Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Samsung hangprojektor

(Témakör létrehozásának dátuma: 09-07-2020 10:01 PM)
415 Megtekintések
JoakimB
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Ismét hoztam egy számomra és remélhetőleg mások számára is érdekes bejegyzést. Ahogy a cím is árulkodik, ebben a topicban a hangprojektor(ok)ról lesz szó. Az én általam választott alany a Samsung idei (2020) HW-Q60T típusa. 

Lehet, hogy én vagyok elfogult, de számomra a hangprojektor annyira fontos a tv mellé, mint a kenyérhez a zacskó. De mi is az a hangprojektor/soundbar !? Az elmúlt években a tv készülékek forradalmi változáson mentek keresztül képminőségben és megjelenésben egyaránt. Keskeny kialakítás minden oldalról, beleértve a keretet is, ezáltal szinte bútordarabként tud szolgálni a lakásban, ám a házi mozi élményünk ezáltál még csak félig valósult meg, ugyanis ha az élményt szeretnénk fokozni és valóban beleélni magunkat a filmek és játékok világába, elengedhetetlen a hangtechnika mellé. 

Mikor megvettem a legelső lapos tv-met évekkel ezelőtt, akkor rögtön vásároltam mellé hangprojektort és bőven felülmúlta az elvárásaimat. Pedig magam is, a termék méretéből és az éppen akkoriban meg-meg jelenő új, legtöbb ember számára ismeretlen szerkezettel kapcsolatban, kicsit szkeptikus voltam, viszont fontos volt számomra a vezetéknélküliség és helytakarékosság. Mivel évek óta használok ilyen terméke(ke)t, bátran kimerem jelenteni, a legjobb vétel volt a tv készülékem mellé! :smiling-face: 

Képkivágás.JPG

Alapvetően néhány információ, ami a hangprojektorok legnagyobb részére igaz.

2 elemből áll. Van egy fekvő, széles, viszonylag keskeny hangsugárzónk, amelyben a hangszórók foglalják el a helyüket. Modelltől függ, hogy hány darab és milyen pozícióban helyezkednek el. Ezt helyezzük a tv elé/alá, lényeg, hogy velünk szembe legyen. Illetve tartozik hozzá egy mélyláda, ami szintén különböző teljesítményű lehet. A 2 között nincs semmilyen vezeték, így csak áram alá kell őket helyezni és automatikusan létrejön a kapcsolat. BT funkció mindegyikben megtalálható, így bármilyen BT képes eszközzel, tv, mobiltelefon, tablet, laptop, képes vezeték nélkül csatlakozni. 

A választásom azért esett a Q60T-re, mivel ez már a premium szegmensbe tartozik és nem sokkal van árban feljebb a szintén idei, HW-T650-től, amely szintén egy kíváló termék ár/érték arányban.
Az előbbi információk, természetesen igazak erre a 2 hangprojektorra is, de érdemes kicsit részletesebben átnézni, hogy mit tud az adott termék és mitől lesz egy hangprojektor premium kategória. 

Amint beüzemelünk otthon egy hangprojektort, rajtunk múlik (persze ha a tv készülékünk tudja), hogy vezetékkel vagy anélkül szeretnénk csatlakoztatni hozzá a frissen kicsomagolt hangtechnikánkat. A Samsung hangprojektorok tartozékai között van az  optikai vagy hdmi (modell függő) kábel, így azokkal van lehetőségünk összekötni. Én maradi vagyok, a kábeles megoldásokban bízok, meg az az 1 vékony fekete kábel úgysem látszik ott, úgyhogy elfér :smiling-face: 

Onnantól kezdve, hogy a csatlakozás létrejött, bármi amit a tv-n nézünk, legyen az film, youtube, netflix, játékkonzol vagy telefonról képernyőtükrözés, minden hangot a hangprojektorunk fog adni. Az egyik legjobb megoldás ebben a termékben az adaptív hang. Ez felelős azért, hogy ne csak hangosan és erőteljes basszussal, hanem szépen, tisztán szóljon és érthetőek maradjanak a televízion megjelenő részletek. Kiemeli a beszédhangot, így az effektek nem fogják elnyomni és nem lesz szükség folyamatos hangerő korrigálásra. Az acoustic beam technológia felelős a hangkeverésért, amely folyamatosan illeszkedik a kijelzőn megjelenő eseményekhez, ezzel biztosítva az 5.1 csatornás hangzást , akár filmeknél vagy játékoknál egyaránt. Ha már játék :smiling-face:
A hangprojektorban van játék mód, amely automatikusan kapcsolódik, ahogy játékkonzolt használunk a tv-n. Ilyenkor magával ragadóbb lesz a játékélmony, ugyanis a mélynyomó és a főhangszórók is sokkal erőteljesebb térhangzást biztosítanak. Érdemes tudni ezekről a különböző módokról, hogy a samsung hangprojektorokat egy kaliforniai audiolaboratóriumban nem csak tesztelik, hanem előre hangolják a világszínvonalú audiomérnökök. Bármely módot választjuk, biztosít minket a gyártó a tökéletes, tartalomhoz illeszkedő hangzásról. 

Ha pedig szeretnénk még tovább fejleszteni az otthoni mozi élményünket, akkor van lehetőség további 2 hangsugárzót vásárolni a hangprojektorhoz, amely 2 db vezetéknélküli háttérsugárzó. Ezt a készletet külön lehet megvásárolni, SWA-8500S a típusa. 

Képkivágás.JPG

Remélem sikerült némi új információt átadnom és ha eddig nem volt hangprojektor otthon, akkor a cikk elolvasása után meghoztam a kedvet a termék utáni érdeklődés felé. Úgy gondolom mindenképp érdemes körbenézni az elérhető termékek között, bőven van választék és mindenféle árfekvésben. Bármelyik elektronikai áruházba célszerű ellátogatni és az ott kiállított modelleket kipróbálni. 

3 Válaszok
VivienE
Troubleshooter
Beállítások

Szia Joakim,

Örülök, hogy megszületett ez a cikk ugyanis mélyen egyetértek a leírtakkal. Ha már TV-t vásárolunk akkor hangprojektort is! A különbség óriási, különösen filmeknél és sorozatoknál érzékelhető! 

IstvanH
Samsung Expert
Beállítások

Szia!

Teljesen egyetértek a leírtakkal, én is imádom a hangprojektorokat, személy szerint jó minőségű filmekhez és otthoni zenehallgatáshoz használom.

István

EvelinCz
Hotshot
Beállítások

Szia Joakim, 

Köszönjük a cikket, egyet értek veled és az előttem szólókkal. Nagyon sokat számít egy hangprojektor, egyre jobbak a beépített hangszórók is a TV készülékekben, de egy hangprojektorral még jobb mozi élményt lehet elérni.

0 tetszik