Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Samsung TV csatornalista szerkesztése

(Témakör létrehozásának dátuma: 26-12-2020 09:56 AM)
40499 Megtekintések
JoakimB
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

A címben is említett funkció bemutatására kerül sor, mivel nagyon sokszor visszatérő kérdés ez a beállítási lehetőség. Tény, hogy valóban kicsit körülményesebb előcsalni ezt a funkciót, de megoldható. Nézzük meg, hogy kell samsung tv-n a csatornákat sorrendbe tenni. (2016os szériáktól K,KU,KS)

Mielőtt belekezdenék, érdemes leszögezni, hogy az álljon neki ennek a fajta opciónak, akinek van egy kis szabadideje rá, ugyanis kicsit időigényes, de ha ragaszkodunk a csatornaszámok kiosztásához, akkor kénytelenek leszünk végigzongorázni ezt. 

Csakis kizárólag kábeles (DVB-C) hangolásnál érhető el ez a fajta opció (pl. Digi). IPTV szolgáltatások esetén (pl. Telekom) ott a beltéri egység menüjén belül kell a beállításokat elvégezni.

1. Opcionális, nem mindig kell ezzel bajlódni, de mielőtt nekiállnánk, nézzünk rá

Beállítások - Adás - Szakértői beállítások 
Ezen belül kell keresni egy olyasmi kifejezésű beállítást, hogy csatornaszámok szerkesztése. 
Ez gyárilag tiltva van, át kell állítani az engedélyez opcióra. 
Nem minden esetben és nem minden típusnál jelenik meg ez a funkció. 
Ha nem találunk ilyet, akkor hangoljuk újra a televíziónkat a következő* beállítások szerint, majd ellenőrizzük újra, hogy létrejött-e ilyen beállítási lehetőség. Ha nem, akkor nem kell bajlódni vele. :smiling-face: 
* Adás - Automatikus hangolás beállításai - Automatikus hangolás - Indítás

Antenna : Kábel

Csatorna típusa : Digitális
Szolgáltatóválasztás: Egyéb
Keresés mód : Teljes

2. Menü (házikó gomb)

Ilyenkor megjelenik a tv alján a komplett menü, a színes csempézett ikonokkal együtt. Alapértelmezettként, az ikonok bal szélén található az ÉLŐ TV KÁBEL feliratú ikon. Erre kell navigálni, majd a nyilakkal a fölötte lévő menübe lépünk és ott kiválasztjuk a Csatornalista funkciót. Ekkor a kijelző jobb oldalán megjelenik egy függőleges menü aminek a jobb felső sarkában található a Csatornák szerkesztése felirat.
Ilyenkor egy új menübe navigál minket a televízió, ahol már értelemszerűen, egyesével sorrendbe tudjuk tenni az összes csatornát. 

Ez egy kicsit hosszadalmasabb, ám a témában annyira nem jártasaknak is egy felhasználóbarát felületen nyújt lehetőséget a televízió, hogy sorrendbe tegyük a csatornákat.

Van egy másik opció, amire érdemes ránézni, erről néhány mondatban szeretnék beszélni.
USB pendriveot dugjuk be a tv usb foglalatába és kövessük a lépéseket. 
Beállítások - Adás - Szakértői beállítások - Csatornalista átvitele (írjuk be a pinkódot. Alapértelmezett 4 db 0) - Exportálás USB eszközre. 
Ha ezzel megvagyunk, dugjuk be egy számítógépbe a pendriveot, töltsük le a SAMchannel programot, tallózzuk be a csatornalistát a programra és ott sokkal gyorsabban sorrendbe lehet tenni. 
Ennek a végeztével mentés, vissza a pendrive a tv-be és az előző lépéseket ismét követke importáljuk vissza usb eszközről. A tv újraindul és kész is van. 

26 Válaszok
DavidB95
Samsung Expert
Beállítások

Szuper cikk!

Leírja a lényeget és nagy segítséget nyújt az ilyen kérdéssel rendelkező emberek részére.

0 tetszik
fgyula111
First Poster
Beállítások
Samchannel progival megcsimáltam. Usb-ről import, eddig oké. De kikapcsolom és elfelejti a sorrendet. Mindig újra kell importálni. Ez miért van?
0 tetszik
JanosA
Samsung Expert
Beállítások

Nagyon jó cikk lett :smiling-face:

0 tetszik
Max100ezer
Student
Beállítások

Sajnos nálam is ugyanaz a helyzet. Nem maradnak meg az USB-ről importált, beállított csatornák kikapcsolás után. Van erre megoldás?

KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Kivenném a használati utasítást a dobozból, és helyette inkább ilyen hasznos infókat pakolnék, mert ez az idősebbeknek sokkal fontosabb, mint hogy éppen milyen bemenetek találhatók rajta.

Members_JBBFLP8
First Poster
Beállítások

Sziasztok! Nálam is ugyanez volt a jelenség, viszont az alábbi dolog bevállt.

Ahogy a samsung-os kolléga is írta, beállítottam az automatikus keresését, ahogy Ő adta meg, majd utána importáltam USB-ről és hagytam, hogy újraindítsa magát.

* Adás - Automatikus hangolás beállításai - Automatikus hangolás - Indítás

Antenna : Kábel

Csatorna típusa : Digitális
Szolgáltatóválasztás: Egyéb
Keresés mód : Teljes

0 tetszik
pilgrim_swallow
Student
Beállítások

Köszi a cikket, nagyon jól összefoglaltad a tennivalókat!

A SamChan helyett nekem inkább a ChanShort jött be, de ugyan azt tudja.

Viszont én is ebbe a problémába ütköztem, nem az első kikapcsolás után, de kis időn belül sajnos elfelejti a beállított sorrendet. Egyelőre még nincs megoldás, én is jó néven venném, ha Valaki írna rá hatékony okosságot (sajnos Members_JBBFLP8 javaslatát nem is értem, és nem is segít, ugyanis szerintem eleve így kezdődik az első TV hangolás).

Annyi adalék a történtekhez, hogy utólagos bánatomra frissítve lett a firmware a legújabbra. Az előző verziónál nem találkoztam a fent leírt problémával, ezzel az újjal nem tudom kikerülni.

0 tetszik
CsujaK
Student
Beállítások

Szintén az a gondom, hogy kikapcsolás után elfelejti a szerkesztett csatornalistát, és mindig újra kell importálnom usb-ről.

0 tetszik
pilgrim_swallow
Student
Beállítások

Találtam megoldást. Mivel már nem ma csináltam, nem emlékszem pontosan, de a lényeg, hogy az újrahangolásnál, vagy a TV alapbeállításainál rákérdez a régióra. A csatornalista szerkesztési opció hiánya emiatt van, a magyar regonális szabályok ezt valamiért nem engedik. Ezért, ha bárhol rákérdez a régióra, azt állítsuk észtre, ne magyarra. Újra ki kell majd exportálnunk a csatornalistát USB-re, de ha így átvariáljuk a sorrendet, és importáljuk, már nem fogja visszaállítani.