dátum: 07-05-2020 10:38 PM
Sziasztok!
Neten nem találtam megoldást a problémámra így itt kérek segítséget. Adott egy a51 2 simkártyával mindkettő telenoros egyik saját előfizetés másik céges. A problémám pedig az hogy több alkalommal jelezték hogy a saját kártyámon nem tudnak elérni kapásból kisípol. Ez nem akkor fordul elő ha a másik kártyán épp beszélek. Ilyenkor Én sem tudok hívást kezdeményezni. Telefon beállítások között találtam az állandó 2 simkártya opciót de azt nem tudom bekapcsolni mert a végén kiírja hogy a saját simkártyán sikertelen a hívásátirányítás. Régebbi A8 telómon nemvolt ilyen gond ott hívás köhben is kijelezte ha hívnak. Találkozott már valaki hasonlóval?
Megoldva! Ugrás a megoldáshoz.
dátum: 31-07-2020 09:35 PM
dátum: 08-05-2020 09:38 AM
dátum: 08-05-2020 12:04 PM
Hali,
Én kezdésnek megcserélném a két SIM kártyát. Ha továbbra sem érnek el a saját számodon (tehát a SIM helyzetétől független a hiba) - akkor, ahogy előttem is irták, feltehetőleg a SIM kártyával lesz gond.
Ha a hiba megcserélődik, akkor lehet érdemes elkezeni foglalkzni a telefonnal, Network reset - Gyári visszaállitás - szerviz sorrendben.
Ezen felül az is okozhatja a hibát, ha adott pillanatban csak 2G hálózat érhető el. Ebben az esetben csak az egyik SIM kártya aktiv.
Üdv,
Soma
dátum: 14-07-2020 07:47 AM
Sziasztok! Nekem is ugyanez a problémám, csak nálam mindkét sim-el gond van. Nem tudok viber, messenger illetve SMS üzenetet sem fogadni. Ezeket csak késve kapom meg. Ugyanez a helyzet a hívás fogadassal illetve volt már hogy hívást kezdeményezni sem tudtam egyik kártyáról sem. Volt már gondom WiFi illetve mobilnet eléréssel is. A hibák nem állandóak. Hol jó hol nem. 5 napja van nálam a telefon.
Köszönöm ha tudtok segíteni
Üdv, Csilla
dátum: 14-07-2020 11:49 AM
dátum: 14-07-2020 12:14 PM
Szia Evelin!
Köszönöm a válaszodat.
A sim kártya cseréjével annyi gondom van, hogy mindkét sim flottás, tehát ezt nem tudom egyik pillanatról a másikra megoldani. Illetve gondolod hogy egyszerre lenne mindkét sim hibás? A harmadik gondom pedig ezzel, hogy említettem, hogy nem állandó jellegű a probléma.tehat ha ki is cserélem valaki más sim-jére, és azzal működik, attól még nem biztos hogy másnap is fog.
A hálózat visszaállítást ma reggel megcsináltam most várok hogy milyen eredményt hoz. Ha nem lesz jó, megcsinálom a gyári visszaállítást is. Ha így sem lesz jó, visszaviszem a telefont.
Üdv, Csilla
dátum: 14-07-2020 02:18 PM
dátum: 31-07-2020 02:04 PM
Kedves Csilla13!
Ugyanezzel a problémával küzdök. A Czirmai Evelin által javasolt megoldások közül megoldotta valamelyik a a gondodat vagy szervizbe kellett vigyed a készüléket?
Üdv,
Ingrid
dátum: 31-07-2020 09:29 PM
Szia Ingrid!
dátum: 31-07-2020 09:32 PM
Próbáld meg a következő beállítással
Beállítások > kapcsolatok > mobilhálózatok
VoLTE hívásokat engedélyeztem Sim1-nél , sim2-nél nem.
Hálózati mód sim1
Lte/ 3g/ 2g automatikus kapcsolódás
Hálózati mód sim2
3g/ 2g automatikus kapcsolódás
Remélem tudtam segíteni
Üdv
Csilla