o 09-10-2020 09:02 AM
Ahoj,
mam TV samsung a receiver Yamaha propojeny HDMI kabelem, v TV je to spravne zapojene v HDMI ARC. V receiveru je zapojeny jeste PS4. Dosud vse fungovalo spravne tj:
- po zapnuti TV ovladacem od TV se zapnul i receiver
- ovladani hlasitosti TV slo pres receiver a hraly repro napojene na receiver
- kdyz se na TV prepnul vstup na HDMI 2 z repro sel zvuk z PS4 (stacilo pripadne na receiveru zmenit AV4 (tv) na HDMI2)
Aktualne z niceho nic:
- receiver se nezapne po zapnuti TV ovladacem od TV
- zvuk TV nejde pres receiver do repro, ale hraji pouze vestavene repro v TV
- zkousel jsem HDMI kabel vytahnout a zvu tam dat => TV ted nerozpozna receiver a pise mi nezname zarizeni
- pouze pokud zapnu PS4 a prepnu na TV source na HDMI tak jde zvuk pres receiver do reprobeden, ale ten musim ovladat ovladacem od receiveru
- kabel je pouzit tento, dosud fungoval bezproblemove, zkousel jsem i jine, vysledek stejny
- overil jsem v nastaveni receiveru a ARC je zapnute, jine nastaveni co by to delalo tam nevidim
- na TV neni moc co nastavovat
Nemate nekdo nejakou radu proc to je a jak to vyresit?
TV: Samsung UE49NU8002
Receiver: YAMAHA HTR 4066
HDMI kabel: MAX MHC43018 HDMI 2.0b
o 09-10-2020 11:43 AM
Hezký den @LosGalacticos
Neproběhl na některém ze zařízení update FW ? Zkoušel jste udělat tovární nastavení TV případně reset Smart Hubu ? Snad se jedná jen o SW problém, a ne nějaký HW..
o 09-10-2020 12:02 PM
update FW netusim, manualne jsem zadny nedelal. Je mozne ze mam na TV povoleny automaticky update. Nicmene realne je mozny update pouze TV, protoze receiver neni pripojen k netu. Je nejaka moznost jak to overit na TV?
Co se tyce resetu - nezkousel, diky za podnet a urcite vyzkousim
o 09-10-2020 12:06 PM
Podle stránek podpory byl SW update nekdy v průběhu srpna 2020
https://www.samsung.com/cz/support/model/UE49NU8002TXXH/
Měl by jste v TV mít verzi SW 1300.4
09-10-2020 12:08 PM - upraveno 09-10-2020 12:59 PM
UPDATE: verze FW je aktualni
Verzi overim, ale pokud v srpnu tak to neni tento pripad protoze to prestalo fungovat minuly tyden.
o 12-10-2020 11:46 AM
Udelal jsem factory reset obou zarizeni a bohuzel to nepomohlo. Takze stav je stale stejny
tj:
- zvuk z reprobeden ktere jsou pripojen k receiveru jde pouze pokud je na TV nastaveny jako zdroj receiver a hraji PS4.
- pokud se divam na klasickou TV tak jde zvuk pouze z vestavenych repro TV
Po restartu jsem HDMI kabel opet pripojil, receiver opet nebyl rozpoznam automaticky. Tak jsem zkusil manualni rozpoznani. V prubehu nastaveni / testu se receiver vypnul/zapnul za pouziti ovladace TV...ale nasledne uz to opet nefunguje
tak ja nevim...
o 12-10-2020 01:45 PM
o 21-11-2020 12:04 AM
o 21-11-2020 12:06 AM