Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Community Blog

Novinky a tipy o Samsung produktech

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Google Family Link

AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Víte, že nedávno Google rožšířil podporu aplikace Family Link na další země, včetně České Republiky? Myslím, že naše země patří k zemím, kde děti tráví u svých telefonů a tabletů více času, než by měli, a proto je to skvělá zpráva. Určitě znáte situaci:

Rodič: „Patriku, už ten telefon konečně vypni a jdi si ven hrát, vždyť je tam tak hezky!“

Dítě: „Ano, mami, vždyť už jdu!“

...a když byste přišli do jeho pokoje i za hodinu, furt by tam seděl :face-with-rolling-eyes:

Pro vás všechny, kteří jste se v téhle situaci hned našli, přináším pár informací o téhle skvělé aplikaci, která Vám ušetří spoustu se opakujících rozhovorů se svými dětmi, ohledně trávení času na youtube a hraní her, když to stejně nikam nevede.

Aplikace Family Link slouží k nastavení limitu dětem do 16ti let, které používají smartphone s Androidem Nougat a vyšším. Po přihlášení ke svému Gmailu můžou rodiče dětem vytvořit samostatné účty pro přihlášení do systému Android, a to včetně omezení jako např. maximální doby aktivního používání (screen On time) nebo třeba večerky, kdy ratolesti telefon neodemknou. Zároveň můžete průběžně generovat dětem týdenní a měsíční statistiky nebo je přímo lokalizovat v terénu, pokud mají aktivní mobilní data.

abc.PNGabc2.PNGabc3.PNGabb1.PNGabb2.PNG

Dále můžete schvalovat nebo blokovat spuštění libovolné aplikace a nebo jejich stažení z Google Play. Google vás také bude upozorňovat k pravidelné kontrole aplikací, protože, pokud jste je již jednou schválili, mohou být dodatečně aktualizovány o nové „problematické“ funkce bez vašeho vědomí.

ccb1.PNGccb2.PNGccb3.PNGccb-č.PNGccb5.PNGccb6.PNG

Co aplikace ovšem neumí je sledovat některé aplikace na pozadí jako - přehrávání hudby nebo aktivity různých messengerů. Což je i dobře, nemůžete jim kontrolovat naprosto vše, i dítě má mít prostor pro svůj soukromý život. Ale aby neseděli jen u telefonu a chodili více ven – na to je to super appka!

Ač jsem také vyrůstal v době, kdy už počítače byly na denním pořádku téměř každého dítěte, tak jsem zastánce doby bez technologií, kdy se hodila aktovka ze školy domů a upalovalo se ven, protože doma nebylo velice co dělat. Co si budem povídat, už toho začínám litovat, že jsem si to pořádně neužil a jen seděl u počítače… a to jsem své rodiče také proklínal, když mi zakazovali na něj chodit a nutili mě jít ven.

Samozřejmě „takových“ aplikací jsou stovky. V čem se ale Family Link liší od těch dalších „dětských režimů“ na Obchodu Play? Zejména tím, že omezení v používání telefonu zastřešuje přímo Google účet, nikoliv aplikace využívající různé nestandardní techniky pro blokování stisku tlačítek. Možnosti Family Link jsou skutečně komplexní a pracuje s nimi rovnou celý operační systém, což je naprosto super.