Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 5 nie kontaktuje

(Temat utworzony: 01-10-2022 11:51 AM)
727 Wyświetlenia
marszal75
Apprentice
Opcje
Od dzisiaj aplikacją manager Galaxy Watch 5 pro nie działa. Mój telefon Galaxy S22 ultra nie ma łączności z zegarkiem. Czyszczenie pamięci i ponowna instalacja pomogła do ponownego restartu telefonu. Cały czas wyskakuje błąd aplikacji.
9 Odpowiedzi
marszal75
Apprentice
Opcje
Dodam, że część funkcji działa, np. mogę z zegarka zadzwonić lub wysłać wiadomość. Ale powiadomienia z telefonu nie przychodzą. W aplikacji Wearable jest informacja o braku połączenia z zegarkiem.
Wiśnia88
Explorer
Opcje
Też to zauważyłem, u mnie żeby zadziałało wogóle potrzebne było ponowne podłączenie zegarka z telefonem i cała konfiguracja od początku. Narazie działa, ale jeszcze nie restartowałem telefonu.
0 Like
proktor37
Voyager
Opcje
Coś musi się faktycznie dziać, wczoraj miałem dwa razy zawieszenie apki managera ale nadal trza połączenie i jest na tę chwilę ok. S22U + W5pro.
Dodam, że do tej pory na necie 2 i teraz 3 nigdy żadnego problemu nie było.
Kubaan
Pathfinder
Opcje
U mnie też pomógł reset zegarka i połączenie na nowo. Na szczęście z backupem idzie szybko. Zauważyłem że problem pojawił się po aktualizacji watch 5 managera
Wiśnia88
Explorer
Opcje
Niestety problem znów się pojawił. Galaxy Watch5 Manager wyświetla powiadomienie o synchronizacji kontaktów SOS którego nie da się usunąć, w aplikacji wearable zegarek cały łączy się z telefonem. Co chwile przestaje działać Galaxy Watch 5 manager.
Najgorsze jest to że na zegarek nie dochodzą powiadomienia z telefonu a to mocno ogranicza funkcjonalność. Ciekawe czy na stabilnej wersji systemu ten problem z aplikacją też występuje.
0 Like
Kubaan
Pathfinder
Opcje
Teraz nawet nie mogę się połączyć z zegarkiem po resecie. Ciężka sprawa.
Edit:
Wpadłem na rozwiązanie tymczasowe - 1. W aplikacji wereable wyłączamy aktualizację
2. Usuwamy dane aplikacji watch 5 manager oraz samą aplikację
3. Usuwamy parę z watch 5 w opcjach bluetooth
4. Resetujemy Watcha
5. Instalujemy wersję watch 5 managera z 22 września
6. Parujemy urządzenia od początku.

Najpierw polecam backup Watcha by nie musieć konfigurować ponownie.

Dajcie znać czy u Was działa
0 Like
Jhomek
Pioneer
Opcje
U mnie tak samo, watch 5 pro i aplikacja ciągle przestaje działać
0 Like
Wiśnia88
Explorer
Opcje
Zrobiłem dokładnie to samo co Kubaan i wszystko działa. Wygląda na to że jakiś problem jest z najnowszą aktualizacją watch 5 pro managera, na przedniej wersji wszystko wraca do normalności :smiling-face:
BeataPe
Beta Moderator
Beta Moderator
Opcje

Cześć @marszal75 ,

dziękuję za zauważenie tego problemu. Zachęcam do zgłaszania go przez aplikację Samsung Members. Więcej zgłoszeń to wyższy priorytet błędu i większa szansa na szybką naprawę.