Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Régi idők mára már különleges eszközei és funkciói 4

(Témakör létrehozásának dátuma: 31-07-2021 12:48 AM)
183 Megtekintések
Miki_M
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Régi idők mára már különleges eszközei és funkciói 4

3D

Szerintem az egyik leglátványosabb televízió funkció. Voltak vásárlók, akik emiatt vásároltak új készüléket. Voltak, akik inkább olyat választottak, ami nem is tudja ezt a funkciót.

Képi élményben szerintem 3D az ívelt 65 és 75”-os 3D-s Samsung QLED modellekkel volt a legjobban élvezhetőek. Két fajtája terjedt el az aktív és a passzív. Az aktívhoz erősebb hardverra, legalább 120 Hz-es panelra volt szükség. Ha nem használtuk a 3D-t akkor ez a normál képalkotásnál is hasznos tulajdonság volt. Aktív 3D-s szemüveg lencséje két kis LCD kijelző volt. Egyszer az egyik szemen volt látható kép, a másik elsötétült. És fordítva. Másodpercenként, lencsénként 60-szor váltakozva. Ez zavaró volt a szem számára. Ellenben jobb 3D-s élményt nyújtott. Másik zavaró tényező, hogy töltés, akkumlátor vagy elem volt szükséges a működéséhez. Hamar lemerült. Pár filmet bírtak egy töltéssel vagy elemmel.

Passzív 3D-hez nem volt szükség töltőhöz. Képernyőn plusz fólia volt elhelyezve. Valamint a szemüveg esetében egyik lencsével a készülék egyik sorát, másikkal a másikat láttuk. Ez megfelezte a felbontást 3D-s üzemmódban.

Sokak számára idegen volt, hogy szemüvegben kell televíziózni. Így a gyártók más képi tulajdonság felé vették a fejlesztéseket, amik egyértelműen kihasználhatóak voltak. Ez a felbontás. 4K és 8K.

PIP és PAP funkció

Régi CRT és Plazma modellekben is már elérhető volt a kép a képben funkció. Egyszerre két csatorna műsorát is lehetet nézni. Kis ablak, nagy ablak. Ez volt a PIP. PAP két csatorna képe egymás mellett jelenik meg. Voltak olyan típusok is, amelyek egyszerre akár több csatorna képét is meg tudták mutatni. Régi típusokban analóg elven, analóg tuneren keresztül működtek ezek a funkciók. Digitális műsorszórás elterjedésével ezek a tulajdonságok egy időben teljesen eltűntek. Sok vásárló kereste. Beltéri egységet használva nincs lehetőség PIP vagy PAP funkció használtára, maximum külső forrás bevonásával, az arra alkalmas készülék estén. Dupla tuneres készülékekkel lehet egyszerre két különböző adást egy eszköz segítségével nézni, ha coax csatlakozón keresztül érkezik az adás és nem beltéri egyet használunk.

Köszönöm szépen, hogy elolvastátok a régi idők mára már különleges eszközei és funkciói bemutatóm negyedik részét.

Üdv: Miki

8 Válaszok
NikolettS
Samsung Expert
Beállítások

Szia!

Én úgy gondolom, hogy a 3D a tévékben jó ötletnek indult, csak az emberek inkább moziba nézték meg a filmet ha egyáltalán volt mit. 

Miki_M
Samsung Expert
Beállítások
Szia Niki!

A megoldás jó volt, csak tartalmat nem gyártottak hozzá eleget.

0 tetszik
JanosA
Samsung Expert
Beállítások

Sok embert a szemüveg is idegesített

0 tetszik
IstvanH
Samsung Expert
Beállítások

Mennyien keresik még…

0 tetszik
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Nekem van három szemüvegem a tévémhez, ami amúgy képes a 3D-re konvertálásra...! :face-with-tears-of-joy: Így gondolhatjátok, hogy milyen régi készülékem van :face-with-tears-of-joy: Kétszer használtam életemben, nem volt az igazi egyik alkalommal sem. Ezzel szemben a telefonos Gear VR szerint felülmúlta a várakozást. Kár, hogy már nincs fejlesztés!

Miki_M
Samsung Expert
Beállítások
Szia Jani!

Engem is zavart a látvány mellett is.

0 tetszik
Miki_M
Samsung Expert
Beállítások
Mindig azt keresik, ami már nem elérhető...
0 tetszik
Miki_M
Samsung Expert
Beállítások
Nagy tömegeket kell vonzania egy újdonságnak, hogy meg is maradjon a piacon
0 tetszik