dátum: 28-09-2021 04:34 PM
Sziasztok!
Mint tudjátok az idei éves palettában (2021), a Samsung bevezette a már pár éve jól bevált Qled tv sorozata fölé a Neo QLed termékeket, amely a QN85-től minden modellt érint. Jelentős különbség a miniled technológia, a nagyobb fényerő, jobb betekintési szög és minden egyes okos funkciónak a finomítása. Gondolok ezalatt a mesterséges inteligencia által vezérelt hang és képbeállításokra, melyek folyamatosan azon dolgoznak, hogy a televízó a legjobb kép és hangminőséget nyújtsa függetlenül attól, hogy hányan és milyen térben illetve környezetben hasznáják a készüléket.
A Samsung QN90A Qled tv a 4K palettán belül a gyártó mondhatni zászlóshajója, ezután már csak a QN95A modell van, amely leginkább a one connect box csatlakozásban tér el, melynek számtalan előnye van, de a legkevésbé sem javít a játékélményen, így én azt jelenleg mellőzném.
Mint említettem ebben a típusban már megtalálható a MiniLED technológia, amely a háttérvilágítást vezérli, ez lehetővé teszi, hogy a kijelző magas fényerő mellett, nagyon mély feketét adjon, ezzel biztosítva a nagy kontrasztarányt.
A készülék el van látva több funkcióval is, amely a játékélményhez szolgál, gondolok ezalatt a HDR-re, a FreeSync technológiára ami a változó firssítési gyakoriságot támogatja (VRR) és már a G-SYNC is megtalálható.
A készüléken ugyan csak 1 db 2.1-es HDMI csatlakozó van , a másik 3 csak 2.0, de az őszintét megvallva, az én 55Q7FN tv-men, az összes HDMI csak 2.0 és a legtöbb játék amit futtatok PS5-ön, úgyis csak max 4K 60fps-el megy, így eddig nem éreztem akkor hiányát a 2.1-nek. Ha pedig nagyon kell a 120 fps, akkor megnézem milyen FHD-ban, de arra a célra van egy PC..
HDMI 2.0 -> FHD 120 fps / 4K 60 FPS
HDMI 2.1 -> FHD 120 FPS / 4K 120 FPS
Visszatérve a kijelzőhöz, a Samsung Ultra Viewing Angle technológiájának köszönhetően meglehetőségen jó választés lehet ez a készülék világos környezetbe is, mivel emiatt nagyon magas a készülék betekintési szöge, így ha egyszerre többen televízióznak különböző szögekből, ugyanazt az élményt kapják.
Természetesen a készülék ideális választás fő tv-nek a nappaliba a család minden tagjának, hiszen sok-sok hasznos funkcióval fel van szerelve, hogy az összes felhasználó igényeit maximálisan ki tudja elégíteni.
Természetesen a ma már alapvető dolognak számító smart funkció is benne van, amely wifin keresztül csatlakozik az otthoni hálózathoz és rengeteg alkalmazást kínál, mint pl youtube, netflix, hbo go stb..
Telefon képernyőt is lehet tükrözni, de bármilyen okos eszközzel kommunikál a készülék, akár vezeték nélkül is.
A digital buttler nevű funkció az összes otthon lévő okos eszközt felismeri és automatikusan csatlakoztatja a tv-hez és így már ezzel sem kell külön bajlódni.
Esztétikailag szerintem az egyik legszebb tv, amely középtalpat kapott, hogy akár egy keskeny tv állványra is gond nélkül illeszkedjen, és ha oldalról megtekintjük, akkor egy nagyon vékony kialakítást láthatunk, amely egy slim konzollal akár majdnem hézagmentesen illeszti a kijelzőt a falhoz.
A beépített hangszórók meglettek fűszerezve az OTS nevű technológiával, ami egy tárgykövető hangzást jelent, így a hangok mindig abból az irányból fognak érkezni, ahogy és ahol megjelennek a tartalmak a kijelzőn. Például játék közben, ha bal oldalról érkezik egy lövés, akkor a tv a bal oldali hangszórókat fogja megszólaltatni.
Köszönöm szépen, hogy elolvastátok!
dátum: 29-09-2021 05:37 AM
Bár xBoxom van, engem meggyőző az írásod. Köszi. Ám az árakról tudsz mondani egy listát
dátum: 29-09-2021 08:05 AM
Szia,
Köszi az infót.
dátum: 30-09-2021 06:38 PM
Köszi az összefoglalót, jó lenne egy ilyen a ps-hez 😕
dátum: 03-12-2021 07:22 AM
dátum: 25-12-2021 12:51 PM
Meggyőző az írás
dátum: 25-12-2021 01:07 PM
Azt OTS funkció NagOn jó
dátum: 29-12-2021 10:33 AM
dátum: 29-12-2021 02:17 PM
Szia!
Köszi a leírást a készülékről, informatív volt!