Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

RAM plus

(Temat utworzony: 18-09-2022 12:10 PM)
1548 Wyświetlenia
Matis9369
Pioneer
Opcje
Coraz częściej czytam na różnych forach, że korzystanie z RAM plus zwalnia w rzeczywistości działanie telefonu. Mam ustawione RAM Plus ma 2gb i zastanawiam się czy tego nie wyłączyć? Jak Wy macie ustawione? Korzystacie z tego, czy to wyłączyliście?
0 Like
10 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Najlepiej sprawdzić samemu jakie ustawienie będzie optymalne. Dodam, że korzystam z fabrycznego ustawienia i jestem zadowolony z działania telefonu.

N1c0o
Navigator
Opcje
Ja u siebie wyłączyłem. Nie uważam żebym potrzebował więcej niz 12 GB ramu w telefonie
Kubaan
Pathfinder
Opcje
Ja u siebie jeszcze na andku 12 wyłączyłem i faktycznie była poprawa płynności. Poza tym jak pisał kolega.. 12 gb to spełnione absolutne minimum 😝
Andrey75
Journeyman
Opcje
Ja mam ram plus ustawiony na 4gb (przy 8 w telefonie) i też nie wiem czy to pomaga, po aktualizacji do bety telefon działa dużo płynniej, choć czasem potrafi lekko przyciąć. Teraz wyłączę i poobserwuję jak się zachowuje
BeataPe
Beta Moderator
Beta Moderator
Opcje

Cześć @Matis9369 ,

cieszę się, że uzyskałeś odpowiedzi na swoje pytanie. Zachęcam do podzielenia się własnymi spostrzeżeniami jeśli zdecydujesz się przetestować RAM Plus.

Matis9369
Pioneer
Opcje
Przez cały czas korzystałem z RAM Plus z 2 GB. Wczoraj zdecydowałem się wyłączyć tę opcję i nie jestem w stanie stwierdzić czy telefon działa inaczej. Dalej jest on bardzo szybki.
robo0007
Pathfinder
Opcje
Ja w swoim S22U mam ustawione na 8Gb i powiem szczerze że nie zauważyłem jakich kolwiek problemów, a tym bardziej nie ma zacinania
Deividos
Explorer
Opcje
Ja na S22 na Androidzie 12 miałem domyślnie 4GB. Po zmniejszeniu do 2GB telefon widocznie przyspieszył. Teraz na becie 13 wyłączyłem całkiem i nie zauważyłem polepszenia względem 2GB.
0 Like
kMqStore
Pathfinder
Opcje
Czy przy s21u z 12GB RAMu jest sens to włączać? Osobiście nie czuję różnicy poza trzymaniem większej ilości apek w tle i tyle w zasadzie. .

Jak to u was wygląda?
0 Like