Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Drenowanie baterii S24 ultra One UI 7

(Temat utworzony: 04-02-2025 02:39 AM)
994 Wyświetlenia
Bobizna
Navigator
Opcje

W związku z tym że od początku Beta testów mam ogromny problem z drenowaniem baterii w stosunku do wersji One UI 6. Ciekaw jestem czy na forum jest ktoś kto ma problem podobny do mojego. Z tego co czytałem to znaczna większość zauważyła znaczne polepszenie pracy na jednym ładowaniu, więc tym bardziej zastanawiam sie czy to jest pojedyńczy przypadek. Problem oczywiście zgłosiłem. Wipe cache nic mi nie zmieniło. Dalej jest bardzo źle. Bateria jest kondycyjnie bardzo dobra, sprawdzona przez różne aplikacje. Dodam przykładowy zrzut ekranu jak to wygląda u mnie

1000018198.jpg

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Safarez
Pathfinder
Opcje
Też mam drenaż baterii wysoki ale poczekam do stabilnej wersji 1738668888108.jpg1738668888132.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
Rozwiązanie
Bobizna
Navigator
Opcje

To ciekawe co napisałeś. Przed chwilą wyłączyłem baterie adaptacyjną i będę obserwował. Wcześniej przez myśl mi nie przeszło że włączenie może mieć jakiś negatywny wpływ. Ram plus mam od dawna wyłączony

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

17 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W takim wypadku warto rozważyć przywrócenie ustawień fabrycznych bez wgrywania kopii zapasowej. Z drugiej strony w niedługim czasie powinna pojawić się aktualizacja do stabilnej wersji więc może warto zaczekać.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

AgnieszkaMP
Beta Moderator
Beta Moderator
Opcje

Witaj @Bobizna !

To prawda, wielu użytkowników zauważa poprawę w działaniu baterii, ale pojawiały się też głosy o pogorszeniu stanu. Przekazuję ten temat do uwagi deweloperów.

Miłego dnia! 😊

jancu77
Explorer
Opcje
U mnie czas pracy na baterii wydłużył się w OneUI 7
Rozwiązanie
Safarez
Pathfinder
Opcje
Też mam drenaż baterii wysoki ale poczekam do stabilnej wersji 1738668888108.jpg1738668888132.jpg
0 Like
Bobizna
Navigator
Opcje

Dokładnie. Jak nie będzie poprawy po aktualizacji to nie będę miał wyboru. Może plotki co do 7 lutego się sprawdzą 😉 i aktualizacja coś u mnie poprawi. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Bobizna pierwsza podstawowa rzecz, to wyłączenie baterii adaptacyjnej, w zakładce Bateria/Limity użycia w tle/3 kropki prawy górny róg. Wbrew zamierzeniom programistów, więcej drenuje, niż pomaga.

Kolejne to całkowite wyłączenia RAM Plusa. Niestety również drenuje baterię.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Rozwiązanie
Bobizna
Navigator
Opcje

To ciekawe co napisałeś. Przed chwilą wyłączyłem baterie adaptacyjną i będę obserwował. Wcześniej przez myśl mi nie przeszło że włączenie może mieć jakiś negatywny wpływ. Ram plus mam od dawna wyłączony

Bobrek
Voyager
Opcje
Też mam wrażenie , że na One UI 7 mam lepszy czas na baterii poważnie
0 Like
13xyz13
Explorer
Opcje
U mnie tego problemu nie ma, a wręcz jest lepiej niż na one ui 6.
0 Like