tesztelési időszak alatt, mint fordított esetben. De sajnos itt is előfordult rendszeresen a mobilnet lassúsága ill. teljes üzemképtelensége. Azóta jött egy szoftver frissítés is, de semmit sem változtatott a jelenségen.
Levontam a következtetést, sajnos a DualSIM feature ellenére ez a felállás használhatatlan (külön sim beszédre és adatra) ennél a készüléknél. Jelenleg csak 1 SIM kártyát használok, a beszédcélút, amelyre kaptam havi 1GB adatforgalmat. Ezzel az egy SIM kártyával jól működik néhány hete, nem tapasztaltam vele problémát. Ha elfogy az 1GB, előveszem a 4 éves alsó kategóriás Hülyevej-t amibe a másik adatcélú SIM kártyát visszaraktam és szégyenszemre WiFi hotspot-tal használom a Samsung-ot általa.
De azért még reménykedem, hátha egyszer kiderül valahol ez a probléma és orvosolható lesz szoftveres úton!

0 tetszik
Megoldás
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Erősen ajánlanám egy Samsung Márkaszerviz felkeresését.

0 tetszik