Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Soundbar Q60T

(Téma vytvořeno: 26-11-2020 09:27 AM)
1358 Zobrazení
M45D
Student
Možnosti

Zdravim, mal by som otazku. Mam TV Samsung Q85R rok 2019 a objednal som si teraz Soundbar Q60T. Bude mi fungovat funkcia Q Symphony? A je lepsie prepojit soundbar s TV optickym kablom alebo HDMI kablom?

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @M45D 

S dostupností funkce Q-symhony jsi nejsme jistý, protože tato funkce byla primárně určena pro modely QLED 2020,  pro loňské modely by tato funkce musela dorazit formu SW aktualizace.

Pro lepší fungování Soundbaru a možnosti nastavení je lepší propojit s TV pomocí HDMI kabelu do portu HDMI ARC.

fajnsnek2

Zobrazit řešení v původním příspěvku

7 Odpovědi
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @M45D 

S dostupností funkce Q-symhony jsi nejsme jistý, protože tato funkce byla primárně určena pro modely QLED 2020,  pro loňské modely by tato funkce musela dorazit formu SW aktualizace.

Pro lepší fungování Soundbaru a možnosti nastavení je lepší propojit s TV pomocí HDMI kabelu do portu HDMI ARC.

fajnsnek2
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@M45D Pokud Vám moje odpověď pomohla, můžete ji prosím Přijmout jako řešení ? Děkuji Vám

fajnsnek2
M45D
Student
Možnosti

Moje dojmy z pouzivania: Takze soundbar mam doma. Prepojenie s TV Samsung QLED 65 Q85R je super, dobry zvuk, ale Q Symphony nefunguje. Neviem, ci sa planuje nejaka aktualizacia.  Aj sa mi zda ze zo subwooferu ide slabsi zvuk. Musim to este nastudovat a nastavit. Mam nastaveny bud adaptive sound alebo DTS X a pri pozerani Netflix je to super, na TV som nastavil Dolby Digital, sice mi TV ponuka aj moznost Dolby Atmos, ale som to nedaval. Ta funkcia Acoustic Beam je tam asi automaticky?

fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @M45D 

Děkujeme za Vaši zprávu a první dojmy z Vašeho nového soundbaru Q60T. Co se týká funkce Acoustic Beam, by měla fungovat automaticky. Podle toho co jsem dohledal by se mělo jednat hlavně o HW záležitost - jedná se o  dvojici výškových reproduktorů v horní části zvukové lišty.  Díky nim je vytvořen podobný efekt, jaký vzniká při hře na varhany – zvuk je posílán nahoru v různých směrech, čímž vzniká pohlcující zvukové pole. K nastavení hlasitosti subwooferu - podívejte se do manuálu, určitě půjde doladit samostatně:

https://www.samsung.com/cz/support/model/HW-Q60T/EN/#downloads

fajnsnek2
Members_zGDNuo2
First Poster
Možnosti

Dobrý den,

s ohledem na recenzi výše.

Podařilo se mi použít nastavení Q-Symphony (tj. „TV + Soundbar“), ale jediné dostupné možnosti zvukového režimu jsou „Hra (GAME)“ a „Adaptivní (ADAPTIVE)“. Navíc, i když je použito nastavení Q-Symphony, z reproduktoru TV nevychází žádný zvuk - pouze ze soundbaru. Mezi „zvukem soundbaru“ a „zvukem TV + Soundbar“ není absolutně žádný rozdíl. Tento problém to VELMI otravný, v neposlední řadě po investici do tak cenného vybavení (QLED TV Q95T a soundbar Q60T).

Předem děkuji za Vaši odpověď s řešením problému.

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Members_zGDNuo2 

Děkuji za Váš dotaz. Bohužel nemám výše uvedená zařízení k dispozici, takže nemohu tento problém ověřit. Vyzkoušel bych reset televizoru a soundbaru a nové párování zařízení. Jakým způsobem máte propojen prosím soundbar s Vaší TV?

Možná bude kolega @M45D vědět v čem by mohl být problém a dokázal poradit. 

fajnsnek2
Members_zGDNuo2
First Poster
Možnosti

Dobrý den,

Q-Symphony nejde jinak než přes kabel (HDMI nebo Optical; přes wi-fi to nefunguje), v mém případě přes HDMI (arc) kabel.

S odstupem času, kdy soundbar intenzivně používám poslední týdny, se ukázalo, že Q-Symphony NĚKDY nabídne všech 5 možností soundbaru (Standard/Surround/Game/Adaptive/DTS-x), bohužel jsem nepřišel na to kdy přesně, co (jaký obsah) tyto možnosti automaticky nabídne = je to opravdu random/náhodné. Mým odhadem, cca. 80% obsahu co sleduji (kabelová TV; Smart apps: jak s 5.1 zvukem (Netflix, Apple TV) tak i standard (O2 TV, Voyo)) mi je nabídnuto přes Q-Symphony jen jako Game nebo Adaptive mode. Bohužel a především i při sledování konkrétních filmů s 5.1 kanály.

Dnes tomu všemu byla nasazena koruna Samsung Supportem, kdy mi bylo odpovězeno: ''Při připojení soundbaru a TV v rámci Q-Symphony jsou aktivní pouze režimy Adaptive a Game, protože o zpracování zvuku se stará umělá inteligence v TV a následně posílá zvuk do soundaru, jinak by takové spojení nemohlo fungovat.'' 

1. Moje zkušenost s 5ti módy v Q-Symphony, sice jen ve cca. 20% sledovaného obsahu, je asi sci-fi zkušenost?!

2. Tato podstatná vlastnost výrobku Q60T soundbar (tzn. poze 2 mody z 5 při Q-Symphony) není uvedeno v manualu Soundbaru ani v marketingových prospektech, což je zásadní technický aspekt pro rozhodování při koupi. Jinými slovy, nikdy bych Q60T soundbar nekoupil kdyby toto bylo známo.

Upřímně, nejsem s odpovědí Samsung Support spokojen, to stejné platí momentálně pro výrobek Q60T soundbar (a to jen a pouze kvůli možnosti 2 módů v Q-Symphony ve většině sledovaného obsahu, včetně toho s 5.1 zvukem).

Pozn. oba výrobky běží na nejnovějších verzích softwaru (tv: 1460.9; soundbar: 1003.6)

0 Like