Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Community Blog

Novinky a tipy o Samsung produktech

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Galaxy Fold 7 - Budoucnost se skládá dál! První dojmy

potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Skládací zařízení byla hlavním programem dalšího Galaxy Unpacked. Dnes se zaměřím na vybavenější a dražší model, a to Galaxy Z Fold 7. A dle mého je na co se těšit.

🇨🇿 Galaxy Z Fold

🇸🇰Galaxy Z Fold

1.jpg

Osobně jsem měl možnost otestovat nový model během minulého týdne a musím říct, že můj první pohled a letmé osahání, ve mně zanechalo velký dojem. Po letech spíše softwarových vylepšení se letos Samsungu podařil dle mého skutečný posun vpřed, zejména co se týče jeho designu a fotoaparátu.

Jedna z věcí, co vás okamžitě dostane je extrémní tenkost a lehkost nového zařízení Fold 7. Telefon je opravdu tenký a na svou velikost i velmi lehký. Rozložený má pouhých 4,2 mm a ve složeném stavu 8,9 mm. Pocit v ruce je pak naprosto odlišný od předchozích generací, který vás navíc nebude táhnout v kapse. Váha je neskutečných 215 gramů.

3.jpg

Fold 7 má vylepšenou konstrukci s novým pantem Armor FlexHinge a materiály jako Gorilla Glass Ceramic 2 a Advanced Armor Aluminum. Baterie je sice s kapacitou 4400 mAh stejná jako u Fold 6, ale optimalizace softwaru a procesoru by měla i s většími displeji zajistit podobnou výdrž.

Vnější 6,5palcový krycí displej a vnitřní 8palcový hlavní displej, jsou větší než u předchozí generace Fold 6. Oba panely jsou Dynamic AMOLED 2X s adaptivní 120 Hz obnovovací frekvencí, Samsungu se zase o kousek podařilo minimalizovat záhyb na hlavním displeji.

Ale pro mě osobně je jedno z největších vylepšení právě fotoaparát. Hlavní 200MP snímač s optickou stabilizací obrazu by měl přinést podobné výsledky jako řada Galaxy S Ultra.

Pod kapotou tepe nejnovější čipset Qualcomm Snapdragon 8 Elite for Galaxy, který slibuje špičkový výkon pro všechno, od náročných her po složité úlohy s umělou inteligencí. K tomu 12 GB nebo dokonce 16 GB RAM u 1 TB varianty. Samsung také klade velký důraz na integraci Galaxy AI funkcí, které by měly být optimalizované pro velký skládací displej, což otevírá nové možnosti pro produktivitu a kreativitu.

2.jpg

Nové uživatelské rozhraní One UI 8.0 je opět intuitivnější a přehlednější a zůstává maximální úroveň zabezpečení a dlouhá sedmiletá podpora.

Co naopak zamrzí je chybějící podpora S Pen na hlavním displeji a pro některé návrat k tradičnímu průstřelu (punch-hole) pro vnitřní selfie kameru namísto technologie pod displejem (UDC). Zatímco kvalita selfie kamery se razantně zlepšila, někteří uživatelé preferují neviditelnou UDC pro plně pohlcující zážitek z velkého displeje.

Samsung Galaxy Z Fold 7 bude v České republice a na SK dostupný v několika barevných variantách. Standardní barvy, které budou k dispozici u většiny prodejců, jsou:

Blue Shadow (modrá), JetBlack (černá), Silver Shadow (stříbrná/šedá)

5.jpg

Kromě těchto standardních barev bude Samsung nabízet i exkluzivní barvu Mint (zelená), kterou zakoupíte pouze online na oficiálních stránkách samsung.com.

6.jpg

Výhody předobjednávky nového modelu:

• Dvojnásobné úložiště, tedy vyšší kapacita úložiště (např. 512 GB) za cenu nižší varianty (256 GB).
  • Při předobjednávce Z Fold 7 můžete získat nové Galaxy Watch s 30% slevou.
  • Bonus k výkupu starého zařízení (Trade-in): Pokud se rozhodnete pro výměnu svého stávajícího telefonu, můžete získat k jeho výkupní ceně dodatečný bonus, který sníží celkovou cenu Galaxy Z Fold 7.
  • Samsung Care+ získáte jedinečný plán na 3 měsíce zdarma, který chrání Váš telefon v případě poškození nebo odcizení. Nabídka platí pro CZ a do 24. 7. 2025.
  • Až o 100 % vyšší hodnota uplatněných Rewards bodů při koupi telefonu Galaxy Z Fold7.
  • Exkluzivní sleva 7 % a speciální bonus pro nejrychlejší. Platí pro držitelé ISIC, ITIC, IYTC a AliveID průkazů.

Předobjednávky již běží a oficiální dostupnost je stanovena na 25. července.

Ceny nového Galaxy Z Fold 7 v České republice a na SK jsou pak následující (oficiální prodej):

Samsung Galaxy Z Fold 7 12GB RAM + 256GB úložiště: 52 990 Kč | 2 149 €

Samsung Galaxy Z Fold 7 12GB RAM + 512GB úložiště: 55 990 Kč | 2 269 €

Samsung Galaxy Z Fold 7 16GB RAM + 1TB úložiště: 63 490 Kč | 2 589 €

I přes některé nedostatky a vyšší cenu, tak vzhledem k větším a kvalitnějším displejům spolu s masivním vylepšením fotoaparátů a výkonem nového procesoru dělají z Fold 7 kandidáta na jeden z nejlepších telefonů roku. S vylepšením softwaru optimalizace výdrže baterie by mohl být tím zlomovým modelem, který přesvědčí i váhavější uživatele, aby naskočili na vlnu skládacích telefonů. Já se osobně po Galaxy Z Fold 3 vracím ke skládačkám a uvidíme, zda u mě zůstane i po lednovém Unpacked a nově představené řadě S26.

