dátum: 31-07-2022 12:02 AM
Sziasztok!
Az online streaming világában, amikor minden és mindenhol visszanézhető, mennyire fontos a felvétel funkció?
Melyek a vásárlás során a legfontosabb szempontok?
Nem rangsorolva, csak felsorolás szintjén nézve: ár, ár érték arány, méret, smart funkció, design, talp, falra szerelhető és sorolhatnánk…
Vannak olyan funkciók, amik nem csak felhasználó specifikusak. Például van olyan tulajdonság a televíziókészülékeknél, ami csak az egyik szolgáltató felhasználói körében fontos szempont, a Tv vásárlók kis részét érintve. Sokan nem is használták sosem és nem is tervezik. A felvétel funkció. A mai rohanó világban, már nincs ideje visszanézni sokszor az embereknek, amit egyáltalán felvettek. Telekom és Vodafone szolgáltatóknál online vissza lehet nézni a Tv adások nagy részét (amelyik műsornál engedélyezik) beltéri egységen keresztül. Akár a szolgáltató online felületén is van rá lehetőség okos eszközökön keresztül. A felvétel funkció a régi videós korszakban volt népszerű. Követte a dvd lemezre és dvd felvevő merevlemezére való rögzítés. Televíziókba beépített merevlemezekre. Analóg, majd csak digitális formában. Elérhető vált a Tv készülékeken is rá csatlakoztatott külső adathordozókra az elő adás felvétele. Sőt voltak a piacon, főleg a Samsung választékában dupla tuneres Tv-k is. Megoldható, hogy más tartalmat nézünk, mint amit rögzítünk. Természetesen ez CI+-os kártyás szolgáltatás esetén, mivel a CI slot egyszerre csak az egyik tunert tudja kihasználni, nem elérhető. DIGI felhasználók szokták elő szeretettel használni. 2022-es Samsung televíziókban a kelet – európai régióban nem érhető el a felvétel funkció.
Milyen lehetőségek vannak, ha új Samsung Tv-t szeretnék 2022-est és fontos a felvétel funkció?
Szolgáltatói vonalon utána nézni, mik a lehetőségek, vagy külső eszközt használni a felvétel funkcióra. Fontos megemlíteni, hogy a Samsung készülékek okos távirányítói tudják vezérelni a rá csatlakoztatott beltéri egységéket. Így plusz beltéri egység mellett is maradhatunk az egyszerre egy távirányító használatánál. A felvétel funkció a DIGI-s felhasználóknak fontos, de egyre csökkenő a szerepe az új készüléket vásárlók körében.
Köszönöm szépen, hogy elolvastátok a cikkemet.
Üdv: Miki
dátum: 31-07-2022 12:08 AM
dátum: 31-07-2022 10:39 AM
Szerintem is egyre kevésbé keresett funkció, de idősebb korosztály gyakran keresi/hiányolja.
dátum: 31-07-2022 10:12 PM
Nálunk ez volt a szolgáltatóváltás fő oka.
dátum: 22-08-2022 08:57 PM
dátum: 30-08-2022 09:49 AM
Szia!
Van a funkciónak manapság még létjogosultsága?
dátum: 25-01-2023 08:36 PM
Sajnos nekem a digitális TV műsor felvétele az egyik legfontosabb funkció, mivel az NFL meccseket gyakran éjjel közvetítik és nappal nézném meg. Másrészt a feleségem gyakran délutános, és szeretné megnézni a kedvenc sorozatát délelőtt. Szerencsére a gyerekszobában van egy LG is, ami felvesz, de ha tudom, hogy a " 2022-es Samsung televíziókban a kelet – európai régióban nem érhető el a felvétel funkció" soha nem veszem meg. Legközelebb maradok az LG-nél, az nekem évek óta bevált
dátum: 21-11-2023 10:43 PM