Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

HW-K650 and Two R1 Wirelss Speakers in 5.1 With KS7000 TV

(Topic created on: 30/08/17 22:04)
podavies
Explorer
Options
Audio & Video

When using the K650 sound bar and two R1 Wireless speakers in surround sound mode over wifi with the latest firmware, The quailty of the sound K650 drops, sounds very muddy. As soon as you use the sound bar on it own, the sound bar improves. this is happening for a quite a few users.

 

can you help.

1,601 REPLIES 1,601
DazzaP
First Poster
Options
Audio & Video
will give it a whirl later, thanks!
0 Likes
Reply
DazzaP
First Poster
Options
Audio & Video

Tried this, my TV has no option to connect to the speaker via HDMI, only WIFI or Optical, even with the optical cable disconnected.....

 

I'm back to the optical workaround, which seems to provide just about acceptable levels...

0 Likes
Reply
scott
Apprentice
Options
Audio & Video

When you connect soundbar to tv hdmi arc you dont see HW-K650(HDMI) as an available speaker in tv sound settings?

 

 Anyway, select d.in on soundbar and it should switch to tv arc.

0 Likes
Reply
scott
Apprentice
Options
Audio & Video

1201.8 is out for tv. I updated but have yet to notice anything changed.

0 Likes
Reply
TimeWalker
First Poster
Options
Audio & Video

Hey guys, I've been following this thread for a long time as I too had issues with soundbar + rear speaker connection being unreliable, having audio delays and what not.

 

After failing to make it work reliably some time ago, I retried to connect K650 with the R1 speakers over tha app on my iPad - after all we've had a firmware update that should fix most problems. I don't know why but this time I've now been hit with super low volume on rear speaker issue too. It doesn't matter if it's over TV ARC or optical, you have to put your ear on the speaker to hear anything.

 

It boggles my mind because before I had normal volumes with rear speakers. Now even with soundbar at -6 and speakers at +6 it's pretty useless.

 

Anybody have the same issue reappear again? Or does somebody have a fix for this?

0 Likes
Reply
scott
Apprentice
Options
Audio & Video

Have you tried soundbar+2ch(wi-fi)?

 

0 Likes
Reply
Eastbone
Apprentice
Options
Audio & Video

I bought the speaker combo around Christmas and have followed this thread with interest despite not having the problems described (only real problem has been some lip syncing issues). I have an old Samsung tv so connection is always over the ARC channel as it does not have WiFi.

 

After the the recent round of firmware updates, I went to setup the speakers in 5.1 configuration using the app, and as soon as I linked the first speaker, it announced as usual “rear left” but so quietly I could barely hear it. My heart sank. After 8 months or so of decent performance, and Samsung finally seeming to have nailed it, I’ve become a victim of the dreaded bug that has plagued to many of you.

 

I’ve reset them, relinked them to the WiFi but no change.

 

Gutted. 

0 Likes
Reply
abob36
Explorer
Options
Audio & Video
So aside from Scott, has the update broken everyone's setup?
0 Likes
Reply
leelazer
Navigator
Options
Audio & Video

Mine is still working really well. 

 

0 Likes
Reply
Bryantay
Explorer
Options
Audio & Video

Mine never got fixed in the first place.

The original update that "fixed the issue" never made much of a difference on my system. 

0 Likes
Reply