Novinky a tipy o Samsung produktech
Ahoj,
jak používáte synchronizaci svého kalendáře v telefonu s počítačem? Já jsem byl zvyklý, přes více jak 10 let, používat synchronizaci telefon – Outlook přes kabel. A zvykl jsem si na to tak, že jsem to dělal automaticky a po jednodušší variantě jsem se ani nesháněl.
Při synchronizaci telefon – Outlook jsem synchronizoval kalendář, úkoly, kontakty a e-maily. Data jsem měl na obou zařízeních a vše fungovalo již od dob, kdy jsem měl Windows phone mobil, iPhone až po telefony s Androidem.
Prostě jsem byl zvyklý na to (a dělal to již automaticky), že ráno jsem přišel do práce, připojil kabelem telefon k počítači a s Outlookem synchronizoval a vše se za chvíli spárovalo. Odpoledne když jsem odcházel z práce, to samé. Strašně mi vyhovovalo, že mi Outlook ukazoval připomínky, které i když se poté třeba hromadili, vždy byl vidět přehled, co již mám nebo ještě nemám hotové. V tomhle jsem v Outlooku neviděl nikde náhradu.
Asi před rokem jsem byl ale donucený ke změně. Když jsem měl nový počítač s Windows 10 tak po nějaké době mi začala zlobit synchronizace, v té době s telefonem Galaxy S7. Telefon se přes aplikaci Samsung Smart Switch nechtěl spojit a když, tak cca na 1 z 15 pokusů. Chvíli jsem to tak nechal a poté jsem se rozhodl aplikaci přeinstalovat.
Jenže, když jsem aplikaci Samsung Smart Switch odinstaloval, již nešla znovu nainstalovat. V tu chvíli jsem si uvědomil, že nejvíce na telefonu asi využívám kalendář s úkoly a pokud mi to najednou nejde propojit s počítačem, opravdu velmi mě to stresuje 🙂
Ať jsem hledal, jak jsem hledal tak v tu dobu jsem nenašel odpověď jak to zprovoznit.
(mimochodem, odpověď jsem po čase nalezl až tady na fóru, kde jí popsala KaterinaV jako pátý bod nejčastějších otázek – 5. PC WIN 10 - chyba instalace programu Samsung Smart Switch
Řešení: je třeba stáhnout od MS - Microsoft visual c++ sp1 2008x86 a nainstalovat. Poté se již instalace Smart Switch spustí. Odkaz: https://www.microsoft.com/en-us/download - To jsem ale do té doby nevěděl a toto komunitní fórum ještě neexistovalo.)
Hledal jsem tedy náhradu.
Programů byla spousta, stále jsem však nemohl najít alternativu, která by fungovala tak jako v Outlooku, kde mi poznámky vyskakovali v samostatném okně a vše se dalo nějak rychle a rozumně synchronizovat s telefonem.
Dlouho jsem se bránil použití synchronizace přes Google kalendář a můj osobní Gmail s kontakty – nechtěl jsem mít přes 2500 kontaktů (včetně e-mailových adres) v soukromém Gmailu. Navíc pro zobrazení Google kalendáře na PC jsem musel mít vždy otevřené další okno v prohlížeči a nebylo to tak komfortní jako Outlook – upozornění nebyla také tak jak bych si představoval. Nakonec jsem se tomu ale nevyhnul a mé výsledné řešení skončilo takto:
V telefonu již nemám uložené kontakty napřímo, ale mám je pod Gmailem (zde jsem se ale nevyhl tomu, že mám v soukromém Gmailu asi 2500 kontaktů, které jsem chtěl mít pouze v Outlooku), to samé kalendář a úkoly. Na synchronizaci s Gmailem není nic zvláštního a má to takto spousta lidí. Potřeboval jsem ale náhradu místo Outlooku - a to jak dostanu data z telefonu do počítače bez Samsung Smart Switch - a to jsem po různém zkoušení nakonec udělal přes eM Client, který umí synchronizovat kontakty, úkoly a kalendář s Gmailem a také mi na PC dává upozornění tak jako to dělal Outlook.
Velkou výhodou nyní je, že již nemusím používat kabel a manuálně pouštět synchronizaci. Jak to zapíši v telefonu, vše se automaticky odešle přes Google do eM Clienta a také naopak.
Na ploše telefonu používám aplikaci Pure Calendar widget se kterou jsem spokojený a kalendář mi krásně zobrazuje. Navíc to takto funguje i na více telefonech – vše se automaticky synchronizuje.
Možná mi napíšete, že jsem právě objevil Ameriku :-), ale když si člověk navykne přes 10 let na Outlook, tak mu ani nepřijde divné, že synchronizuje přes kabel, když dnešní synchronizace se dá dělat daleko jednodušeji 🙂
A jak používáte kalendář a synchronizaci s PC Vy?
Zde mohou přidávat komentáře jen registrovaní uživatelé. Pokud už jste se zaregistrovali, přihlaste se. Pokud jste se ještě nezaregistrovali, zaregistrujte se a přihlaste se.