dátum: 08-11-2020 05:35 PM
Sziasztok !
Gondoltam hozok egy hiánypótló cikket, amely arról fog szólni, hogy hogyan lehet online tv adásokat nézni samsung televízión. Ugyanis nagyon sok esetben nincs lehetőség tv szolgáltatót bevezetni 1-1 adott helyre. Ilyen lehet egy nyaraló vagy éppen egy város szélére eső ház, ahol nincs kiépítve egyik szolgáltatónak se hálózata. Sok esetben ilyenkor választják a mindig tv-t, ahol egy antenna segítségével foghatóak be az adások vagy a parabolás megoldást, de ez mind-mind szereléssel és kábelezéssel jár, amelytől sokan szeretnének szabadulni. Erre a problémára hoz egy nagyszerű megoldást, az internet alapú UPC Direct alkalmazás, amely a Samsung tv-ken elérhető.
Mi ez az app és mi kell hozzá ?
Igazság szerint csupán internetkapcsolatra amely akár lehet mobilinternet vagy wifi és persze egy Samsung smart tv.
Mit nyújt az app ?
Nézz több mint 80 csatornát az alkalmazással bárhol bármikor.
Lemaradtál a kedvencedről vagy újra megnéznél egy műsort ? Csak egy kattintás!
Nézzetek akár 5 különböző műsort 5 különböző eszközön: tableten, laptopon, okostelefonon és okostévén.
Szóval gyakorlatban úgy néz ki, hogy tegyük fel, veszünk egy nyaralóba egy smart tv-t, de nem szeretnék semmilyen antennát és a kábelezéssel bajlódni, illetve több csatornára is vágyunk, havi szintű előfizetéssel.
Ekkor jön jól, az imént említett applikáció, amely egy alternatíva a tv adások megtekintéséhez.
Mobilinternetünk megosztásával wifi-t hozunk létre, így a smart tv-nk tud csatlakozni a hálózathoz. Ezután az applikációs áruházból letöltjük az applikációt, amely magyar nyelven végignavigál minket a regisztráción.
Az első 2 hónap jelenleg csak 1490 ft, így érdemes kipróbálni. A szolgáltató honlapján minden további részletes információ le van írva az app előnyeiről és használatáról
Továbbá van még lehetőség online tv adás nézésére webböngészőn keresztül, viszont azzal számoljunk, hogy itt csak az ingyenesen fogható tv adásokat tudjuk élőben nézni , mint például az m1, vagy m4 sport csatorna.
Ha mégis az antenna és kábelezés mellett döntünk, akkor van lehetőségünk a mindig tv szolgáltatásához fordulni.
Ilyenkor mindenképp szükségünk lesz egy kültéri, tetőre helyezhető lepke antennára, amely nagyjából 8-10 ezer forintos tétel. Ha egy ilyet csatlakoztatunk a tv-hez, akkor nagyjából 70-80 tv adást fog be a tv, de ebből csak 10-12 ingyenes csatornát fogunk tudni megtekinteni, a további csatornákhoz egy előfizető kártya szükséges, mivel azok kódolva vannak. Ezek a előfizetői kártyák különböző árban vannak és különböző csomagok érhetőek el 6-12 hónapos időszakokkal. Árakról és a szolgáltatások pontos díjáról pedig bármelyik media martkban vagy a mindig tv honlapján lehet érdeklődni.
Szerencsére a mai világban szinte már mindenhol meg van oldva, hogy ne maradjunk szolgáltatás nélkül. Kíváncsi vagyok, pár év múlva hogyan fognak alakulni ezek a szolgáltatások. Én nem lepődnék meg, ha idővel minden szolgáltató átállna az internet alapú sugárzásra, vagyis lenne ilyen applikációja mindenkinek és akkor elkerülhetnénk a sok beltéri egységet, kábelezést és azt a 2 hetes türelmi időt, mire kijönnek bekötni
dátum: 04-01-2022 07:41 AM
Hello!
Ez jo is lenne de honnan toltsem le?
Nem tudom merre keressem. A tv-m egy Q80A.
Megköszönném a segítséget
dátum: 07-01-2022 02:42 PM
Szia!
Jó cikk, új dolgokat tudtam meg!
dátum: 08-01-2022 06:54 PM
Jó kis alkalmazás