2 tygodni(e) temu
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
środa – ostatnio edytowany środa
@Pharmacist1988, Zajrzyj na początek do listy aplikacji z uprawnieniami do wyświetlania na wierzchu.
Ustawienia --> Aplikacje --> 3 kropki --> Dostęp specjalny --> Wyświetlanie na wierzchu
Przy okazji można też zajrzeć do listy aplikacji z uprawnieniami administratora
Ustawienia --> Aplikacje --> 3 kropki --> Dostęp specjalny --> Aplikacje administr. urządzenia
Możesz na chwilę dezaktywować wszystkie aplikacje z obu list i zobaczyć czy to rozwiąże problem.
czwartek
2 tygodni(e) temu
Nie zauważyłem takiego problemu. Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.
[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
tydzień temu
Cześć @Pharmacist1988,
Ja również nie zauważyłam takiego problemu na moim urządzeniu. Próbowałeś zrestartować telefon?
Jeśli to nie pomoże zgłoś proszę błąd przez aplikację Samsung Members dodając logi.
tydzień temu
tydzień temu
tydzień temu
@Pharmacist1988, Korzystasz z jakiegoś antywirusa lub tego typu aplikacji ? Dotyk może być blokowany w celach bezpieczeństwa, jeśli jakaś aplikacja ma dostęp do tego, co jest widoczne na ekranie.
środa
środa – ostatnio edytowany środa
@Pharmacist1988, Zajrzyj na początek do listy aplikacji z uprawnieniami do wyświetlania na wierzchu.
Ustawienia --> Aplikacje --> 3 kropki --> Dostęp specjalny --> Wyświetlanie na wierzchu
Przy okazji można też zajrzeć do listy aplikacji z uprawnieniami administratora
Ustawienia --> Aplikacje --> 3 kropki --> Dostęp specjalny --> Aplikacje administr. urządzenia
Możesz na chwilę dezaktywować wszystkie aplikacje z obu list i zobaczyć czy to rozwiąże problem.
środa
środa
@Pharmacist1988, To teraz trzeba by je stopniowo włączać i wyłapać tą, która powoduje problem.