Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Samsung TV falraszerelése

(Témakör létrehozásának dátuma: 31-10-2020 01:03 PM)
900 Megtekintések
JoakimB
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok 

A következő cikkben a televíziók falra felhelyezéséről lesz szó. Sokan a tv vásárlás után valamennyi idő elteltével meggondolják magukat vagy az élet úgy hozza és valami okból kifolyólag a televízióról a talp leszerelésre kerül és elhatározzák, hogy felteszik a falra. Ma már rengeteg falikonzol közül lehet válogatni, amik többnyire univerzálisak, de nem árt kicsit tájékozódni mielőtt elindulunk a boltba megvásárolni a konzolt vagy épp lerendeljük az internetről. 

2 dologra lesz szükségünk a tökéletes falikonzol kiválasztásához. 

1. Nézzük meg, hogy a tv hátoldala mögött a 4 furat milyen távolságra helyezkedik el egymástól. VESA szabványnak hívjuk ezt a furattávolságot, ami az esetek 90%ban lehet 20x20 cm vagy 40x40cm. 
Ez az a furattávolság, amit mindenképpen tudnunk kell ha konzolért megyünk, mert az eladó ennek alapján fogja tudni, hogy mekkorát adjunk nekünk. 

2. Nem csak a furattávolság számít, hanem szempont lehet a tv súlya is. Nem kell mérlegre tenni a tv-t, elég ha a pontos típusát beírjuk a samsung weboldalán és ott kiadja, hogy milyen súlynak örvend a nappali ékessége. 
Ha nem tudjuk a pontos típust ami amúgy a készülék hátoldalán megtalálható egy felragasztott papíron,  akkor legalább a méretéről legyünk tájékozottak, hogy nagyjából betudja lőni a súlyát az eladó. Ennek azért van jelentősége, mert a falikonzolok különböző teherbírással bírnak és olykor kevesebb helyen lehet felfogatni a falra. 

Ezeknek az információknak tudatában már elindulhatunk konzolt vásárolni és az értékesítő fog tudni segíteni. 
Ha dióhéjban, egyszerűsítve szeretném a konzolok lehetőségeit elmondani, akkor összességében 3 csoportra oszthatjuk őket. 

1. Fix falikonzol
Ezek a legegyszerűbb változatok. Ilyenkor a televíziót mint egy festményt, felakasztunk a falra és nem mozog semerre. Teljesen fixen tartja a falon, nincs semmilyen mozgatási lehetőség. Ha nem akarunk a tv-be semmit napi szinten bedugni vagy lecsatlakoztatni (kábelek,usb), akkor jó választás lehet, de számoljunk azzal, hogy nehezen fogunk hozzáférni a csatlakozókhoz. 

2. Dönthető falikonzol
Talán ez a legnépszerűbb kategória. Ebben az esetben hasonló lesz a konzol mint a fix esetében, viszont ad a tv-nek egy dönthetőséget. Ez több szempontból is jó. Az egyik, hogy ha a szemmagasság fölé kerül a tv, akkor megtudjuk dönteni, hogy ránk nézzen a kijelző. Ez jobb betekintési szöget biztosít és  szemnek is kényelmesebb nézni. Másrészt lesz egy kis hézag a tv és a fal között, így hozzá fogunk férni a csatlakozókhoz. 

3. Mozgatható & dönthető 
Ezek azok a konzolok, amelyek teljes mozgathatóságot biztosítanak a tv falra helyezésénél. Ilyenkor kilehet húzni a tv-t a faltól akár 20-30-40-50 centiméterre, tudjuk mozgatni jobbra és balra, forgatható, dönthető. Számolni kell viszont azzal, hogy ez a már a fixekhez képest egy magasabb árat képviselő vonal. Sőt, a tv méretétől és súlyától függően 30-40 ezer forint is lehet egy mozgatható konzol, bár kérdés az, hogy egy 65"-os tv-t mennyire "kell" vagy ajánlatos mozgatni. Én már biztos nem tenném. 

Ti hogy vagytok a tv-k elhelyezésével kapcsolatban ? Talpon vagy falon van ? 
Én amúgy teljes mértékben talp párti vagyok, nekem eddig az összes tv-m úgy volt használva. 

+1 infó 
Ha nem vagyunk tapasztaltak a témában és nem szeretnénk bajlódni a falra szereléssel, a legtöbb elektronikai áruháznak van erre szolgáltatása, így a konzol megvásárlásánál nyugodtan szóljunk az eladónak, hogy szeretnénk ha valaki kijönne és feltenné a tv-t a falra. Ennek több előnye is van. 
Az egyik, hogy garanciát vállalnak rá és ha baleset történik felhelyezés közben, az az ő felelősségük. 

A másik, hogy gyorsak és rugalmasan dolgoznak, rendszerint kosz nélkül. Nem fúrják össze vissza a falat és a tv egyenesen lesz fent a falon. 

7 Válaszok
VivienE
Troubleshooter
Beállítások

Köszönjük, nagyon hasznos volt!

Sajnos többször találkoztam olyannal, hogy az értékesítő TV-t tudott ajánlani de falikonzolt már nem.

Hiánypótló írás!

NikolettS
Samsung Expert
Beállítások

Szia! 

Remek és informatív volt a cikk. Nálunk is a falon van a TV, ugyan nem forgatható hanem csak dönthető, viszont mivel szembe van a kanapé így nincs szükség az előbbire!

RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Köszi az útmutatót, jó hogy manapság már akár 4 csavar is elég egy ekkora elektronikai készülék falra rögzítéséhez! 🙂

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

DavidB95
Samsung Expert
Beállítások

Szia Joakim!

Részletes szuper cikk. Én is talp párti vagyok .

IstvanH
Samsung Expert
Beállítások

Szia! 

Szuper cikk volt, kellően informatív, aki olvassa el fogja tudni dönteni segítség nélkül is, hogy eszközének falra szereléséhez milyen konzolra lesz szüksége. Természetesen nekem is falon van a tv, viszont én nem gondolkodtam sokat a konzol kiválasztásánál, mivel a Samsung Frame televízió dobozának tartalma a fali konzol is.

Miki_M
Samsung Expert
Beállítások
Sziasztok!

Nagyon hasznos cikk Joakim! Falra szerelés esetén csak, ha One connect boxos. Szép talp esetén inkább a lábán helyezném el.

Üdv: Miki
0 tetszik
BeátaV
Voyager
Beállítások

Köszi a leírást, hasznos volt a cikk!
Nálunk nincs falra szerelve a tv, én a talpas elhelyezést részesítem előnyben, főként azért is, mert sokszor alakítom át a szobát, így falraszerelés esetén nem marad sok opció, hogy mit hova helyezek el.

Ha nagyobb méretű tv-m lenne, akkor már valószínű a konzolos megoldást választanám, esztétikusabb szerintem és helyet is lehet vele spórolni, számomra a no gap konzol lenne az ideális választás.

0 tetszik