!-- End Google Optimize -->
Support

Open search

A51 Bluetooth issues

Highlighted
Apprentice

Hello,

I've always enjoyed my Samsung smart phones, but not my new A51. I have a serious problem with bluetooth. Bluetooth connection keeps disconnecting and/or stuttering. I have a feeling its software is buggy. Has anyone faced this issue and if yes, do you know of a solution? I have updated the software to the latest version.

 

** Further updates (4-Feb-2020): today while playing an audio book on my bluetooth headset (Samsugn Level U), voice disappeared and I could only hear noise; I had to restart the phone to resolve the issue (back to Windows 98 theme); I hope Samsung can resolve this asap. It is a serious issue.

 

** Update (10-Feb-2020): i have just installed the update A515FXXU2ATA8/A515FOJM2ATB1/A515FXXU2ATA8 size: 351.39 MB (dated: Feb 1, 2020). will start testing and provide updates in a few days. 

 

** Update (14-Feb-2020): after a few days of testing, I can confirm the Bluetooth issues no longer exist. I have been playing Bluetooth audio and no disconnections or stuttering occurs. 

 

Thanks,

Yosuef

389 REPLIES 389
Highlighted

Yesterday, a samsung customer servise from turkey, namely MTA electronics Bakirkoy istanbul, said that our technicians found no abnormality about this phone... :))). 

Highlighted

You can contact via support via the Samsung Members App. 

Highlighted

Also experts from MTA electronics from turkey at front said that you are right there is a connection problem but according to technicians this device is working according to factory standards. :smiling-face: Unbelievable.

Highlighted

You got to be kidding me. Those technicians are garbage. Here are more complaints Bluetooth complaints on gsmarena https://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_a51-reviews-9963p2.php

Highlighted

Galaxy A51 is garbage. I wasted my time and money.
From the beginning, I advocated the Samsung phone; after this experience, I lost my trust in Samsung phones.

Highlighted
Moderator
Moderator

Hi all,

 

I've let our software team know about this one. Can anyone experiencing this issue send error reports with log files via the Members app as soon as it happens please?

 

Samsung Members > Get Help > Send Feedback > Error Reports > [select error type] > attach a description and tick ‘send system log data’ > Send.

(Or: Long-press the Samsung Members icon on the Apps screen, and select Error reports from the dropdown menu, etc.)

Highlighted

Hi, 

Thanks for the response. I tried to submit feedback, but the members app wouldn't let me. It says am not located in the US. I am located in Amman, Jordan.

Thanks, 

Yousef 

Highlighted

@YousefOmar , No worries. :smiling-face:  I can only accurately speak for Samsung UK & Ireland, but the Members app should be supported in your region/country: https://www.samsung.com/levant/apps/samsung-members/. Might be worth getting in touch with your local Samsung Support services though. 

Highlighted
Looks like this problem is widely reported among A51 users. Is there an alternative way I can capture the system logs for you?
Highlighted

@YousefOmar , We’re bound by data protection regulations regarding potential alternative methods, so can only advise using the Members app.