Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak danych komórkowych i wifi calling

(Temat utworzony: 25-10-2019 10:05 AM)
494 Wyświetlenia
Venon
Explorer
Opcje

Dzisiaj przestały mi działać dane komorkowe. Sieć nju. Nie pomaga restart telefonu, ani włączenie/wyłączanie trybu samolotowego. Wiec internet tylko w zasięgu wifi 😞 

WiFi calling również nie działa.

Edit:

Dane komórkowe i wifi calling działaja po przełożeniu sim do slotu nr2, niestety na nr 1 ciągle nie działa

7 Odpowiedzi
SqTER
Pioneer
Opcje

Sprawdź konfigurację APN, ja mam 2 karty Play i Orange i na obu wszystko mi działa (MMS, Internet oraz WIFI Calling).

Może beta nie ma zaimplementowanych APNów pod NJU - choć wtedy by nie działała karta na 2 slocie.

Ewentualnie w konfiguracji APN (Ustawienia -> Połączenia -> Sieci komórkowe -> Nazwy punktów dostępu) kliknij 3 kropki i przywróć ustawienia domyślne.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij :thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type:

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Venon, spróbuj również zresetować ustawienia sieciowe. Przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych. Daj znać czy to pomogło.

Venon
Explorer
Opcje

Dobra, powód to brak VPN, dziwne bo na drugiej tacce vpn było... Dopisałem ręcznie i działa.

Tetaz tylko połączenia przez wifi nie działają . 

0 Like
SqTER
Pioneer
Opcje

@ - a po zresetowaniu ustawień APN'y nie ustawiają Ci się automatycznie?

Nie wiem jak ma to rozwiązane NJU, ale w PLAY żeby działało WIFI Calling potrzebny jest dodatkowy APN.

Zobacz czy po zresetowaniu przywrócą się domyślne APN'y - jeśli nie to dopisz to co potrzebujesz, a brak konfiguracji dla Twojego operatora zgłoś w aplikacji Samsung Members.

Pozdrawiam

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij :thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type:

0 Like
Venon
Explorer
Opcje
No właśnie nic się nie działo po resecie, musiałem wpisać ręcznie, w ogóle jakiś chyba zasieg gorszy mam... 😞
0 Like
MagdalenaG
Helping Hand
Opcje

Cześć @Venon,

Zgłoś proszę ten błąd wraz z logami z telefonu przez sekcję „Opinia o wersji beta” w Samsung Members. Deweloperzy postarają się sprawdzić co może blokować Wi-Fi Calling.

0 Like
samkarol
Explorer
Opcje

ja mam to samo wczoraj zainstalowalem betę dzis rano jadę do pracy ZONK żadnego neta też nju mobile

edit zresetowalem ustawienia sieciowe, dziękuję za podpowiedź szkoda że nie wpadłem na to wczesniej. na razie pomogło 

0 Like