Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Práčka so sušičkou s tepelným čerpadlom

(Téma vytvořeno: 03-11-2020 01:34 PM)
2706 Zobrazení
Nyan
Apprentice
Možnosti

Ahojte,

plánujem si kúpiť svojú prvú práčku so sušičkou a tak som sa trocha snažil zorientovať sa v ponuke. Samsung spotrebiče sa mi z dizajnového hľadiska veľmi páčia, ale od kúpy ma odrádza odhadovaná obrovská spotreba vody na jeden cyklus pranie + sušenie. 

Je to zrejme preto, že na chladenie počas sušenia sa používa voda namiesto vzduchu - ak som to pochopil správne. 

Napríklad u LG používajú tzv. EcoHybrid režim, ktorý na chladenie používa vzduch. 

Alebo u AEG, resp. Elektrolux - v ich najvyššej rade L9, resp. E9 používajú tepelné čerpadlo. AEG to uvádza explicitne a Elektrolux to uvádza len v technickej špecifikácii. 

Ponúka Samsung niečo podobné na šetrenie vody ? Ide čisto o ekologický aspekt.

Vďaka

0 Like
9 Odpovědi
Mtmb
Explorer
Možnosti
Máme kombinaci LG. Spotřeba přes 100 litrů vody. Hrůza. Sušičku skoro nepoužívám. Doporučuji koupit samostatnou sušičku.
0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den @Nyan,

také bych doporučoval raději pořídit samostatnou pračku a samostatnou sušičku. Pokud řešíte problém s místem, sušička nepotřebuje napojení na vodovodní odpad jako pračka, můžete ji tedy umístit kdekoliv a nebo se dá umístit přímo na pračku.

Pěkný den.

Nyan
Apprentice
Možnosti

Dobrý deň,

z priestorových dôvodov si môžem dovoliť kupiť iba kombinovaný spotrebič. Neviem ich naskladať ani na seba, pretože nad vodovodnou prípojkou je skriňa a teda 2 spotrebiče sa tam nezmestia.

Medzičasom som si prešiel ponuku snáď všetkých zavedených výrobcov. Naozaj, iba AEG/Electrolux a LG nepotrebujú pri sušení vodu.
Siemens, Bosch, Samsung, Beko, Whirlpool atď ...všetci používajú kondenzačnú sušičku. Resp. ešte Whirlpool uvádza spotrebu okolo 74 l na cyklus ale v technickej dokumentácii nikde nie je napísané, či pre sušenie potrebuje aj vodu

0 Like
Víťa
Apprentice
Možnosti
Dobrý den. Rozhodně nedoporučuji kupovat kombinovaný spotřebič.
0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den @Nyan,

posílám Vám sz.

Pěkný den.

0 Like
Nyan
Apprentice
Možnosti

Dobrý deň,

máte aj nejaké osobné, zlé skúsenosti ? Viem, že všetci vravia, že kombi je zlé riešenie, ale nikto s tým nemá aj ozajstnú skúsenosť. Jasné, výrobky značky Candy, Indesit apod....asi budú náchylnejšie na chyby, nakoľko oni tlačia cenu čo najviac nadol a určite používajú lacné komponenty.

Podľa mojich informácií, keď sa kúpi kvalitný stroj z vyššej rady, nemal by dávať zlé výsledky. Kolega v práci má AEG kombi a nevie si to vynachváliť. 

AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den,

já sám osobní zkušenosti s tímto nemám, ale tak jak píšete když jsem si to zjišťoval, tak mi známí říkali, že vždy je lepší samostatná pračka a samostatná sušička. Nyní to takto máme a jsme naprosto spokojení. V tomto Vašem případě tedy chápu, že řešíte prostory. Proto jsem Vám zaslal sz.

Pěkný den.

Dornbos
Explorer
Možnosti
Dobrý den,
mám kombi od LG a jsem spokojen. Ale je pravda, že bydlím na vesnici kde nemáme stočné a máme levnou vodu a tak se o spotřebu nezajímám. Jednoznačná výhoda je, že vše nasypeme do pračky a potom do skříně.
Nevýhody dlouhé prani a sušení, delší než u nekombi spotřebičů a více zmuchlané některé prádlo. sušičku používáme tak z 1/3, jinak venku... Zbytek sušime na slunci 😁. Taky mě všichni odrazovali a je možné že se spotřebou mají pravdu, ale dvě krabice v koupelně nedám a navíc mám taky vyklenek.
Nyan
Apprentice
Možnosti

Tak som si aj ja nakoniec kúpil LG, model F104G1JCH2N . Bolo to iba z dôvodu, že ponúka chladenie vzduchom počas sušenia. To, že to môže trvať aj 7 hodín mi nevadí, lebo ak použijem odložený štart, tak ráno vstanem a program je ukončený.

Bude mi chýbať Eco Bubble , AddWash a keramické výhrevné teleso od Samsungu, pretože toto sú perfektné technológie, no ale spotreba vody pri kombe 2v1 je proste enormná a aspoň v LG to nejako vyriešili.

Chcel by som veriť v kvalitu Kórejskej produkcie, ale môj model je bohužiaľ "Made in China"

125356490_4675593219181059_4629298521008609643_n.jpg

Chcel by som ale otvoriť inú tému, a to je prachový filter. Samostatné sušičky mávajú špeciálny filter, ktorý zachytáva prach a žmolky z oblečenia. Toto ale v kombe 2v1 neexistuje. 
Je prádlo vysušené v kombinovanom spotrebiči bez prachu, vlasov a žmolkov? Ja som zatiaľ skúsil iba 30 minútové sušenie aby som videl, ako to funguje.