Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria po aktualizacji do One Ui 6.0

(Temat utworzony: 01-11-2023 12:15 AM)
2959 Wyświetlenia
Berus
Apprentice
Opcje
Hej chciałbym was zapytać a tym samym otworzyć wątek związany z wzrostem zużycia baterii po aktualizacji do One Ui 6.0.

Posiadam S23+ od jakiegoś 1,5 miesiąca i o ile pierwsze dni a nawet 2 tygodnie użytkowania telefonu były pod względem baterii słabe to telefon dobrze nauczył się paternów i po 2tyg zdecydowanie znacznie wydłużył czas pracy baterii. Potrafiłem wyjść na miasto korzystać z Bluetootha gpsa nfc i telefon trzymał bardzo dobrze. 

Czar prysł po aktualizacji do One Ui 6.0 telefon magicznie wydaje się że wrócił do trybu po zakupie i na moje oko tryb adaptacyjnej baterii odmówił posłuszeństwa. 

To są tylko moje przypuszczenia ale chciałbym was też zapytać czy macie jakieś pomysły co może wpływać na czas pracy baterii. Oczywiście błąd zgłoszony do supportu czekam już na odpowiedź jednak może sami rozwiążemy ten problem i dowiemy się co może powodować większe zużycie. 
16 Odpowiedzi
Makaay
Apprentice
Opcje
Jeszcze dorzucam ze zaczął strasznie się nagrzewać
szofdani
Pioneer
Opcje
Też to zauważyłem ale zaraz Wam tu ludzie napiszą żebyście wyzerowali urządzenie i skonfigurowali wszystko od początku bo u nich wszystko dobrze.... nie jest dobrze ludzie nie zwracają uwagi na detale albo nie korzystają z zaawansowanych funkcji
Aras1313
Helping Hand
Opcje
Ja natomiast przy s23ultra kompletnie odwrotne mam odczucia, mam wrażenie że działa dłużej na jednym ladowaniu
0 Like
Berus
Apprentice
Opcje
Właśnie też czytałem że przy s23u ludzie mają pozytywne odczucia
0 Like
Haborym
Helping Hand
Opcje
Potwierdzam już podczas bety zauważyłem że s23u trzyma dłużej.
0 Like
Haborym
Helping Hand
Opcje
Pamiętaj proszę że podczas aktualizacji mogą wystąpić problemy związane z aplikacjami które masz zainstalowane w telefonie (np nadmienię zużywanie baterii przez jakąś apke i problem z auto ubiciem procesu) lub bledy konfiguracyjne.

Dlatego jeśli występują opisane problemy serwisanci zalecają w pierwszej kolejności dokonać hard reset aby postawić wszystkie aplikacje i konfigurację na nowo.

Ja używam One Ui 6 od pierwszej bety i przy moim s23u zauważalnie czas pracy na baterii uległ poprawie, a z telefonu korzystam w taki sam sposób.

Dodatkowo opisz proszę co masz na myśli pisząc zaawansowane funkcje, bo każdy może to widzieć inaczej.
0 Like
Haborym
Helping Hand
Opcje
Nagrzewnice występuje cały czas czy przy korzystaniu z konkretnych aplikacji?
0 Like
Dejvergil
Apprentice
Opcje
Na S23 zwykłym czuję znaczną poprawę działania baterii od kilku dni, 6-6,5h na SOT spokojnie, wcześniej jakoś tak wychodziło bardziej w przedziale 5,5-6h.
0 Like
AnnaMaz
Beta Moderator
Beta Moderator
Opcje

Cześć @Berus,

Dzięki za sygnał! Super, że wysłałeś raport o błędzie, na pewno pomoże to deweloperom w pracach nad optymalizacją

Miłego dnia!