Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Laptop

(Subiect creat la: 08-04-2025 02:27 PM)
198 Vizualizări
Ramona27
Voyager
Opțiuni
Bună ziua ! 
Nu stiu daca e bine că scriu aici despre laptop,dar de fiecare data cand am avut o problema am gasit oameni doritori sa ma ajute . 
Am un laptop HP din 2019 si astazi am primit o notificare cum ca din Octombrie 2025 nu o sa mai primesc actualizari de securitate la windows 10 . 
Intrebarea mea este urmatoarea : se poate sa ii instalez windows 11 sau macar sa ii adaug memorie la laptop ? Sau singura solutie este sa imi achizitionez alt laptop cu windows preinstalat. 
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si imi cer scuze ca am expus aceasta problema legata de laptop si nu de telefon/tableta. 
Toate cele bune ! 🙏🏻
17 Răspunsuri
Bogdan01
Voyager
Opțiuni
Ce procesor ai si cati rami ai, in task manager vezi cati rami ai si daca sunt ocupate 2 dimm-uri sau 1? Daca imi spui ce generatie e procesorul pot sa iti raspund la intrebare
0 Aprecieri
Ramona27
Voyager
Opțiuni
Procesorul e intel core i5,dar mai mult nu stiu sa iti zic,nu sunt nici acasa sa ma pot uita la el.
0 Aprecieri
Bogdan01
Voyager
Opțiuni
De la procesoarele de generatia 8 in sus merge windows 11
ByteReaper
Navigator
Opțiuni
Nativ da,dar cu Rufus și unele modificări, poți pune Windows 11 și pe procesoare apărute în 2012 😅.
Bogdan01
Voyager
Opțiuni
Poti, numai ca asa va si functiona, drivere necompatibile nu duc la nimic bun
ByteReaper
Navigator
Opțiuni
Eu am pus Windows 11 24h2 pe un Laptop de prin 2014-2015 și merge impecabil, chiar mai bine decât pe 10 😅. Driverele le găsește automat în Windows Update,ce tot spui acolo?
Windows 11 vine cu cerințe pentru Secure Boot și TPM 2.0 de aceea nu e compatibil cu procesoare mai vechi, ca pe aceste procesoare ,numai e atât de sigur.
Bogdan01
Voyager
Opțiuni
Treaba fiecaruia. Eu doar am raspuns daca este sau nu compatibil
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Salut! Cel mai probabil procesorul laptopului nu este suportat de Windows 11 si atunci nu poti face trecerea (altfel primeai de mult actualizarea).

Cu memoria RAM depinde de configuratia laptopului. In multe laptopuri chipurile de memorie sunt lipite direct pe placa de baza. Daca nu sunt lipite atunci poti creste memoria RAM, dar depinde si in acest caz cat suporta placa de baza. 

Din pacate nu exista raspunsuri generale. Dar la vechimea lui cel mai probabil este mai indicat sa cumperi altul.

Ramona27
Voyager
Opțiuni
Mersi frumos de raspuns!
Dar se poate oare sa instalez pe tableta microsoft office si sa lucrez de pe ea ? Am tab s8 ultra.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Da, poti instala pe tableta aplicatiile office. Ele sunt disponibile si pentru Android.

Ramona27
Voyager
Opțiuni
Nu cumva trebuie sa platesc ceva ? Parca stiu ca nu sunt gratuie,nu?
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Merg si gratuit, dar au functionalitate limitata parca.

Ramona27
Voyager
Opțiuni
Chiar o sa incerc cand ajung acasa . Mersi mult ! Iar cu laptopul .....cred ca o sa imi cumpar altul, dar mai astept . De aceea am si zis de tableta fiindca merge foarte bine si sa incerc pe ea sa lucrez .
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Din pacate acum am verificat pe siteul Microsoft, si poti edita (in versiunea gratuita) doar daca ecranul este mai mic decat 10.9 inch.

Vezi mai multe aici:

https://support.microsoft.com/en-us/office/microsoft-365-copilot-app-for-android-0383d031-a1c6-46c9-...

https://support.microsoft.com/en-us/office/what-you-can-do-in-the-microsoft-365-apps-on-mobile-devic...

Bluelytning
Maestro
Opțiuni
Pai dacă nu primești actualizări de Windows, asta nu înseamna ca nu va mai funcționa deloc. Poți folosi acel laptop în continuare cât dorești.
Iar Windows 11, se poate pune pe el liniștit, cu reinstalare.
ByteReaper
Navigator
Opțiuni
Bună! Dacă ai procesor Intel de la generația 8 a în sus,sau Ryzen de la prima generație, poți actualiza direct la Windows 11 fără probleme. Ar trebui sa ruleze chiar dacă ai 4GB Ram,deși recomandat ar fi sa ii pui 8GB.
Dacă ai procesor ce nu e compatibil cu Windows 11, se poate forța instalarea folosind Rufus,bifând niște opțiuni. Găsești tutoriale pe YouTube pentru asta,e mult de explicat aici,eu am pus Windows 11 24H2 (ultima versiune) la un Laptop de 10 ani vechime, si îmi funcționează fără probleme.
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
O sa iti mearga si după aceea data doar ca pe baza unui abonament zic ei.Cu ocazia asta ei vor sa încurajeze cumpărarea de laptopuri noi și licențe de Windows.