o 13-11-2020 06:51 AM
Zdravim chlapi. Mám dotaz. Mám TV Samsung QE65Q80T a nyní jsem koupil soundbar Samsung HW Q70T. Před připojením jsem vše důkladně pročetl ohledně eARC připojení přes HDMI. Obě zařízení toto mají. Takže v TV zapojeno do 3 slotu ( s nápisem eARC), v soundbar připojeno také do slotu s eARC, kabel je Premium HDMI 2.0. V nastavení TV přepnuto ve zvukového výstupu na eARC. Potud mám vše o.k. Zvuk funguje výtečné jak má.
Můj dotaz se týká jedné věci, která mi vadí a které nerozumím. Když zapnu TV, tak mi v právem horním rohu vyskočí hláška, že jsem připojen do slotů, který nepodporuje eARC, ať zapojím do slotů 3, ale to já tam mám. V čem je dle vás problém? Kabel? Ostatní HDMI sloty? Na 1 mám STB O2 TV, na 2 Apple TV a na 4 Xbox. Spíše mě to zajímá, proč je tam ta hláška. Děkuji za názory.
o 13-11-2020 09:35 AM
Hezký den @zwir
podle mě tato hláška bude souviset s ostatními zařízeními, která jsou připojena k TV. Napadá mě, jestli to nesouvisí např. s Xboxem, který by bylo možné zapojit přímo do soundbaru Q70T a vlastně by přímo zvukový výstup Xboxu půjde do soundbaru a obraz projde přes eARC do televize.