17-08-2024 08:45 AM - editat 17-08-2024 08:53 AM
Salutare,
Dupa cum scrie si in titlu, am un LC24FG70FQUXEN blocat in store mode, este modelul cu 3 butoane pentru profile in partea de jos, si Jog Button pe partea din spate.
Cand lucrez il folosesc in profilul de culoare sRGB, cand nu lucrez, folosesc un mod Custom, cu luminozitate&contrast mai mic.
Ieri cand am schimbat de pe sRGB pe Custom, am tinut apasat jog button-ul in jos+mijloc cateva secunde bune, eram atent la altceva, si din greseala am intrat in STORE MODE, aparent.
Am incercat urmatoarele:
1: Sa fac din nou aceeasi combinatie de jog down+apasat
2: Sa decuplez alimentarea + display port
3: HDMI in loc de display port
4: Alt calculator & telefonul cu un adaptor USB-C -> HDMI in Dex Mode
5: Sa dau "Reset All" din submeniul System
6: Sa ma duc pe functia brightness si sa tin butonul de power apasat, cum am vazut ca se rezolva la cateva modele mai vechi de monitoare cand intrau din greseala in acelasi store mode.
7: Sa sap tot internetul dupa model, prescurtarea modelului, etc etc, am reusit sa dau de inca 3 oameni care s-au lovit de aceeasi problema acum 2-3 ani, insa nu au facut follow-up, deci nu stim daca au rezolvat sau nu problema.
Dupa ce intra in store mode, orice apasare de joystick, il scoate din store mode pentru putin timp, cat sa umbli in meniu, ca un fel de demo, schimbi ce setari doresti, iar dupa aprox 5-10 secunde de la ultima interactiune cu jog button-ul, se face ecranul negru si sare inapoi in "Store mode"
Nu exista in meniu sau in submeniurile din OSD o functie precum Home/Retail/Store mode, cum regasim pe televizoare.
Nu are interfata USB, nu exista un firmware pe sectiunea monitorului de Support de pe site-ul oficial, implicit, nu pot face firmware update.
Exista vreo solutie?
Mi se pare inadmisibil ca dintr-o simpla apasare de buton coincidentala, care se poate intampla oricarui end user, se brickuieste un monitor intr-un mod inutilizabil.
Acelasi tip de meniu & jog button am vazut si pe CHG90 si alte cateva modele care probabil folosesc aceeasi placa de baza.
Rezolvat! Către soluţie.
la 19-08-2024 10:17 AM
Multumesc pentru surse, le gasisem si eu tot pe acelea, insa nu am rezolvat cu ele.
Am ramas fara rabdare si fire de par, 8 ore de cautat si butonat si n-am rezolvat nimic.
Solutia?
A venit prietena, m-a intrebat de ce sunt rosu la fata de nervi, i-am explicat ce am apasat si cum am apasat, si a zis lasa-ma pe mine.
In 15 minute l-a scos din store mode, mi-a gasit si meniul service ascuns. Nu stiu ce a facut si cum a facut, insa ii multumesc din toata inima mea, ca il spargeam pana la urma.
De curiozitate l-am bagat iar in store mode dupa ce l-a scos, sa vad daca stie sau a nimerit butoanele aiurea.. Nope, chiar a descoperit secret combo-ul 🤐
A zis ca daca mai am vreo priza de pus prin casa si ma iau cu alta treaba, imi baga monitoarele toate in store mode. 😂
17-08-2024 09:41 AM - editat 17-08-2024 09:42 AM
17-08-2024 10:04 AM - editat 17-08-2024 10:09 AM
Nu functioneaza variantele date, din pacate.
Resetarea am incercat-o din submeniul System, inainte sa ajung aici pe forum
Imediat cum fac prima apasare de buton, sare din store mode inapoi in modul normal, pot face orice, si dupa 10-20 de secunde neatins, sare inapoi in Store Mode.
Joystickul functioneaza in mod corect, sus-jos-stanga-dreapta si apasare mijloc, nu se pune problema de vreun defect hardware.
