dátum: 27-09-2020 02:06 PM
Aki már valaha gondolkodott mosó-szárítóban vagy esetleg már utána is nézett nagy valószínűséggel találkozott már a mosó-szárítót ért kritikákkal. Ha internetes kommenteket olvasunk vagy ha szaktanácsadó véleményét kérjük ki sok esetben próbálnak meg minket lebeszélni a kombó gépekről.
De miért?
Tényleg ennyire ördögtől való ezek a kettő az egyben gépek?
Nézzük objektíven mik az előnyök és hátrányok a mosó-szárítókban, ezután mindenki maga döntheti el számára tényleg mi minősül negatívumnak egy ilyen gépnél.
Előnyök:
1) Kompakt, kis helyen is elfér
Előfordul ugyanis, hogy se más helyiségbe nem tudjuk elhelyezni a szárítógépet, de még csak a mosógép tetejére sem fér el. Ilyen például, ha keskeny mosógépünk van.
2) Létezik keskeny kivitel is
A kompaktsághoz hozzátartozik, hogy létezik keskeny kivitelű mosószárító is. Sokan keresik ezeket a típusokat, így én is ajánlok egyet.
A keskeny mosógép paramétereivel rendelkezik, vagyis a standard 60 cm szélesség mellett 45 cm-es mélységgel rendelkezik. Ilyen típus a WD80K52E0AW vagy akár a WD80K52E0ZW.
Népszerű modell a vásárlók körében, igény szerint érdemes lehet bemutatni őt egy következő írásban.
3) Nem csak felfrissíti a ruhát, fertőtleníteni is tud: Air Wash funkció
Nagy előny a hőszivattyús szárítógépekkel szemben, hogy a mosószárítók tudnak magas hőmérsékleten is dolgozni, olyannyira, hogy akár fertőtleníteni is képesek. Hasznos lehet ez a funkció az allergiásoknak vagy éppen, ahol a háztartásban él egy kisbaba is.
4) Olcsóbb, mint két különálló gépet venni
Bizony, ha tudásban megegyező gépeket választunk akkor két különálló gép esetén a mosógép és a szárítógép összesen simán elérheti a 400.000-et, de érdemes minimum 350.000-rel számolni. Ezzel szemben a kombó gépek ára akciósan akár 160.000 is lehet, de a legdrágább is kb. 240.000.
Hátrányok:
1) Kevesebb ruhát szárítunk meg vele, mint amennyit ki tud mosni a gép
Nem véletlen találunk két adatot is a töltetre, rendszerint 8/4 esetleg 7/4-et olvashatunk. Előbbi mutatja a mosási kapacitást, utóbbi pedig a szárítási kapacitást. Ennek oka, hogy a 2 az egyben gépek -értelemszerűen- egy dobbal rendelkeznek.
2) Többet fogyaszt: A kondenzációs szárítógép elvén működik.
Bizony ez a fajta szárítási technológia több áramot fogyaszt, mintha egy hőszivattyús szárítógépet használnánk, érdemes így tervezni.
3) Magasabb hőmérsékleten szárít épp ezért átgondolandó, hogy az összes ruhadarabunkat megszárítjuk-e.
4) Elesünk rengeteg termékelőnytől, amelyekkel a Samsung szárítógépek rendelkeznek, például az Optimal Dry szenzoros szárítás. A szárítógépekről rengetek cikk van az oldalon érdemes hát körülnézni, de elárulhatom, hogy a következő írásom a szárítógépekről fog szólni.
Eszerint érdemes tehát dönteni, számunkra mi a fontos, illetve milyen opciók jöhetnek számításba.
dátum: 28-09-2020 10:37 AM
dátum: 28-09-2020 04:01 PM
Ez esetben keresd a bemutatót a következő hónapban, itt a Samsung Community-n!
dátum: 29-09-2020 10:54 AM
Nekem nagyon tetszik ez a gép!
Tervezünk hamarosan venni valami ilyesmit! Mindenképp megkérdezem a Samsung promótert erről!
Köszönjük!
dátum: 29-09-2020 01:57 PM
Én most szeretnék venni egy ilyet, de sehol sem lehet kapni.
Ajánlanátok boltot, ahol elérhető? Lehetőleg Tatabánya környékén.
Köszönöm
dátum: 30-09-2020 07:31 PM
Most már csekkolhatod!
dátum: 02-10-2020 12:42 PM
Kedves gyjudus!
Ha nincs készleten partnereinknél érdemes berendeli a hozzád legközelebb eső áruházba. Több hét is lehet a beérkezési idő de erre megéri várni!
dátum: 02-10-2020 12:43 PM
Kedves Péter!
Remek időszak ez a mosó-szárító vásárlása, mindenképp járj utána!
dátum: 05-12-2020 04:15 PM
Kedves Samsung expert,
én még 2019-ben vettem egy ilyen tipusú mosógépet. Tavaly rendben működött de sajnos most arra lettem figyelmes, hogy egyáltalán nem szárít. Én csak telente használom ezt a funkcióját és valamelyik nap majdnem 1 év után gondoltam egyet és újra szárítás funkcióra tettem, de arra lettem figyelmes, hogy nem hogy nem szárított, hanem vizesebb lett a ruha, mint volt.....A cotton dry funkcióra tettem, kb 3 kg ruhával. Tavaly rendesen megszárította így, gyakran még több ruhával is. Nemrég indítottam el rajta egy dobtisztítást, - plusz kitakarítottam a szivattyúszűrőt is - amin minimális szösz volt, de sajnos nem változott a dolog. Próbáltam öndiagnosztikát csinálni, de nem jártam sikerrel. A mosógép kiírt egy mosolyjelre hasonlító dolgot, de nem tudtam a telefonapplikációt összekötni és leolvastatni vele. A smart check funkció, ami régen olyan volt mint egy qr kód leovasó, nincs benne az új applikációban. Folyamatosan azt kéri, hogy kommunikáljon a mosógép a telefonnal, de nem tudom őket összekötni. A mosógép fajtája: wd80k52e0zwle/
Kérem adjanak valami tanácsot, hogy mit kellene rajta megnéznem. Üdvözlettel: Kovács Balázs
dátum: 07-12-2020 10:31 AM
Sziasztok,
Engem is érdekel a téma.
Mostanában egyre többet megyek le a helyi mosodába a száritógép miatt.
így a hidegben sokkal nehezebb a teregetés, és a ruhák száritása.
Jó kis cikk, jól összefoglalja a pro és kontra érveket, köszönöm.