Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Platnosci NFC nie dzialaja

(Temat utworzony: 19-01-2025 05:38 PM)
446 Wyświetlenia
BartoszSz
Explorer
Opcje
Już drugi dzień mam problem z płatnością telefonem. Po aktualizacji bardzo słabo działa moduł NFC. Muszę jeździć po czytniku,lub w ogóle nie można zapłacić. 
13 Odpowiedzi
rduw
Navigator
Opcje
Też mam z tym problem... Nie mogę się doczekać stabilnej wersji. Idę do sklepu nie działa u siebie w pracy sprawdziłem działał i portfel google i iko ide do piekarni dotykam nic...
Edit: ale informacja była więc trzeba poczekać...1737307870124.jpg
Bobrek
Voyager
Opcje
U mnie jak narazie bez problemowo w różnych miejscach płatności zbliżeniowe działają przez NFC
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
U też działa bez problemów
0 Like
Different
Navigator
Opcje
Działa bez problemu.
0 Like
Haborym
Helping Hand
Opcje
Być może aplikacja portfel uległa uspieniu, spróbuj wtedy włączyć aplikacje portfel i dopiero zbliżyć telefon do czytnika.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@BartoszSz @rduw sprawdzaliście funkcjonalność po ponownym uruchomieniu modułu NFC. Wyłączcie moduł, wykonajcie wipe cache partition i ponownie włączcie moduł. 

Te bety mają certyfikację i płatności powinny działać bez problemów.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
rduw
Navigator
Opcje
Teraz rano sprawdziłem to zadziałało, ogólnie moduł NFC mam wyłączony i zrobiona procedura jeśli włączę portfel google włącz NFC po wyłączeniu się wyłącza.
0 Like
AgnieszkaMP
Beta Moderator
Beta Moderator
Opcje

Witaj @BartoszSz !

Ponieważ już pojawiały się głosy w tym temacie, przekazuję kwestię do uwagi deweloperów.

Serdecznie pozdrawiam 😊

waldemark70
Navigator
Opcje
Spróbujcie wyczyścić dane cache Portfela Google. Też miałem problem z tym, że nie zawsze NFC złapał za pierwszym razem. Po wyczyszczeniu pamięci cache Portfela już nie mam takich problemów.