Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Samsung TV új játékkonzolhoz XBOX/PS5

(Témakör létrehozásának dátuma: 14-11-2020 11:44 PM)
1331 Megtekintések
JoakimB
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Úgy gondolom, hogy egy hiánypótló cikket hoztam nektek, ugyanis most arról lesz szó, hogy melyik televízió(k) a legmegfelelőbb(ek) az új generációs játékkonzolhoz. Végre itt vannak a gépek és most már megvásárolhatóak az áruházakban. Igaz még csak az XBOX Series S/X, mivel a PS5 nagyon nagy készlethiánnyal szenved, de hamarosan az is feltűnhet a boltok polcain. Nagyon izgatottan várom, hogy az új Play Stationt kipróbálhassam, mivel ha már konzol, akkor inkább a PS felé húz a szívem, főleg a mai nap után, amikor volt lehetőségem már az új duelsense joyt a kezembe fogni. Igen, a banán már kapható, csak a majomra kell várni... :smiling-face: 

Szóval, melyik tv az optimális, illetve mit is jelent az, hogy optimális !? Hiszen ugyanúgy HDMI csatlakozós az új konzol, az meg van már a 10 évvel ezelőtti tv-n is. Na igen, de ennek a csatlakozónak több fajta szabványa van, amellyel kapcsolatban érdemes tájékozódni. 

Az új játékkonzolok 4k/120 fps játékélményt vagy akár 8k/60fps-t ígérnek nekünk, de ehhez kell egy megfelelő tv is, amely fel van szerelve HDMI 2.1 csatlakozóval. A HDMI 2.1 a legújabb szabvány, amely már 48 Gbps sebességű adatátvitelre képes. Persze itt pluszba szükség van hozzá egy megfelelő kábelre is, de ez mind a kettő új generációs játékkonzolnál a csomag része. 

Kis infó az adatátvitelekről:
HDMI 1.4     10,2 Gbps 

HDMI 2.0    18 Gbps

HDMI 2.1     48 Gbps 
Megfigyelhető, hogy adatátviteli sebességben az 1.4 és 2.0 szabvány között mondhatni "minimális" eltérés volt az új, 2.1-hez képest, amely simán sarokba állítja az eddigi HDMI megoldásokat. 

Az eddigi csúcs játékkonzolok, vagyis az Xbox One X és PS4 Pro a HDMI 2.0 szabványt használta, amelyek maximum 4k/60fps-t tudtak és statikus HDR-t. Az új HDMI 2.1 csatlakozóval viszont elérhetővé válik a 4K/120 fps vagy 8K/60 fps (!!!) mindez dinamikus HDR kíséretében. Remélem mindenki figyelt, 8K/60 fps !!! 
+ pont a 8K TV mellett és egy 200 ezer forint alatti készülékről beszélünk, ami akár 60fps-t tud 8K felbontás mellett kipréselni magából! 
Az FPS (frame per second) képkocka/másodpercet jelent, vagyis az adott mozgókép hány képkockát tartalmaz másodpercenként. Minél magasabb ez a szám, annál folyamatosabb a kép, ezáltal sokkal jobb a játékélmény. 

Televíziók a Samsung részéről, melyek tudják a HDMI 2.1 szabványt, vagyis kifejezetten nevezhető GAMER TV-nek is. 
Fontos, hogy az összes modell 55" és feletti méretben tudja, kisebb méretben nem. 

*A listában az 55" méretű tv-ket tüntetem fel. Ezekből a típusokból elérhető nagyobb változat is. 8K esetében előfordul, hogy 65" a legkisebb. 

Samsung QLED 4K
55Q70T 
55Q75T

55Q77T
55Q80T
55Q90T
55Q95T

Samsung QLED 8K
55Q700T 
65Q800T
65Q950TS

Bízom benne, hogy érthetően és konyhanyelven sikerült fogalmaznom, így mindenki számára kicsit átláthatóbb, hogy mi is az az új hdmi és miért jó nekünk, illetve miért lehet szükség egy új tv-re, ha az új konzolunk maximális erejét szeretnénk kihasználni. Ti vesztek új konzolt ? Ha igen, melyiket ? :smiling-face:
Na és TV-t hozzá ? :smiling-face: 

11 Válaszok
80Viktor80
Journeyman
Beállítások
Szia.
Szóval a Q65Q60 nem támogatja a HDMI 2.1 et? A 4 HDMI foglalat egyike sem?
DavidS01
Samsung Expert
Beállítások

Szia Viktor!

A q60 széria még sajnos nem támogatja a hdmi2.1-et, q70 és felette csak..

Üdv!

D

DavidS01
Samsung Expert
Beállítások

Szia Joakim!

Ez egy nagyon hasznos és aktuális cikk manapság, köszönjük szépen!

Üdv!

D

80Viktor80
Journeyman
Beállítások
Köszönöm szépen a válaszod. Azért durva, hogy egy 300ezres Tv igaz alap, de nem jár hozzá a 2.1-es HDMI. Nincs is értelme venni a hang miatt sem? Kizárólag a 2.0 működik?
0 tetszik
80Viktor80
Journeyman
Beállítások
Ami azért elég idegesítő, ebben a Fogyasztói társadalomban... Megvettem a ps4 et még pár éve, Samsung Hd tv re. Azután kijött a pro, azt is megvettem. Ami már a Hdrt támogatta, persze a tvm nem. Most, mivel jön a ps5, eladtam a régi konzolt, lepasszoltam a régi tvt. És vettem pár honapja 300 ert, egy Q65 Q60 as Samsung ot. És most kiderül nem jutok egyről a kettőre?Kb ugyan olyan lesz, mint az előző tvn a Pro. Hdr nélkül:) :smiling-face: Ha az uj konzollal szeretnék játszani, úgy hogy azt 100%ban kihasználom. Akkor az minimum 600ft....?!
0 tetszik
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Fun fact: A HDMI 2.0 is tudja a 4K@120-at HDR mentes módban, 4:2:0-ás színformátummal. (Természetesen ha új készüléket veszünk, ne erre célozzunk.)

Emellett még érdemes esetleg megemlíteni, hogy kábel terén Ultra High Speed avagy 3-as kategóriájú besorolás után érdemes nézelődnünk.

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

0 tetszik
Miki_M
Samsung Expert
Beállítások
Szia Joakim!

PS5-n gondolkozom és kellene hozzá egy jó Samsung Tv. Köszi a kimerítő cikket. Könnyebbé teszi a választást.

Üdv: Miki
0 tetszik
VivienE
Troubleshooter
Beállítások

Csak én érzem úgy, hogy nagyon elszúrták a PS5-öt? :face-with-tears-of-joy: 

0 tetszik
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Bővebben? 😃

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

0 tetszik