Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Codecuri bluetooth

(Subiect creat la: 05-08-2023 09:49 AM)
616 Vizualizări
Bluelytning
Maestro
Opțiuni
Salut comunitate. As dori sa stiu daca cumva schimbând aceste setări de bluetooth din opțiuni dezvoltator pot scoate un sunet mai bun (las screenshoot mai jos).
Mentionez ca e facut pe s7 edge poza, setarile sunt si pe s10e însă nu le pot schimba deloc.
Ca idee muzica e descărcată în telefon în format flac la 16 bit 44.1 48khz sau 24bit de la 44.1 pana la 192khz.

image

M-ar interesa mai mult de la codec audio bt sbc inclusiv în jos, ca acel avrcp ar fi pt altceva.
Multumesc frumos de ajutor!
13 Răspunsuri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Prin selectarea altui codec bluetooth se poate obține un sunet mai bun cu condiția ca și căștile să suporte codecul selectat
SBC este cel mai slab calitativ, dar și cel mai compatibil.
Bluelytning
Maestro
Opțiuni
Hmm, în cazul asta ar trebui să mă uit cat stie cel de pe tv (e un lg iar din cate stiu cei de la lg au un sunet destul de bun atat la telefoane cat si tv) precum si cel din sistemul audio bose la masina. La samsung tot timpul am avut problema de lipsa bass la frecvența joasă undeva de la 50 40hz în jos, unde pe telefon lg nu am avut această problemă.
Dacă vrei te poti uita la mine în profil, postarea aia cred ca mai e în care ziceam dacă cumva samsung ar putea adauga in soft banda de 31hz la egalizator (63 e prima). Sau dacă se poate sa las o sugestie undeva pt acest lucru.
Din acea listă care ar fi cel mai ok codec calitativ? Aptx, ldac etc?
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Bluelytning
Maestro
Opțiuni
Mulțumesc, o sa ma uit pe ele când am timp astăzi și testez care se aude mai ok.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Acum am făcut niște teste cu o boxa sony și se pare că orice selectezi, el schimbă codecul, și în final tot pe SBC ajunge. Probabil și în funcție de interferențe.
0 Aprecieri
Bluelytning
Maestro
Opțiuni
Poate conteaza amplificatorul de pe sursa redată? Sa stie acel codec.
Acum dau un exemplu ma gandesc ca daca am la tv sunet dolby în setări o sti si alt codec/format audio sa redea. La mașina la fel cei de la bose pun din fabrica deci ar trebui să fie mai premium.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Știe SBC, AAC și LDAC. Între acestea și sărea. Am văzut pe net că mai multă lume se plânge că nu rămâne pe cel selectat.
Oricum testează și vezi. Poate ai mai mult noroc.
Bluelytning
Maestro
Opțiuni
Din pacate nu merge. Se resetează înapoi pe default. Deci singura optiune e sa fac setări individuale în aplicația poweramp (cea de pe care redau muzica) sa setez manual iesire hi res si sa setez cat sa scoată amplificatorul telefonului. Desi de multe ori chiar si asa se testează chiar si in aplicatie înapoi.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Acum am încercat din nou cu acea boxa și din setările bluetooth de la conexiune mă lasă să pun LDAC., dar nu știu dacă are importanță și faptul că am aplicația de la Sony instalată
Bluelytning
Maestro
Opțiuni
Cand am testat eu atat la tv si mașina doar acel sbc merge. Pe tv suna bine fiind setat pe sunet dolby si setarea lor de la lg ultra surround si se simte diferența.
La mașina ma gandesc sa folosesc jack-ul atunci, sigur scot un sunet mai bun asa din aplicația poweramp. Pe căști sony si akg ambele pe jack suna mult mai bine.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Da, pe fir merge mult mai bine
Bluelytning
Maestro
Opțiuni
Testat si e mult superior fiind pe gama s, la 24bit/32 bit sunetul. Asta e jack e sfânt încă😂.