Dragi colegi, ma simt ca regretatul Freddie Mercury (odiheasca-se in pace) in "I Want To Break Free"..
Am zis intotdeauna ca unul din lucrurile pe care le-as dori in teste ar fi un ...aspirator. Anul trecut am vazut noua gama Bespoke Jet la IFA 2022 Berlin si mi-a captat interesul. Nu e vorba doar de aspect ci si de caracteristici, performanta si accesorii.
Gama Bespoke Jet One este o linie de aspiratoare verticale ce are 4 modele: Bespoke Jet One Pet, Bespoke Jet One Complete, Bespoke Jet One Complete Extra si Bespoke Jet One Pro Extra. Primul din lista este "mezinul" seriei, ultimul fiind varful de gama si modelul pe care am decis sa il achizitionez. Motivul principal al deciziei (pe langa culoarea superba de albastru cenusiu inchis "Midnight Blue") a fost prezenta in accesorii a unui "Spray Spinning Sweeper", practic un fel de mop rotativ...dar despre acesta va voi povesti separat deoarece sunt niste particularitati asupra carora voi detalia putin.
In afara diferentelor in accesorii, modelele gamei sunt identice, toate beneficiind de acelasi motor digital inverter cu putere de max 580W (210W putere de suctiune) si bineinteles de baza care ii ofera un aspect aparte si este incredibil de functionala. Nu doar ajuta la stocarea aspiratorului dar incarca bateria si...preferatul meu...goleste in mod automat si septic continutul rezervorului de 0.5l al aparatului. Acest lucru este unul din avantajele majore ale gamei Samsung, o functionalitate care nu se gaseste pe niciunul din produsele concurentei. Am citit inainte de achizitie review-uri, am urmarit teste comparative si topuri, am cautat info pe net...concluzia a fost ca are multe specificatii peste cele ale altor modele de top (inclusiv Dyson V15), printre care as numi puterea de aspirare ca fiind printre cele mai importante, autonomia bateriei sau greutatea (2.5kg comparativ cu 3kg la Dyson)
Si după comanda a urmat asteptarea, apoi...a venit in sfarsit....
...ditamai cutia de peste 10Kg. Imediat ce am desfacut-o am ramas putin blocat; da stiu, am citit pe net review-uri si stiam teoretic ca are multe in cutie dar CHIAR AVEA MULTE.
Le-am luat pe rand, le-am pus pe sortimente si am realizat cat de meticulos a gandit Samsung acest produs. Pe langa multitudinea de accesorii (care de obicei sunt prezente cam la toate aspiratoarele indiferent de tip sau model), am salutat cu mare bucurie prezenta in cutie a unui suport pentru acestea. De cate ori ati incercat sa dati cu aspiratorul ca sa constatati ca accesoriul pentru spatii inguste sau peria pt nush ce este in cutia de pe dulap, din debara sau boxa si trebuie sa "sapati" ca sa ajungeti la ea? Ei bine toate astea sunt de domeniul trecutului datorita suportului...

Si nu este util doar pentru accesorii ci are si un slot pentru incarcarea unui acumulator suplimentar. Si aici ajungem la explicatia cuvantului "Extra" din numele produsului. Toate aparatele din gama ce includ "extra" in nume, vin din start cu doi acumulatori in loc de unul singur. Astfel incat, mai ales pentru case de dimensiuni mai mari, poti sa stai linistit stiind ca vei avea destula autonomie incat sa ajungi peste tot. Bateria montata se incarca atunci cand aspiratorul sta in suport iar cea auxiliara se incarca in suport. Timpul de incarcare complet este de aprox 200 min si ajunge pentru un timp de aspirare de vreo 40 min la putere minima sau de 30 la mediu. Da stiu, pe site se spune de 60 min dar acela este timpul folosind accesorii care NU sunt motorizate dar acestea sunt doar 2 in timp ce in majoritatea cazurilor vom folosi peria cu rola universala sau un alt accesoriu care de asemenea este motorizat iar timpul se reduce de la 60 la 40 min....marind puterea acest timp se reduce si mai mult astfel incat la treapta "Jet" ajunge undeva pe la 8 min. O sa spuneti "vaaiii ce putin"...da , este adevarat dar momentan nicun alt aspirator vertical nu ofera autonomie mai mare deci...este foarte ok.
Pus in baza alaturi de suportul de accesorii reprezinta genul de aparat pe care il poti pune fara rusine la vedere fiind sigur ca va atrage priviri admirative in loc sa iti "ascunzi" aspiratorul in debara sa nu fie vazut
Acum ca l-am asamblat si admirat din toate unghiurile, l-am pus la treaba atat pe gresie cat si pe covorul care are peri destul de lungi si strange o gramada de praf si (mai ales) par de la cele doua pisici. Unul din lucrurile pe care am vrut cu adevarat sa le testez este accesoriul special pentru animale de companie. Avand numele de scena "Pet tool", este o varianta miniaturizata a periei principale , avand o rola speciala cu perii si lamele de silicon dispuse elicoidal care se invarte in timpul functionarii.

