dátum: 18-04-2023 10:54 AM
Sziasztok,
Az ujjlenyomatos feloldás néha csak úgy hajlandó működni, hogy előtte felébresztem a kijelzőt dupla koppal vagy bekapcsoló gombbal.
Egyébként esetek 30-40%-ában semmit nem reagál a telefon kikapcsolt képernyőnél.
Más is tapasztalt már hasonlót, tehát nem egyedi eset. Gyári visszaállítás sem segített.
dátum: 18-04-2023 01:09 PM
Közben ahogy látom nem A53 specifikus a probléma. Egy A52s topikban találtam ezt:
"Ujjlenyomatolvasó probléma, nálam a következőként jelentkezik: "Ujjlenyomat-olvasás mindig be" funkció bekapcsolása ellenére van, hogy csak dupla koppintás után jelenik meg az ujjlenyomat ikon és csak így engedi feloldani a kijelzőt ujjlenyomatolvasóval. Tehát sem teljesen kikapcsolt, sem pedig egy koppintással félig ébresztett kijelző mellett nem hajlandó ujjlenyomatot olvasni."
Itt egy januári frissítés után jelentkezett a probléma.
Viszont érdekes, hogy mégis csak néhány felhasználót érint ugyanazon telefonnál és firmware verziónál.
dátum: 18-04-2023 01:23 PM
dátum: 18-04-2023 01:27 PM
dátum: 18-04-2023 02:34 PM
Köszi a tippet, de nem akarom az AOD-t folyamatosan bekapcsolva tartani, viszont ezen kívül már minden beállítást kipróbáltam.
Ha beállítási gond lenne, akkor soha nem működne az ujjlenyomatolvasó, de "csak" az esetek egy részében nem működik.
Már több beállítást is próbáltam, még a com.samsung.android.biometrics.app.setting rendszerappnál is kikapcsoltam az optimalizálást az akkukezelésnél. Bár ettől nem vártam változást, mert van amikor már a képernyő lezárását követően pár másodperccel sem hajlandó megjelenni az ujjlenyomatolvasó.
Hiába teszem a megfelelő helyre az ujjam, nem működik.
dátum: 18-04-2023 05:03 PM
dátum: 18-04-2023 06:47 PM
Minden telefon kér 72 óránként kódot, ezzel nincs gond. Az előző telefonom is kért.
Egyébként is, egy nap alatt 20-ból nagyjából 8 esetben nem reagál.
Kétféle fóliával és anélkül is ugyanez a jelenség. Nagyjából egy hónapja vettem a telefont és a kezdetektől ilyen.
Nem a leolvasás hatékonyságával van a gond. Egyáltalán meg sem jelenik az olvasó, sőt ilyenkor az egyszeri érintésre sem reagál a kijelző. Ahogy korábban írtam, ilyenkor csak dupla érintéssel vagy bekapcsológombbal tudom "életre" kelteni.
dátum: 04-09-2023 06:58 PM
Szervizben is tapasztalták a hibát.
Cseréltek alaplapot és ujjlenyomat-olvasó szenzort. A hiba ugyanúgy fennáll. No comment.