dátum: 26-11-2021 09:18 PM
Sziasztok!
Ebben a cikkben, általam összeszedett néhány gondolatban lesz szó arról, hogy mégis mi az eltérés a Crystal és Qled technológiás tv-k között.
Megpróbálok a konyhanyelvnél maradni, hogy mindenki számára érthető és teljesen világos legyen, illetve saját tapasztalatokkal támasztom alá, mivel én magam is használtam már belépő, közép és jelenleg felső kategóriás tv-t.
Néhány éve benne vagyok már a szakmában, így merek belevágni egy olyan fajta összehasonlítába, ahol nem a nitekről, zónákról és nagy-nagy számokról lesz szó, mely szerintem sokszor nem csak, hogy nem segít megérteni a dolgot, hanem még meg is bonyolítja, hanem a mindennapi használat melletti érvekkel fogok előállni.
Aki a számok által összehasonlított alátámasztásokra vágyik, nekik nem ez lesz a legmegfelelőbb cikk, így szívesen ajánlom ennek az olvasói rétegnek a Samsung weboldalát https://www.samsung.com/hu/ vagy a https://www.displayspecifications.com/ .
Ár/érték arány
Igényeinknek megfelelően mindig mindenki az ár/érték arányban számára megfelelő készüléket keresi, amely teljesen egyértelmű. Szerintem mindannyian szeretnénk minél kevesebb pénzért megvásárolni azt a terméket, amely nem részben, hanem teljes egészben fog megfelelni az elvárásoknak.
Ennél a pontnál szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy mindenki gondolja végig, mennyi időre vásárol tv készüléket, mivel azt közel sem cseréljük annyira gyakran mint egy mobiltelefont.
Ha csak egy egyszerű példát veszünk, hogy mégis milyen helységben használjuk a televíziót, akkor már sikerülhet leszűkíteni a kört, hogy Q sorozatú vagy Crystal led tv lesz a megfelelő.
Másodlagos tv-nek a hálószobába "elalvósnak" véleményem szerint tökéletesen megfelelő a Crystal sorozat, de ha 43"ban (109cm-ben) csupán 10e ft az eltérés például a 43au9002 vs 43Q67 között, akkor ne gondolkodjon senki azon, hogy a magasabb kategóriát vegye.
Nappaliba már egészen más a történet, hiszen ott sokkal több a tényező, amely befolyásolja a tv megválasztását és több tagú családoknál igen érzékeny téma, hogy mindenki számára megfelelő legyen a készülék, hiszen ahány ember, annyi szokás.
Fontos leszögezni, hogy a Q sorozatú Samsung tv-k azok a modellek, amelyek már kompromisszum mentesek, hiszen legyen szó akár tv nézésről, filmezésről vagy játékkonzolról, mindennek tökéletesen megfelel.
Egy nappali környezetben, ahol a készülék a környezet világosságától függetlenül bármikor igénybe lehet véve, nem árt, ha magas a fényereje, hiszen akkor napsütéses, világos térben is tökéletesen képminőséget fogunk kapni. Gondolok ezalatt a részletgazdagságra, színvisszaadásra, tükröződésmentességre.
Miért Qled tv ?
Saját példámmal szeretném alátámasztani, hogy miért Qled televízió.
Több évig használtam középkategóriás terméket a Samsungtól, amely számomra tökéletes volt minden szempontból, maximálisan megvoltam vele elégedve. Viszont elhatároztam, hogy az az idő, amit televízió használatra töltök (netflix, youtube, játékkonzol) az legyen annyira minőségi, amennyit anyagilag megengedhetek magamnak, ekkor rászántam azt az adott összeget és egy felső kategóriás Qleddel mentem haza.
Azóta egészen más élmény bekapcsolni a tv-t és sokszor megkaptam barátoktól , családtagoktól, hogy mennyire szép képe van a televíziómnak.
A Q sorozatú modellek ugyanis nagyon sok extrával fel vannak szerelve, amely valóban azt hozza elénk, hogy mint TV mennyire állja meg a helyét. Teljes mértékben a képminőségre fókuszál, tartalomtól függetlenül. Szkeptikus voltam egy ideig azzal kapcsolatban, hogy ezek a 4K televíziók milyen mértékben tudnak javítani egy hagyományos Magyarországi tv adáson és számomra nagyon pozitív csalódás volt, hogy nem csak a HD de az SD minőségű tv adások is egész máshogy jelentek meg a kijelzőn.
Azok a filmek, amiket újranéztem a Qled tv-men világos környezetben a nappaliban, sokkal részletgazdagabban jelennek meg. Végre leszokhattam arról, hogy leengedem a redőnyt, ha napközben szeretnék filmet nézni.
A magas fényerő, tükröződést elnyelő bevonat, felkonvertáló processzor és persze dizájn az, ami engem igazán megfogott.
Az ünnepek alatt nagyon jó akciókat lehet kifogni a felső kategóriás 2021-es Samsung modellekre és akár jövő év márciusáig bele lehet szaladni alacsony árakba, ugyanis áprilistól várhatóak lassan a gyártó 2022-es modellei, amik miatt a jelenlegi termékek úgymond kifutó szériák lesznek.
Ajánlom mindenki figyelmébe a hétvégi aktivitásokat a viszonteladóknál és ha még konkrét vásárlás nem is történik, legalább érdemes elfáradni 1-1 áruházba, ahol kipróbálható, megtekinthető a gyártó Q sorozatú terméke.
Ezekben a boltokban a hozzáértő eladók készséggel állnak mindenki rendelkezésére és érvekkel fogják tudni alátámasztani, hogy melyik szériának mi az előnye.