Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Crearea unui Computer/calculator

(Subiect creat la: 15-11-2024 10:12 PM)
193 Vizualizări

Am și eu această problemă

RobertNick
Explorer
Opțiuni
Salut! Vreau să asamblez singur un calculator de gaming cum știu/cum îmi dau seama dacă componentele se potrivesc între ele?
7 Răspunsuri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Dacă nu știi cum să cauți informații despre compatibilitate, poate că e mai bine să cumperi unul gata făcut sau să rogi un prieten.

În general găsești specificațiile componentelor pe site-ul producătorilor, dar trebuie căutate și trebuie înțelese.
Bluelytning
Maestro
Opțiuni
Salut! Dacă vrei un calculator de gaming, clar ca procesor alegi AMD. Dacă ai bani de 7800x3d care e cel mai bun procesor de gaming sau diferența pt 9800x3d nu ți se pare mare, go for it!!
Apoi, vei avea nevoie de o placa de baza cu socket am5 pt aceste procesoare, va scrie în descrierea placii de baza acest aspect. Cât și ce procesoare suporta, unele trebuiesc făcute un update de bios ca să recunoască procesorul (posibil, nu la toate).
Ram doar pe ddr5 merge, recomandat minim 16gb ram sau 32gb dacă nu e diferența mare de preț.
Placa video, depinde de tine în ce rezoluție joci. Cu toate ca Nvidia are rtx (dacă folosești) și dlss, AMD a venit în driver cu funcție de frame generation adițional.
Adică dacă un joc suporta frame generation, tu mai poți activa încă o dată din driver, cu un impact la delay totuși, nu mare. În plus, mai ai și Radeon anti lag ce reduce latenta, Radeon boost și image sharpening.
Ca un ex, dacă ai 80 fps, cu frame generation sa zicem ca ai 150 și dacă mai activezi și din driver, poți depăși 200.
Sursa de minim vreo 600-700 certificare gold dacă se poate.
Ssd de cata stocare ai nevoie pe m2 sau nvme. HDD dacă ai nevoie de stocare adițional sau cumperi încă un ssd.

Problema ca nu am întrebat ce buget ai disponibil?
Ai periferice, ai monitor?
RobertNick
Explorer
Opțiuni
Buget 1000-1500€ buget care-l am in plan, cred ca suficient pentru csgo ets2 GTA
Bluelytning
Maestro
Opțiuni
Cs2 și ets2 vor merge liniștit de bine chiar și pe un PC ce nu costa chiar atât.
Gta în schimb, acum ca are un anti cheat ce folosește procesor, nu prea mai merge pe procesoare vechi. Eu încă puteam sa joc cu o antichitate din 2008, un core 2 quad dar acum cu greu.

Totuși, în banii aia nu o sa îți ajungă pt toate piesele, asa ca va trebui sa te uiți la raportul preț performanta. Având în vedere ca un 7800x3d e aprox 2200 de lei, mai pui o placa video și deja ești la bugetul menționat...
Doar dacă nu te deranjează 1080p-1440p și sa nu prea ai rtx, pt un 4060.
Daca nu ești neapărat după grafica rtx, poți vedea ce are și AMD în oferta plăcilor, în seria 7000.
Cs și gta sunt cpu intensive, deci trebuie procesor bun pt fps mare,caz în care mai bine mergi pe AMD. Depinde de tine câte fps vrei sa ai ca și generații mai vechi de procesoare pot prinde un 300fps.
Gta e mai greu de zis acum, e impredictibil dacă acel anti cheat rulează constant și consuma procesor.
Asa ca un mic rezumat, un 7800x3d la aprox 2200 lei
Un 4060 sau ti pe la 2000
O placa de baza și ram deja ești la 5000 lei.
Ar cam depăși cred eu bugetul.
ixulescu
Hotshot
Opțiuni
Salut,

Ca si idee de PC.....tu poti sa mergi pe ce platforma vrei si sa le cumperi de unde vrei.....in 7000 de lei

Si cred ca cei 1500€ iti ajung si pt un monitor FULLHD sau 2k mai de buget

Pe aceasta configuratie merge cam tot ce e pe piata in domeniu de jocuri 1731740813219.jpg
Larry12
Pioneer
Opțiuni
Ps5 și ai scăpat de griji 😂.
ixulescu
Hotshot
Opțiuni
Ti.am dat tot ce trebuie sa cumperi in banii pe care vrei sa.i chetui....daca vrei pe AMD vorbim in privat si te ajut cu compatibilitatea, mai mult nu stiu cu ce sa te ajut !