dátum: 28-08-2022 04:29 PM
Nem nagy újdonságnak számít már a kvantumpont technológia manapság már... sőt a Samsungnak olyan szinten sikerült letornáznia az árát már, hogy egészen megfizethető árakban is mozog, nem csak a prémium szegmensben elérhető. A QD-Oled azért is előnyös mert ötvözi az Qled technológiát és az ő nagy ellenfelét az Oledet. Ennek hatására gyönyörű színek jönnek létre úgy, hogy a feketét is megtudja tartani.
A Qled TV-k lényegében egy felturbózott LED TV ami a piacon jelenleg elérhető... Innen is egyedül a Samsung tudja tartani a minőséget évről évre. Viszont innen akad az egyetlen hátránya is ami a bevilágítás. Qled-en belül még számottevő különbség lehet a panel fajtája, ugyanis VA és IPS típusú paneleket is felhasznál a gyártó. A Qled TV fő termékelőnye, hogy a legnagyobb fényességet képesek elérni a piacon. Egy teszt alapján egy QD-Oled TV képes 1000 nites fényességet produkálni HDR módban, míg a Qled bizonyos modelljei 1500-at is eltudják éni.
Összességében mindkét technológiának megvan a maga előnye és hátránya is. Aki egy jó ár-értékű TV-t szeretne vásárolni annak ajánlott Qled-ben gondolkodni, aki szereti az Oled végtelen feketéjét... neki pedig érdemes fontolóra venni a QD-Oledet.
Ti melyik technológiára esküdtök? Melyiket használjátok? 😁
dátum: 29-08-2022 04:09 PM
Gaming-re szerinted melyik lenne előnyösebb? 🎮
Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!
dátum: 30-08-2022 09:39 AM
Szia!
Köszi a cikket!
dátum: 31-08-2022 10:53 PM
dátum: 16-09-2022 05:41 PM
Személy szerint én még mindig a Qledet vásárolnám gamingre... nagy fényerő, élénk színek. A QD-Oled sokat fejlődött élettartalom terén de személy szerint a statikus képektől én még mindig félek a beégés végett.
dátum: 26-09-2022 04:34 PM
Az örök téma
dátum: 26-09-2022 04:34 PM
Én Qledet vennék
dátum: 26-09-2022 04:35 PM
Egyet értek Veled