Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

A53 ujjlenyomatolvasó

(Témakör létrehozásának dátuma: 18-04-2023 10:54 AM)
619 Megtekintések
Tom_GeFN1D3
Apprentice
Beállítások

Sziasztok,

Az ujjlenyomatos feloldás néha csak úgy hajlandó működni, hogy előtte felébresztem a kijelzőt dupla koppal vagy bekapcsoló gombbal.

Egyébként esetek 30-40%-ában semmit nem reagál a telefon kikapcsolt képernyőnél.

Más is tapasztalt már hasonlót, tehát nem egyedi eset. Gyári visszaállítás sem segített.

7 Válaszok
Tom_GeFN1D3
Apprentice
Beállítások

Közben ahogy látom nem A53 specifikus a probléma. Egy A52s topikban találtam ezt:

"Ujjlenyomatolvasó probléma, nálam a következőként jelentkezik: "Ujjlenyomat-olvasás mindig be" funkció bekapcsolása ellenére van, hogy csak dupla koppintás után jelenik meg az ujjlenyomat ikon és csak így engedi feloldani a kijelzőt ujjlenyomatolvasóval. Tehát sem teljesen kikapcsolt, sem pedig egy koppintással félig ébresztett kijelző mellett nem hajlandó ujjlenyomatot olvasni."

Itt egy januári frissítés után jelentkezett a probléma.

Viszont érdekes, hogy mégis csak néhány felhasználót érint ugyanazon telefonnál és firmware verziónál.

0 tetszik
T_Andras_Viktor
SuperStar
Beállítások
Szia!
Állísd be az Always on Display-t folyamatosra, és meg kéne jelennie az ujjlenyomatolvasónak.
0 tetszik
T_Andras_Viktor
SuperStar
Beállítások
Nekem A50-em van, és nekem is ezt csinálja.
Az ujjlenyomatolvasóhoz raktam az ujjam, még akkor is ha nem jelenítette meg, de felismerte az ujjam
0 tetszik
Tom_GeFN1D3
Apprentice
Beállítások

Köszi a tippet, de nem akarom az AOD-t folyamatosan bekapcsolva tartani, viszont ezen kívül már minden beállítást kipróbáltam.

Ha beállítási gond lenne, akkor soha nem működne az ujjlenyomatolvasó, de "csak" az esetek egy részében nem működik.

Már több beállítást is próbáltam, még a com.samsung.android.biometrics.app.setting rendszerappnál is kikapcsoltam az optimalizálást az akkukezelésnél. Bár ettől nem vártam változást, mert van amikor már a képernyő lezárását követően pár másodperccel sem hajlandó megjelenni az ujjlenyomatolvasó.

Hiába teszem a megfelelő helyre az ujjam, nem működik.

0 tetszik
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Ha jól tudom 72 óránként egyébként sem lehet belépni ujjlenyomattal, mert biztonsági okoból kéri a jelszót, jelkódot. Ilyenkor nekem sem szokott jelezni a telefon, hogy amúgy oldjam fel, csak tapogatom a képernyőt és rájövök, hogy most kód kell.

Használsz képernyővédő fóliát? Az tudja rontani a képernyő alatti leolvasók teljesítményét sajnos.
0 tetszik
Tom_GeFN1D3
Apprentice
Beállítások

Minden telefon kér 72 óránként kódot, ezzel nincs gond. Az előző telefonom is kért.

Egyébként is, egy nap alatt 20-ból nagyjából 8 esetben nem reagál.

Kétféle fóliával és anélkül is ugyanez a jelenség. Nagyjából egy hónapja vettem a telefont és a kezdetektől ilyen.

Nem a leolvasás hatékonyságával van a gond. Egyáltalán meg sem jelenik az olvasó, sőt ilyenkor az egyszeri érintésre sem reagál a kijelző. Ahogy korábban írtam, ilyenkor csak dupla érintéssel vagy bekapcsológombbal tudom "életre" kelteni.

0 tetszik
Tom_GeFN1D3
Apprentice
Beállítások

Szervizben is tapasztalták a hibát.

Cseréltek alaplapot és ujjlenyomat-olvasó szenzort. A hiba ugyanúgy fennáll. No comment.

0 tetszik