Jakmile mi dorazí Fold7, začnu testovat a přinesu na toto prémiové zařízení i recenzi.

Díky za přečtení.

potasm

011-galaxy-zfold7-silvershadow-openback115.jpg

10 Poznámky
petr_drozdik
Journeyman
Možnosti
Super recenze. Těším se na další.
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Parádní shrnutí. Díky 👍🏻

danisp1704
GrandMaster
Možnosti
👌👌
OXO37
Hotshot
Možnosti
Všechny parametry jsou fajn, ale ty vyhřezlé foťáky mně opravdu odpuzují. I na ostatních mobilech mi vadí, že vystouplé fotomoduly zadrhávají o kapsu a mám obavu, že je poškodím. Řeším to masivnějším obalem a v tu ránu je po designu. Stejně pak nosím tlustou cihlu.
pazzy81
Student
Možnosti

Upgradoval jsem ze Z Fold6 a musím říct, že váha a rozměry jsou krok správným směrem. Poměr stran malé obrazovky, resp. její šířka je teď výrazně lepší pro psaní. Tloušťka a váha dodávají konečně pocit, že v ruce nedržím cihlu. I když skok z Fold4 na Fold6 byl tenkrát také zajímavý, tohle je úplně jiný upgrade. Ve složeném stavu prostě rozměrem a váhou úplně normální telefon. Někteří namítají, že Samsung nesáhl po větší baterii. Za mě, pokud bych si měl vybrat, mezi větší baterií a zeštíhlením telefonu, rozhodně tohle byl krok správným směrem. Taky dostal telefon za 50 tis Kč konečně úměrnou fotovýbavu. Teda alespoň v podobě hlavního fotoaparátu, který má 200 MPx. Snad už nebudu muset vozit na dovolenou druhý telefon na pořízení lepších snímků. Mám-li i vytknout, šiknul by teleobjektiv s větším zoomem, namísto 3x mohl být 5x. A ještě mě zklamala absence UDC kamery pod velkým displejem. Na selfí se dá krásně použít lepší kamera pod malým displejem a na videohovory ta pod velkým displejem ve Fold6 stačila a bez hovorů alespoň nijak nerušila. Dobře to také vypadá s výdrží na nabití. Zatím co Fold6 s A14 byl OK, po upgradu na A15 to byla trága (i když po pár updatech o kousek menší trága). Fold7 je velmi dobře odladěný a pocitově je na tom výdrž ještě o fous lépe, než Fold6 v době uvedení na trh. Upgrade z Fold6 na Fold7 za mě určitě dává smysl, byť se jedná opět o nákup za prémiovou cenu. Škoda jen, že jsem nenašel ani na F6 ani na F7 nějaký opravdu ultra tenký kryt, který by zařízení ochránil před škrábanci a zároveň z něj neudělal zpátky tlouštíka. Ale obecně, díky #Samsungczsk

Members_ingdustry
Apprentice
Možnosti
Akurát som rozbalil moj Fold 7 a super.

Vaha/velklst/pisanie v zatvorenom aj otvorenom stave, fotoaparat 👍👍👍
Zoli87
First Poster
Možnosti
Samsung Galaxy Fold 7 je revolučný smartfón s elegantným dizajnom a výkonným hardvérom. Ohromí flexibilným displejom, rýchlym výkonom a výbornou výdržou batérie. Ideálny pre multitasking a moderný životný štýl. Skutočný technologický skvost!
mokrejbandita
First Poster
Možnosti
🔥
hstranik
Apprentice
Možnosti
Samsung Galaxy Z Fold 7 mě příjemně překvapil. Telefon je opravdu lehký a tenký, přitom působí bytelně. Displeje jsou krásně jasné a ostré, přechod mezi nimi je plynulý. Výkon je naprosto bezproblémový – všechno běží rychle, bez sekání. Oceňuji i nové funkce s umělou inteligencí. Baterie by mohla vydržet o něco déle, ale běžný den zvládne bez problémů. Celkově velmi povedený telefon.
plzenan
Apprentice
Možnosti
Dnes ráno jsem obdržel Fold 7 a musím konstatovat, že ve srovnání s Fold 5 je to skutečně velký rozdíl. Během dne jsem baterií 3x vybil a znovu nabil a trochu mi vždy zarazilo její větší zahřívání. Samozřejmě na telefonu oceňuji fotoaparát, větší displej, fakt, že je mnohem tenčí mne ale nechává poměrně v klidu.Jak zde již někdo psal, ty vystouplé čočky fotoaparátu nevypadají úplně hezky. Věřím, že zase nebudu muset měnit fólie, jako se mi to stávalo často na Fold 3 a 5, a po servisní výměně vydržely vždy tak měsíc a reklamací se nikdo nezaobíral. Cena je samozřejmě hodně vysoká, na druhé straně jsem měl před lety Fold 1 a ten mi tehdy vyšel skoro na 45k....Dnes by byl proti 7 jen dětskou hračkou, doba letí v ICT ohromně rychle dopředu a za inovace je si nutno holt připlatit nebo si musíme pár měsíců počkat 😊