Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Mi is az a DLNA?

(Témakör létrehozásának dátuma: 30-01-2023 03:24 PM)
2168 Megtekintések
AkosSz
Samsung Expert
Beállítások

A DLNA évek óta létezik mégse biztos hogy mindenki ismeri mi is az pontosan és mire jó. A DLNA egy mozaikszó, ami lényegében egy szabványt foglal magában. A DLNA rövidítés lényegében "Digital Living Network Alliance"-t jelent, ha ezt nagyon leakarjuk magyarosítani akkor "Digitális Élő Hálózat Szövetség"-nek fordíthatnánk. 

A DLNA lényege, hogy egy olyan közös szabvány hálózatot hozzanak létre amin keresztül különböző elektronikai eszközök gond nélkül egymáshoz csatlakozhassanak, és adatokat cserélhessenek bármiféle probléma nélkül. Különböző eszközök alatt sokféle típust értünk egyébként legyen az TV, PC, házimozi rendszer, fényképezőgépek vagy nyomtatók. 

ab7f8bfedef83c003e219b13d9eeaea9.jpg

A csatlakozás LAN és Wireless alapú is lehet egyaránt. Működése nagyon hasonlít egy egyszerű fájlmegosztáshoz annyi különbséggel, hogy sokkal egyszerűbb. Lényegében egy hálózaton lévő eszközök automatikusan márkától és típustól függetlenül megtalálják egymást, nem kell keresgetni és bajlódni az eszközök párosításával. Illetve távoli vezérlésre is alkalmasak akár a hálószobából a PC-ről kitudjuk lőni a nappaliban lévő TV-re a tartalmakat és ez visszafelé is igaz.

Ti használjátok  a hétköznapokban? 😊

15 Válaszok
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
A 2010-es évek közepén használtam a házi mozival, de ma már otthon mindent másképp oldok meg, pl. házi mozi helyett soundbar és nem kell dlna.
NikolettS
Samsung Expert
Beállítások

Szia! 
Nagyon hasznosnak tűnik, de eddig én nem ismertem! 

AkosSz
Samsung Expert
Beállítások

Teljesen jogos! 😊

0 tetszik
AkosSz
Samsung Expert
Beállítások

Valóban az! Örülök ha mutattam valami újat! 😁

0 tetszik
IstvanH
Samsung Expert
Beállítások

Köszi az ismertetőt.

KristofJ
Samsung Expert
Beállítások
Köszi az összefoglalót.
AkosSz
Samsung Expert
Beállítások

Köszi hogy elolvastad! 😁

0 tetszik
AkosSz
Samsung Expert
Beállítások

Köszi hogy olvastad! 😁

0 tetszik
zoli75
Apprentice
Beállítások
Házimozival a dlna-t soha nem tudtam rendesen használni, dts hangot nem képes kezelni és a feliratokat sem. Nfs-t használok, mindent kezel és gyorsabb.