Am testat chestia asta pe salteaua de la pat (saltea din spuma cu memorie avand o husa din materiale antialergice, etc) si pot spune ca am ramas impresionat. Am dat puterea la MAX (nu a fost nevoie de nivelul JET) si a scos TOATE firele de par din husa, a ramas impecabila. Inainte am reusit aceasta performanta doar bagand husa la masina de spalat la program special de scos parul de animale. A urmat la rand scaunul de la birou care are o tesatura de tip mesh din material textil si care atrage nu doar parful ci si parul lui Rapier (asa il cheama pe pisoiul meu in caz ca nu v-ati prins).
(poza realizata cu Samsung Galaxy S22 Ultra)
Scaunul a fost curatat la fel de bine si chiar am schimbat peria pt animale cu accesoriul pentru spatii inguste, scaunul avand sub sezut niste mecanisme si prinderi unde peria normala nu poate patrunde.
Si uite ca ajungem la Spray Spinning Sweeper, accesoriul care m-a facut sa aleg modelul PRO in locul lui COMPLETE. Are o forma interesanta cu doua discuri rotative de cauciuc care au niste elemente de arici/velcro pe suprafata lor cu ajutorul carora poti atasa ori niste pad-uri reutilizabile de pasla/microfibra ori niste lavete umede. Ambele vin impreuna cu aparatul si se gasesc ca si accesorii de cumparat la un pret mai mult decat decent.
Pot spune ca isi face treaba cu brio si mult mai rapid decat un mop clasic fiind totodata si mai eficient. Si aici am dat de PROBLEMA....
Problema ar fi recipientul de plastic din poza de la mijloc si anume acel "Easy Clean Bottle". Rolul lui este foarte simplu si util, se umple cu apa, se amplaseaza in spatiul din maner si la o comanda data de tine, pulverizeaza un jet de apa in fata mopului ajutand la curatare (eventual folosind o solutie foarte slaba de apa cu detergent de pardoseala).
Bine bine dar care este problema? o sa intrebati... pai problema este LIPSA acestui recipient. Da, ati inteles bine si nu, nu a fost o greseala de ambalare sau lipsa de accesorii la modelul meu. Acel recipient nu este inclus si trebuie achizitionat separat, am zis foarte bine, il voi achizitiona. Si a inceput "distractia"....am intrat pe Site-ul Samsung si am filtrat după accesoriile aspiratoarelor si caut...si caut...si nu gasesc nimic. OK, nu or avea pe stoc, ma uit pe site-ul din alte tari....nimic. OK e modelul nou poate nu au aparut toate accesoriile sun la Call Center. Operatoarea foarte draguta si amabila ma intreaba ce model am, ii dau modelul, cauta cauta si după ma intreaba despre ce anume accesoriu vorbesc mai exact. Ii spun povestea, o indrum pe pagina produsului de la ei, ii spun de poza in care se vede sticla, ii spun ca nu am sticla si o intreb de unde o iau. după o scurta pauza imi da raspunsul (corect de altfel) ca acest gen de accesorii se gaseste doar in reteaua de service-uri si ca sa sun acolo la ESD Service.
Bun, ma apuc caut telefonul sun la ESD si după ce trec prin niste etape cu robotul ajung la "accesorii". Imi raspunde un domn politicos, ii spun ca mi-am luat aspirator, ii dau si lui modelul, repet povestea ii spun de site, imagine, mop, recipient etc...se uita, verifica imi spune ca nu au asa ceva dar va inregistra solicitarea mea si voi fi contactat de indata ce va fi disponibil. Clar, zic eu in sinea mea, mai vad eu recipientu vietii la Sf Asteapta. Inchid telefonul si după nici 10 min "boing boing" un apel...raspund, la telefon Dl X de la ESD ROM legat de recipientul de care v-ati interesat. Da, spun eu deja mirat.....se poate aduce pe comanda dureaza intre 10-15 zile si costa 135 lei. Sa nu imi vina sa cred. WOW am zis perfect, dau comanda si ma anuntati cand vine, livrarea la ESD pe Decebal daca se poate. Sigur ca da, am inregistrat comanda veti prim un SMS pe nr dvs cand sa veniti sa ridicati produsul...
Concluzia..DECI SE POATE SI LA NOI nu doar la altii Bravo ESD ai o bila alba!
Am povestit chestia de mai sus pentru a ii ajuta si pe altii in cazul in care nu stiu de unde sa ia recipientul. Deci nu mai pierdeti vremea, sunati doar la ESD si il comandati.
La final vreau sa va spun ca asta a fost cea mai inspirata achizitie pe care am avut-o in ultima vreme si sunt super incantat de ea. Nu stiu daca v-am facut sa va doriti un aspirator vertical dar in cazul in care cochetati cu idea va recomand cu toata increderea unul din modelele gamei...functie de ce va doriti si de necesitati, alegeti un model care sa corespunda
Cum vi se pare? Care ar fi punctele tari dar si cele slabe ale unui astfel de aspirator?