Mai am 2 tipuri de monitoare tot Samsung ( LC24RG50FQUXEN si C24F390FHU, pe calculatorul prietenei, am incercat pe ambele modele sa ma duc in meniu, brightness 0, contrast 0, joystick tinut apasat pe mijloc 5 secunde si am intrat in service menu.
Sper sa gasesc macar intrarea in service menu, poate are un factory reset acolo.
Mai rau nu am cum sa inrautatesc situatia, deja e inutilizabil monitorul.
La al meu insa nu functioneaza aceeasi varianta de accesare service, mai stie cineva vreo alta varianta?
De asemenea, cand se dezactiveaza store mode-ul, imi apare vreun mesaj clar precum "Store mode deactivated?"
De fiecare data cand sare automat, inainte sa apara grafica din dreapta, arata un pop-up pe mijloc care arata asa.
17-08-2024 10:12 AM - editat 17-08-2024 10:13 AM
la 17-08-2024 10:18 AM
Am stat 2 ore cu Samsung supportul din Levant pe Whatsapp, nu a stiut nimeni cum sa ma ajute sa rezolv problema.
Erau singurii online la ora respectiva.
Supportul din RO pana luni e indisponibil.
Am de lucru o gramada pana luni, monitorul asta e singurul calibrat sa fie color accurate, cele laterale sunt doar pentru multitasking..
la 17-08-2024 12:23 PM
la 17-08-2024 05:33 PM
Multumesc @3Merlin pentru sugestie, insa nu e chiar atat de simplu, monitorul se calibreaza profesional cu un colorimetru precum Calibrite Display Pro HL la intervale de 3-6 luni, proprietatile panoului se schimba in timp, apar fenomene precum burn-in, light bleeding s.a.m.d
Aparat pe care nu il detin, deci folosirea altui monitor pentru munca, chiar si temporar, iese din calcul.
Ochiometric daca pun celalalt monitor langa acesta, nu reusesc sa il calibrez nici macar la 60-70% din cat e facut cu colorimetrul. Am incercat in trecut, si am predat materiale colorizate gresit.
@AlphaBlue multumesc pentru timpul acordat. Poti sa imi trimiti eventualele threaduri gasite ale celorlalti utilizatori in PM? Poate reusesc sa obtin mai multe detalii.
19-08-2024 08:17 AM - editat 19-08-2024 08:18 AM
Din pacate aplicatia nu afiseaza o notificare atunci cand cineva te mentioneaza intr-un comentariu (doar in varianta web este vizibil), si doar acum am vazut (probabil prea tarziu). Dar ce am scris mai sus este luat de pe net din diferite locuri si sunt informatii mai vechi de pe alte modele (exact pe al tau nu l-am gasit dar in general nu ar trebui sa fie ceva specific unui model anume).
https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/6w6ntq/samsung_cfg70_24_monitor_stuck_in_store_mode/
https://us.community.samsung.com/t5/Monitors-and-Memory/Old-monitor-stuck-on-store-mode/td-p/1977002
la 19-08-2024 10:17 AM
Multumesc pentru surse, le gasisem si eu tot pe acelea, insa nu am rezolvat cu ele.
Am ramas fara rabdare si fire de par, 8 ore de cautat si butonat si n-am rezolvat nimic.
Solutia?
A venit prietena, m-a intrebat de ce sunt rosu la fata de nervi, i-am explicat ce am apasat si cum am apasat, si a zis lasa-ma pe mine.
In 15 minute l-a scos din store mode, mi-a gasit si meniul service ascuns. Nu stiu ce a facut si cum a facut, insa ii multumesc din toata inima mea, ca il spargeam pana la urma.
De curiozitate l-am bagat iar in store mode dupa ce l-a scos, sa vad daca stie sau a nimerit butoanele aiurea.. Nope, chiar a descoperit secret combo-ul 🤐
A zis ca daca mai am vreo priza de pus prin casa si ma iau cu alta treaba, imi baga monitoarele toate in store mode. 😂
la 19-08-2024 11:45 AM