Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

DIGI digitális csatornák és csatorna sorrend beállítása

(Témakör létrehozásának dátuma: 31-03-2022 12:38 AM)
22241 Megtekintések
Miki_M
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Korábban több cikk is érintette a hasznos beállításokat a Samsung televíziókészülékekkel kapcsolatosan. Sokszor lehet találkozni a csatorna beállításoknál két visszatérő vásárlói kérdéssel, esetlegesen panasszal.  2022-ben digitális HD-s előfizetés esetén, minden újonnan vásárolt készüléken jó minőségű Tv adás képet fogunk látni, a megfelelő beállítással, függetlenül milyen kategóriájú terméket választottunk. Beltéri egység esetén HDMI csatlakozóval kell összekötni az új televíziót és az egységet. Esetlegesen, régi a set up box, akkor érdemes a szolgáltatónál újabb, digitális HDMI csatlakozására alkalmas egységre cserélni.

Nem megfelelő a kép, amit látok az új készülékemen, mi a megoldás?

Nincs olyan képe a készüléknek, mint amilyen a boltban volt, amit készségesen bemutatott az értékesítő. Mi lehet a gond, hogy nem elégedett az új televíziójával a vásárló? DIGI előfizetőktől érkezik szinte a legtöbbször a visszajelzés, hogy nagyon szemcsés a kép, többet vártunk az új Tv-től. Az előzőnek sokkal jobb volt a képe.

Tv adás automatikus behangolása közben DVB-T – Légi beállításon maradt a TV. Emiatt, csak a kábeles analóg csatornákat találta meg a készülék. Gyanúra adhat okot, hogy rossz a képminőség, nincs műsorsáv, csatorna váltásnál nem írja ki, melyik csatornát nézzük, nincs digitális műsorújság és csak kb 60 darab adó között válogathatunk.

Automatikus hangolásnál Légi helyett Kábel beállítást kell aktiválni. Utána pedig, csak digitális. Analógot felesleges behangolni. Szolgáltató DIGI. Automatikus hangolás. Kb. 130db csatorna lesz elérhető ezután.

Tényleg nem lehet a Samsung Tv készlékeken csatorna sorrendet állítani?

Szintén legtöbbször DIGI-s felhasználóktól érkezik ez a kérdés, ahol elérhető a szolgáltatás betéri egység használata nélkül is. Csatorna sorrend beállítás kulcsa, a készülék üzembe helyezésénél a magyar nyelv kiválasztás után nem Magyarországot kell kiválasztani régiónak, hanem Csehországot. Így is magyar nyelvű lesz a készülék menüje. Ezek után elérhető lesz majd a csatornák egyedi sorrendjének a beállítása. Esetleg a többnyelvű csatornák miatt be kell állítani a készüléknél az elsődleges és másodlagos audio hangot magyarra.

Remélem tudtam segíteni! Köszönöm szépen, hogy elolvastátok a cikkemet!

Üdv: MIki

23 Válaszok
IstvanH
Samsung Expert
Beállítások

Köszi az informatív cikket.

0 tetszik
Tiborko
SuperStar
Beállítások

Köszi Köszi

0 tetszik
Misi17
Apprentice
Beállítások

Köszönöm a segítséget!

Ahogy átállítottam cseh területre megjelent a több csatorna és a minőségi kép. 

Ellenben a csatornákat nem tudom törölni (nem kell nekem nem hd m1, ha van hd), illetve a sorrendet sem tudom beállítani. A Beállítások menüje nekem egyrészt angol, a Brodcast - Exprt settingsben pedig nincs csatornaszerkesztési lehetőség....

Az azért abszurd lenne, ha nem lehetne csatornasorrendet állítani.

Le tudná írni lépésről lépésre, hogyan lehet a sorrendet beállítani, illetve törölni egyes csatornákat?

SAM QE43Q60

Köszönettel: Mihály

0 tetszik
Miki_M
Samsung Expert
Beállítások
Szia!
Menü - Élő Tv - Csatornalista (gyorsmenu) - Csatornák szerkesztése. Ha Csehországra lett beállítva, akkor elérhetővé válik a szám módosítás.
Ha csatorna torles nem mukodik erdemes a feleslegese valt csatornakat a sor vegere tenni, hogy ne zavarjanak.
Remélem tudtam segíteni.

Üdv: Miki
Misi17
Apprentice
Beállítások

Kedves Miki!

Tudtam én, hogy lehetséges!

Az én problémám abból adódott, hogy az Élő TV-t nem találtam..... Nem néztem ugyanis a menutől jobbra (két órája keresgélek:)), mert ott azt hittem csak az alkalmazások vannak, nem is kerestem arrafelé, mindig csak balra lépkedtem......

Köszönöm a segítséget,

minden problémámat (mármint a tv-vel kapcsolatban) megoldotta,

üdv,

Mihály

NikolettS
Samsung Expert
Beállítások

Szia!

Köszönjük, hogy megosztottad az infókat velünk!

0 tetszik
Miki_M
Samsung Expert
Beállítások
Szia! Örülök, hogy tudtam segíteni.
0 tetszik
Miki_M
Samsung Expert
Beállítások
Szia Niki!
Köszönöm a kedves visszajelzésed 😉
0 tetszik