Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Community Blog

Novinky a tipy o Samsung produktech

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Galaxy ZFlip6- první dojmy

potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
20240710_155928.jpg

Ahoj CZ a SK Community 👋

po několika článcích o mé cestě do Paříže, probíhajícím programu od Samsungu a prvních dojmech na Galaxy Watch Ultra se nyní zaměřím na mé první dojmy nového Galaxy ZFlip6.

Samsung koncepci nového skládacího véčka extra nezměnil, je více hranatější, ale o malinko menší a lehčí. Rám véčka je vyrobený z hliníku Armor Aluminium s matnou úpravou. Novým prvkem jsou dva fotoaparáty umístěné na vnější straně telefonu, které mají kovové rámování v barvě telefonu. Tímto se jasně pozná, že se jedná o novou generaci. Váha telefonu činí 187 gramů.

20240711_132539.jpg

20240711_132531.jpg

Hlavní fotoaparát povýšil na rozlišení 50 Mpx, a druhý i tentokrát 12Mpx širokáč se 123° úhlem záběru. Uvnitř pak v kruhovém výřezu ještě 10Mpx selfie fotoaparát. Kvalitu fotoaparátů jsem zkoušel jen krátce, ale ve srovnání s Flip5 jsou fotky dle mého názoru výrazně lepší. Předchozí generaci jsem několik měsíců používal jako hlavní telefon, takže srovnání mám. Výhodou smartphonů s touhle konstrukcí je, že lze pro focení selfie využívat i hlavní 50Mpx fotoaparát. Telefon nahrává maximálně ve 4K při rozlišení 60 FPS.

Na místě jsem si vyzkoušel i funkci pro automatické zoomování. Pokud se totiž fotíte přes vnější displej, telefon rozezná až několik osob v hledáčku, a zaostří na celou skupinu. Za mě skvělá věc.

Samsung mezigeneračně přepracoval pant, který je tenčí a odolnější proti tlaku. Véčko se konečně pyšní odolností IP48. Uvnitř je umístěný 6,7" Dynamic AMOLED 2X displej s rozlišením Full HD+, adaptivní obnovovací frekvenci až 120 Hz. Vnitřní displej má nalepenou odolnější fólii, kde nám bylo řečeno, že by se měla méně odlepovat než u přechozí generace. Co se týče překladu v displeji, ten tam stále cítit jde, ale zdá se mi, že je to zase o fous lepší. Přední displej s výřezem pro fotoaparáty zůstal při stejném rozlišení (3,4 palce) s obnovovací frekvencí 60Hz . Sklo kryje Gorilla Glas Victus. Novinkou na venkovním displeji jsou nové sady widgetů, které se mohou skládat vedle sebe jako malé dlaždice.

IMG-20240711-WA0046.jpg20240711_133753.jpg

Jako velmi dobrou zprávu vnímám zvýšení kapacity baterie. Nově má kapacitu 4 000 mAh, což je stejně jako u modelu Galaxy S24 a přitom zůstaly zachovány stejné rozměry těla. Maximální dobíjecí výkon je 25W přes kabel a 15 wattů bezdrátově. Procesor Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy, s novou vypařovací komorou, která zajistí efektivnější chlazení. ZFlip6 nabízí dvě varianty paměti- 12 + 256 GB a 12 + 512 GB paměť. Mimochodem, minulá generace čítala pouze 8 GB RAM. Čtečka otisků prstů je klasicky na pravém boku, nechybí podpora Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, 5G ani NFC.

20240711_133520.jpg

Telefon má již v základu Android 14 s nadstavbou One UI 6.1.1 a po vzoru řady S24 také podporu sedmi generací androidu a také sedm let bezpečnostních záplat. Životní cyklus by tak telefon měl zakončit s Androidem 21! ZFlip 6 obsahuje samozřejmě nové funkce Galaxy AI, které budou chvíli exkluzivní pouze pro nové skládačky.

Smart Select, chytrý výběr čehokoliv na displeji a možnost přetáhnout prvek do libovolné aplikace. Funkce Sketch to Image dokáže podle vaší "malby" do obrázku dodělat libovolný prvek, vyzkoušel jsem např. brýle a výsledek byl slušný. Samsung pro tyto úpravy využívá AI Gemini od Googlu.

Když mé dojmy shrnu, tak to z venku nevypadá na zásadní upgrade oproti předchozí generaci, ale například dvě věci, na které jsem si u Flip5 stěžoval byl slabý fotoaparát a nízká kapacita baterie. A dle výše napsaného můžete vidět, že Samsung své fanoušky tentokrát vyslyšel.

Díky za přečtení a přeji fajn den.

potasm

20240710_163544.jpg

4 Poznámky