Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Régi eszközök csatlakoztatása új, modern TV-hez

(Témakör létrehozásának dátuma: 21-02-2021 09:35 AM)
12194 Megtekintések
JoakimB
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Biztosan sokan jártatok már úgy, hogy megvettétek a legújabb televíziótokat az áruházban, majd amikor haza értetek vele, akkor a régebbi lejátszókat vagy bármilyen külső eszközt nem tudtátok rácsatlakoztatni a tv-re. Ez legtöbbször a régebbi, hagyományos csatlakozók miatt fordul elő, vagy ha található is pl. RCA csatlakozás a tv-n, az csak bemenet, így a hagyományos 5.1-es házimozink RCN-n keresztül nem fog megszólalni. 

Nagyon sok esetben az időseknek okoz problémát, hiszen ők még szívesebben néznek DVD lemezeket a már megszokott, jól ismert, számukra könnyen kezelhető lejátszójukon, így megértem, ha nem feltétlen szeretnének egy új, HDMI csatlakozással rendelkező Blu-Ray lejátszót venni és ismét megtanulni, hogy melyik gomb mire való. 

Ebben a cikkben 2 olyan eszközről lesz szó, amely egy alternatív megoldás lehet arra, hogy ne kelljen megválni a régi lejátszóktól.

1. Régebbi DVD/Set-top box/Videókazetta lejátszó csatlakoztatása
16620.jpg

Csatlakozók:
3xRCA
1xHDMI
mini USB (kábel tartozék)

RCA csatlakozón keresztül tudjuk rákötni a régebbi eszközeinket majd egy HDMI kábel segítségével továbbítani a tv-be a jelet. Érdemes tudni, hogy ez a fajta csatlakozás csak stereo jelátvitelre képes. Ha a régi eszközön SCART (100lábú) csatlakozó van, akkor pedig egy SCART - RCA kábellel lehet megoldani a csatlakozást az átalakítóba és onnan ugyanúgy tovább HDMI-vel lehet menni a tv-be. 
Ennek az eszköznek az ára forgalmazónként eltérő lehet, de nagyjából 7-10 ezer forint közötti összeggel érdemes számolni. 

2. RCA/3.5mm JACK csatlakozó (Kimenet)
MK1S3O2P12.jpg

Digitális hang kimenettel rendelkező készülékek összekötése digitális bemenettel nem rendelkező berendezésekre. 
(Csak sztereoba tudja átvinni a jelet)
Vagyis ez a készülék arra való, hogy a tv-n található optikai csatlakozóból hagyományos RCA és abból akár JACK csatlakozót csináljon. 
Ennek a segítségével egy hagyományos fejhallgató vagy mini-hifi továbbra is használható az új készülékkel. 
Az adott eszköz ára nagyjából 8-12 ezer forint között mozog. 

5 Válaszok
DavidS01
Samsung Expert
Beállítások

Szia Joakim!

Ez egy nagyon hasznos cikk, köszönjük szépen!

0 tetszik
Tibor4
Navigator
Beállítások
kedves jó a Kim. valóban hasznos volt nagyon szépen köszönöm én is, nemrégiben nekem is volt egy kis csalódásom hasonló problémával.Hdmi ból szerettem volna sima rca sztereó hangkimenet kapni.
de sajnos amit vásároltam eszköz t egyáltalán nem akart működni.
ha esetleg tudsz megbízható boltot elérhetőséggel ahol ilyesmit lehet rendelni légy szíves linkeld be ide, nagyon szépen köszönöm Tibor..
0 tetszik
JoakimB
Samsung Expert
Beállítások

https://edigital.hu/multimedia-lejatszo-android-mini-pc/sal-digital-analog-audio-atalakito-optikai-k...

Ha van optikai kimenet a tv-den, akkor ezzel az eszközzel megtudod oldani a sztereo kimenetet. 

0 tetszik
DavidB95
Samsung Expert
Beállítások

Szia Joakim!

Összeszedett és segítőkész cikket készítettél!

Szép munka. Köszi!

0 tetszik
VivienE
Troubleshooter
Beállítások

Szia Joakim,

Nagyon hasznos cikk, semmi pénzért nem adnám oda a régi VHS lejátszómat! :smiling-face: 

0 tetszik