Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

A51 állandó 2 sim hiba

(Témakör létrehozásának dátuma: 07-05-2020 10:38 PM)
9173 Megtekintések
Huntika
First Poster
Beállítások

Sziasztok!

Neten nem találtam megoldást a problémámra így itt kérek segítséget. Adott egy a51 2 simkártyával mindkettő telenoros egyik saját előfizetés másik céges. A problémám pedig az hogy több alkalommal jelezték hogy a saját kártyámon nem tudnak elérni kapásból kisípol. Ez nem akkor fordul elő ha a másik kártyán épp beszélek. Ilyenkor Én sem tudok hívást kezdeményezni. Telefon beállítások között találtam az állandó 2 simkártya opciót de azt nem tudom bekapcsolni mert a végén kiírja hogy a saját simkártyán sikertelen a hívásátirányítás. Régebbi A8 telómon nemvolt ilyen gond ott hívás köhben is kijelezte ha hívnak. Találkozott már valaki hasonlóval?

1 Megoldás

Elfogadott megoldások
Megoldás
Csilla13
Journeyman
Beállítások
0 tetszik
15 Válaszok
MKitty
Pathfinder
Beállítások
Szia,

Ilyen esetben jó lenne a saját SIM kártyádat kicserélni, a szolgáltatótól újat kérni, mivel előfordulhat, hogy SIM kártya hiba okozza a tapasztalt jelenséget.
Amit a telefonkészülék részéről beállítást elvégezhetsz az egy hálózati visszaállítás a Beállítások-Általános kezelés-Visszaállítás-Hálózatbeállítások visszaállítása utvonalat követve. Így a mobil, bluetooth és WI-FI hálózatok álnak vissza alapértelmezettre.

üdv.
Kitty
SomaE
Samsung Expert
Beállítások

Hali,

Én kezdésnek megcserélném a két SIM kártyát. Ha továbbra sem érnek el a saját számodon (tehát a SIM helyzetétől független a hiba) - akkor, ahogy előttem is irták, feltehetőleg a SIM kártyával lesz gond.
Ha a hiba megcserélődik, akkor lehet érdemes elkezeni foglalkzni a telefonnal, Network reset - Gyári visszaállitás - szerviz sorrendben.

Ezen felül az is okozhatja a hibát, ha adott pillanatban csak 2G hálózat érhető el. Ebben az esetben csak az egyik SIM kártya aktiv.

Üdv,
Soma

Csilla13
Journeyman
Beállítások

Sziasztok! Nekem is ugyanez a problémám, csak nálam mindkét sim-el gond van. Nem tudok viber, messenger illetve SMS üzenetet sem fogadni. Ezeket csak késve kapom meg. Ugyanez a helyzet a hívás fogadassal illetve volt már hogy hívást kezdeményezni sem tudtam egyik kártyáról sem. Volt már gondom WiFi illetve mobilnet eléréssel is. A hibák nem állandóak. Hol jó hol nem. 5 napja van nálam a telefon. 

Köszönöm ha tudtok segíteni 

Üdv, Csilla

0 tetszik
EvelinCz
Hotshot
Beállítások
Szia Csilla!

Elsősorban fontos, hogy rájöjjünk hol lehet a hiba, erre pedig van pár lépés amivel előrébb juthatunk
1. próbáld ki a készüléked más SIM kártyájával, és teszteljétek. Ha nem produkálja az említett hibákat cseréltesd ki mind a két SIM kártyádat a szolgáltatódnál
2. amennyiben a hiba fennáll az első pont elvégzése után is érdemes egy hálózat visszaállítást, és ha az sem segít egy gyári visszaállítást csinálni (készíts előtte biztonsági másolatot)
3. szervizelés
https://www.samsung.com/hu/support/service-centre/
A szervizbe vidd magaddal a garancialeveled és/vagy számlád. Amin fontos, hogy szerepeljen a vásárlás dátuma és a készülék Imei száma is.
Csilla13
Journeyman
Beállítások

Szia Evelin!

Köszönöm a válaszodat. 

A sim kártya cseréjével annyi gondom van, hogy mindkét sim flottás, tehát ezt nem tudom egyik pillanatról a másikra megoldani. Illetve gondolod hogy egyszerre lenne mindkét sim hibás? A harmadik gondom pedig ezzel, hogy említettem, hogy nem állandó jellegű a probléma.tehat ha ki is cserélem valaki más  sim-jére, és azzal működik, attól még nem biztos hogy másnap is fog.

A hálózat visszaállítást ma reggel megcsináltam  most várok hogy milyen eredményt hoz. Ha nem lesz jó, megcsinálom a gyári visszaállítást is. Ha így sem lesz jó, visszaviszem a telefont. 

Üdv, Csilla 

0 tetszik
EvelinCz
Hotshot
Beállítások
Szia Csilla!
Teljesen jogos, amit mondasz, főleg hogy időszakos a probléma így egyrész nehéz produkálni újra. Mindenesetre a partnerrel még érdemes lenne beszélni, ha valóban arra döntésre jutnál, hogy visszaviszed a készüléket, hogy náluk hogyan zajlanak ezek a folyamatok. Előfordulhat, hogy a szervizelést fogják javasolni, akkor viszont érdemes neked bevinni egy márkaszervizbe mert sok időt tudsz vele spórolni.
De ezen felül egy sim cserét tényleg érdemes lenne megnézni
VargaIngrid
First Poster
Beállítások

Kedves Csilla13!

Ugyanezzel a problémával küzdök. A Czirmai Evelin által javasolt megoldások közül megoldotta valamelyik a a gondodat vagy szervizbe kellett vigyed a készüléket?

Üdv,

Ingrid

0 tetszik
Csilla13
Journeyman
Beállítások

Szia Ingrid! 

0 tetszik
Csilla13
Journeyman
Beállítások

Próbáld meg a következő beállítással 

Beállítások > kapcsolatok > mobilhálózatok 

VoLTE hívásokat engedélyeztem Sim1-nél , sim2-nél nem.

Hálózati mód sim1 

Lte/ 3g/ 2g  automatikus kapcsolódás 

Hálózati mód sim2

3g/ 2g automatikus kapcsolódás 

Remélem tudtam segíteni 

Üdv 

Csilla 

0 tetszik