Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Mini-Poradnik] [Android 11 One UI 3] Jak włączyć dymki czatu aplikacji Messenger

(Temat utworzony: 10-01-2021 01:40 PM)
64708 Wyświetlenia
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Od pewnego czasu poradnik jest już nieaktualny, ponieważ Messenger ponownie zaczął używać własnych dymków, jednocześnie rezygnując z dymków oferowanych przez system.

Cześć wszystkim!

Ostatnio na forum pojawiło się wiele zapytań dotyczących niedziałających dymków czatu z aplikacji Messenger. W tym krótkim poradniku dowiecie się które ustawienia należy zmienić, aby dymki w nowej formie zaczęły funkcjonować.

Krok 1

Zaczynamy od wyczyszczenia pamięci i danych aplikacji Messenger. W tym celu przechodzimy kolejno do Ustawienia --> Aplikacje --> Messenger --> Domyślna pamięć i wybieramy Wyczyść dane, Wyczyść pamięć.

Screenshot_20210110-130733_Settings.jpg

Następnie uruchamiamy aplikację Messenger i ponownie ją konfigurujemy.

Krok 2

Przechodzimy do Ustawienia --> Powiadomienia --> Ustawienia zaawansowane --> Pływające powiadomienia --> zaznaczmy opcję Bąbelki

Screenshot_20210110-131249_Settings.jpg

Krok 3

Ponownie wchodzimy w Ustawienia --> Aplikacje --> Messenger --> Powiadomienia --> Pokaż w dymkach --> zaznaczamy Wszystkie

Screenshot_20210110-131538_Settings.jpgScreenshot_20210110-131544_Settings.jpg

Krok 4

Sprawdzamy, czy dymki czatu działają poprawnie. Uruchamiamy aplikację Messenger --> Przechodzimy do wybranej rozmowy --> klikamy przycisk "i" w prawym górnym rogu --> klikamy przycisk trzech pionowych kropek w prawym górnym rogu --> wybieramy Pokaż jako dymek

Screenshot_20210110-132146_Messenger.jpgScreenshot_20210110-132151_Messenger.jpgScreenshot_20210110-132159_Messenger.jpg

Jeśli wszystko zostało poprawnie ustawione, to naszym oczom ukaże się działający dymek czatu

Screenshot_20210110-132545_Messenger.jpg

W razie pytań lub wątpliwości zapraszam do dyskusji.

Przydatne linki:

118 Odpowiedzi
Kejrel
Journeyman
Opcje
Po aktualizacji do ONE UI 3.0 na mój telefon (galaxy s20) nie działają mi dymki czatu na messengerze. Wejście w opcje dymków w aplikacji messenger jest niemożliwe, tak długo aż nie jest ustawiona funkcja wyświetlania pływających powiadomień jako "bąbelki" w ustawieniach zaawansowanych powiadomień na telefonie. Po tym jednak jedyne dymki jakie wyskakują są dymkami samsungowymi. Próbowałem już to naprawić poprzez wyzerowanie preferencji aplikacji oraz wyczeszczenie pamięci aplikacji. Ktoś jeszcze się spotkał z takim problemem (moja dziewczyna z S20+ również ma ten sam problem)
CzornyAlbinos
Apprentice
Opcje
Mam s20+ i również ten sam problem po najnowszej aktualizacji. Też próbowałem już chyba wszystkiego i nadal nie ma dymków z aplikacji messenger.
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@Kejrel próbowałeś odinstalować i zainstalować aplikację Messenger ?
0 Like
Kejrel
Journeyman
Opcje
Tak i nic to nie dało
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@YOX  Masz S20 i Androida 11 żeby to sprawdzić?

0 Like
kaarool30
Apprentice
Opcje
To kiepsko, że w finalnej wersji coś takiego wystąpiło
Kejrel
Journeyman
Opcje
Tak mam S20 i wczoraj zainstalowałem Android 11
0 Like
HoomanitiGurl
Journeyman
Opcje
Witajcie w klubie mam to samo

Screenshot_20201204-102405_Messenger.jpg

grzegorzpaletka
Apprentice
Opcje
Miałem ten sam problem, byłem użytkownikiem androida 11 w wersji Beta. Na tyle mnie brak dymków irytował, że wróciłem do androida 10. Nie odbyło się to oczywiście bez backupu i wizyty w oficjalnym samsung store. Na plus, że po godzinie telefon był gotowy do odbioru, ale brak możliwości cofnięcia oprogramowania to dno. Za brak dymków odpowiedzialny jest messenger, nie Samsung. Poczekam aż problem minie i wtedy znów go zaktualizuje.