ant 22-06-2023 12:05 AM
Turėjau progą išbandyti vieną iš naujausių telefonų modelių – Samsung Galaxy A54 5G. Kadangi jau tikrai labai daug metų visus telefonus būtent šio prekės ženklo perku tai galiu palyginti su kiek senesniais, o taip pat ir pigesniais modeliais. Šioje srityje tikrai Samsung daro pastoviai pažangą, išleidžia į rinka nemažai įvairių modelių. Čia svarbu pabrėžti, kad kiekvienas gali rasti sau tinkamą.
Dabar eikime prie esmės. Pirmas įspūdis. Telefonas sunkus, iškart paėmus į ranką jaučiamas svoris. Vieniems tai privalumas, kitiems minusas. Asmeniškai man tas svoris nedaro didelės įtakos. Apie parametrus daug nerašysiu, nes kiekvienas gali patikrinti juos prekės puslapyje. Tik paminėsiu kelis svarbiausius: ekrano atsinaujinimo dažnis 120 Hz (lyginant su 90 Hz tikrai tai jaučiama pvz. žiūrint aukštos kokybės filmą ar žaidžiant žaidimus), dydis 6,4‘. Šiai dienai turi naujausią OS versiją – Android 13. Tačiau reikia paminėti vieną, galimai kai kam, minusą, telefone nėra 3,5 mm jack audio lizdo. Bet su belaidėmis ausinėmis veikia kuo puikiausiai.
Pats modelis kažkiek savo išvaizda panašus į Galaxy S23. Verta pabrėžti, kad pasirinkimui yra keli spalvų variantai (blizgūs) ir spalvos tikrai įdomios, gal šiuo atžvilgiu kiek išsiskiria iš kitų modelių. Tačiau verta atkreipti dėmesį, kad nugarėlė yra blizgi dėl stiklo, todėl greitai matosi pirštų atspaudai ir telefonas gali lengvai nuslysti nuo slydaus paviršiaus. Kalbant apie išvaizdą tai dar verta paminėti ir tai, kad kiekvienas galinis aparatas yra atskiras, nes daugelyje modelių visi aparatai yra sujungti į visumą. Dėl to galimai telefonas atrodo kiek storesnis. Asmeniškai man toks sprendimas labiau patiko, nei nepatiko.
Ekrano apšvietimas puikus, tiek šviečiant saulei, tiek naktį. Automatiškai (nustačius automatinį prisitaikymą prie aplinkos) keičiasi praktiškai puikiai. Lietimas irgi tobulas, jokių paklaidų nepastebėjau. Ekraną vertinčiau 9 iš 10 balų, nes būtent apšvietimas kartais nesuveikia laiku ir reikia palaukti.
Jau minėjau, kad nėra jack lizdo, tačiau čia verta paminėti, kad Bluetooth veikia idealiai, greitai randa naują įrenginį ir susiporuoja su juo. Veikia irgi puikiai. Tačiau muzikos klausytis ar filmus žiūrėti galima ir be papildomos įrangos, nes pats telefonas tikrai gerai atkuria garsą ir maksimaliai pagarsinus nėra jokių triukšmų.
Eikime prie akumuliatoriaus – 5000 mAh. Iki pilno įsikrauna per maždaug ne pilnas 2 val. Laiko irgi neblogai. Viskas priklauso nuo apkrovos ir naudojimo intensyvumo. WiFi buvo įjungtas pastoviai, dariau kažkiek nuotraukų, kažką pasižiūrėjau online, nemažai žaidžiau ir iki 2 parų nereikėjo krauti prie intensyvesnio naudojimo. O kai buvo naudojamas mažai tai maždaug 5 dienas veikė. Tad šiuo atžvilgiu šis modelis tenkino mano lūkesčius (bet pabrėšiu, kol naujas, nes po pusmečio, deja, jau būtų kitokia situacija).
O dabar eikime prie man svarbiausio telefono elemento – fotoaparatas. Šiame modelyje yra jų 4. Vienas priekinis (selfie mėgėjams, asmeniškai man jis retai reikalingas) ir 3 galiniai – pagrindinis 50 Mpix, plataus kampo 12 Mpis ir makro 5 Mpix. Zoomas iki 10 kartų. Jei priartiname objektą, kuris nėra toli tai iki 2-2,5 karto nuotrauka geros kokybės, daugiau priartinus jau kokybė nukenčia. Kas labiausiai patiko tai makro kamera. Gal nedaro labai įspūdingų nuotraukų, tačiau kaip telefonui tai kokybė puiki. Bendrai aparatas patenkino mano lūkesčius atsižvelgiant į jo parametrus ir kainą. Paminėsiu, kad nuotraukas dariau pro režime, nes būtent jame spalvos ryškesnės gavosi. Aparatas pats tikrai turi pasirinkimų, galima nuotrauką su judėsiu padaryti.
Apibendrinant apžvalgą tai telefoną vertinčiau 8,5 iš 10 balų. Įdomios spalvos, tačiau nugarėlėje pasilieka pirštų atspaudai. Kamera gera, tačiau zoomas ne visada patenkina lūkesčius. Akumuliatorius – kol telefonas naujas veikia puikiai, bet laikui bėgant, deja, reikia dažniau pakrauti. Telefonas didelis, sunkus – man tai patinka. Žaidžiant ilgesnį laiką jaučiasi, kad kiek įkaista (bet čia normalus reiškinys). Geros kokybės garsas. Ekranas atsinaujina be priekaištų, nesijaučia joks vėlavimas.
Naktinis režimas su silpnu apšvietimu
ant 22-06-2023 08:17 AM