Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Przycinanie animacji na ekranie startowym

(Temat utworzony: 06-10-2021 12:58 PM)
1358 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy przycinają u Was animacje uruchamiania i minimalizowania aplikacji na ekranie startowym? Na moim telefonie Galaxy S21 Ultra przycięcia są mocno widoczne. Dodam, że jeszcze nie przywracałem ustawień fabrycznych. Pytanie czy ten problem dotyczy większej grupy osób.

Przejdź do rozwiązania
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W moim przypadku przycinanie występuje również w trybie jasnym.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wygląda na to, że problem występuje jedynie w najwyższej rozdzielczości ekranu WQHD+ (3200x1440). Po zmianie na rozdzielczość FHD+ (2400x1080) problem ustąpił.

W związku z tym pytanie do wszystkich jakie macie ustawienia rozdzielczości i czy po zmianie problem pojawił się lub ustąpił.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przywróciłem ustawienia fabryczne i problem występuje w dalszym ciągu w przypadku ustawienia najwyższej rozdzielczości WQHD+ oraz przy naturalnym trybie ekranu w modelu S21 Ultra.

Rozwiązanie problemu to zmiana rozdzielczości na FHD+ lub włączenie żywego trybu ekranu (Ustawienia > Wyświetlacz > Tryb ekranu).

piter007
Journeyman
Opcje
Czesc. A gdzie jest opcja zmiany rodzielczosci ekranu?
Na moim S21 nie widac opcji zmiany rozdzielczosci w miescu gdzie powinna byc.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zmiana rozdzielczości jest dostępna wyłącznie na modelu S21 Ultra.

Jhomek
Pioneer
Opcje
S21 ultra. Ale dzisiaj przestało się zacinać
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy zmieniałeś coś w ustawieniach?

BeataPe
Beta Moderator
Beta Moderator
Opcje

Cześć @mirudo24 ,

dziękuję za zauważenie i zgłoszenie tego problemu. Prace nad poprawieniem płynności animacji cały czas trwają.

Pozdrawiam
Beata

Jhomek
Pioneer
Opcje
Nie
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Po wgraniu najnowszej aktualizacji ZUJG problem występuje w dalszym ciągu. Animacje nie są płynne przy ustawieniu najwyższej rozdzielczości w połączeniu z naturalnym trybem kolorów. Pomaga zmiana rozdzielczości lub zmiana trybu kolorów. Wysłałem kolejne zgłoszenie za pomocą aplikacji Samsung Members.