o 03-11-2020 01:34 PM
Ahojte,
plánujem si kúpiť svojú prvú práčku so sušičkou a tak som sa trocha snažil zorientovať sa v ponuke. Samsung spotrebiče sa mi z dizajnového hľadiska veľmi páčia, ale od kúpy ma odrádza odhadovaná obrovská spotreba vody na jeden cyklus pranie + sušenie.
Je to zrejme preto, že na chladenie počas sušenia sa používa voda namiesto vzduchu - ak som to pochopil správne.
Napríklad u LG používajú tzv. EcoHybrid režim, ktorý na chladenie používa vzduch.
Alebo u AEG, resp. Elektrolux - v ich najvyššej rade L9, resp. E9 používajú tepelné čerpadlo. AEG to uvádza explicitne a Elektrolux to uvádza len v technickej špecifikácii.
Ponúka Samsung niečo podobné na šetrenie vody ? Ide čisto o ekologický aspekt.
Vďaka
o 03-11-2020 02:39 PM
o 04-11-2020 08:46 AM
Dobrý den @Nyan,
také bych doporučoval raději pořídit samostatnou pračku a samostatnou sušičku. Pokud řešíte problém s místem, sušička nepotřebuje napojení na vodovodní odpad jako pračka, můžete ji tedy umístit kdekoliv a nebo se dá umístit přímo na pračku.
Pěkný den.
o 06-11-2020 01:09 PM
Dobrý deň,
z priestorových dôvodov si môžem dovoliť kupiť iba kombinovaný spotrebič. Neviem ich naskladať ani na seba, pretože nad vodovodnou prípojkou je skriňa a teda 2 spotrebiče sa tam nezmestia.
Medzičasom som si prešiel ponuku snáď všetkých zavedených výrobcov. Naozaj, iba AEG/Electrolux a LG nepotrebujú pri sušení vodu.
Siemens, Bosch, Samsung, Beko, Whirlpool atď ...všetci používajú kondenzačnú sušičku. Resp. ešte Whirlpool uvádza spotrebu okolo 74 l na cyklus ale v technickej dokumentácii nikde nie je napísané, či pre sušenie potrebuje aj vodu
o 07-11-2020 06:33 AM
o 09-11-2020 11:23 AM
o 09-11-2020 11:33 AM
Dobrý deň,
máte aj nejaké osobné, zlé skúsenosti ? Viem, že všetci vravia, že kombi je zlé riešenie, ale nikto s tým nemá aj ozajstnú skúsenosť. Jasné, výrobky značky Candy, Indesit apod....asi budú náchylnejšie na chyby, nakoľko oni tlačia cenu čo najviac nadol a určite používajú lacné komponenty.
Podľa mojich informácií, keď sa kúpi kvalitný stroj z vyššej rady, nemal by dávať zlé výsledky. Kolega v práci má AEG kombi a nevie si to vynachváliť.
o 09-11-2020 12:02 PM
Dobrý den,
já sám osobní zkušenosti s tímto nemám, ale tak jak píšete když jsem si to zjišťoval, tak mi známí říkali, že vždy je lepší samostatná pračka a samostatná sušička. Nyní to takto máme a jsme naprosto spokojení. V tomto Vašem případě tedy chápu, že řešíte prostory. Proto jsem Vám zaslal sz.
Pěkný den.
o 14-11-2020 11:00 AM
o 16-11-2020 09:28 AM
Tak som si aj ja nakoniec kúpil LG, model F104G1JCH2N . Bolo to iba z dôvodu, že ponúka chladenie vzduchom počas sušenia. To, že to môže trvať aj 7 hodín mi nevadí, lebo ak použijem odložený štart, tak ráno vstanem a program je ukončený.
Bude mi chýbať Eco Bubble , AddWash a keramické výhrevné teleso od Samsungu, pretože toto sú perfektné technológie, no ale spotreba vody pri kombe 2v1 je proste enormná a aspoň v LG to nejako vyriešili.
Chcel by som veriť v kvalitu Kórejskej produkcie, ale môj model je bohužiaľ "Made in China"
Chcel by som ale otvoriť inú tému, a to je prachový filter. Samostatné sušičky mávajú špeciálny filter, ktorý zachytáva prach a žmolky z oblečenia. Toto ale v kombe 2v1 neexistuje.
Je prádlo vysušené v kombinovanom spotrebiči bez prachu, vlasov a žmolkov? Ja som zatiaľ skúsil iba 30 minútové sušenie aby som videl, ako to funguje.