Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

AI aktualizacje językowe

(Temat utworzony: 30-04-2024 05:06 PM)
1814 Wyświetlenia
Amazigh
Voyager
Opcje
Galaxy Store usiłuje zaktualizować/zainstalować w telefonie różne pakiety Samsung TTS Voice, w tym takie egzotyki, jak tajski, vietnamski czy hindi - z których nie przewiduję i nie potrzebuję korzystać. Czy i jak można zablokować/wyłączyć niepotrzebne lub wybrać tylko te pożądane pakiety glosów? Nie potrzebuję wszystkich języków świata, wystarcza mi dwa, trzy... A i pamięć w telefonie, nawet ta największa, jest ograniczona. Wysłałem już to pytanie do oficjalnego Wsparcia, ale ostatnio nie spieszą się z odpowiedziami, na wcześniejsze czekam już ponad miesiąc bez reakcji... 
58 Odpowiedzi
Amazigh
Voyager
Opcje
Nie wiem, czy zgłoszenia problemu w aplikacji Members to to samo, ale co wysyłanie maila, ale przed premierą S24 odpowiedzi przychodziły w ciągu kilku godzin... A teraz "giną maile"? Rozumiem jeden, dwa... Ale wszystkie? Tymczasem ignoruję aktualizacje, ale to oznacza konieczność zablokowania automatycznych i wybierania ręcznego za każdym razem, a to na dłuższą metę jest męczące. Tak trudno zrobić opcje odrzucenia niechcianych?
0 Like
Amazigh
Voyager
Opcje
Zacznę od poczatku: 10 miesięcy na napisanie dwóch linijek kodu "akceptuj/odrzuć" aktualizacje? I to miałby rozwalić cały Sklep? Padł system wsparcia i od miesiąca najlepsi (bo chyba tylko takich zatrudnia nasz gigant od nie tylko gadżetów elektronicznych) nie mogą go podniesc? A po stronie telefonu mam, żeby było śmieszniej, w ogóle wyłączone "tłumaczenie na żywo". TO tak, jakby przy każdym wejściu do Galaxy Store proponowano mi instalacje wszystkich aktualnie dostępnych aplikacji, a nie tylko tych, które sobie wybralem i mam zainstalowane i używam. A propos: nawet w tym przypadku telefon potrafi SAM(sung!) wstrzymać aktualizacje aplikacji uśpionych. Da się?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Amazigh, Może spróbuj odinstalować nieużywane pakiety językowe

Screenshot_20240501_102545_Settings.jpg

Mighn
Big Cheese
Opcje
Jeżeli sam nie każesz zainstalować pakietów językowych, to nie będzie ich aktualizować... jeśli Ci aktualizuje, znaczy że to zrobiłeś i musisz sam ręcznie odinstalować te nie potrzebne.
Maniollo
Helping Hand
Opcje
Pisząc do wsparcia S czy do Watykanu taka sama reakcja.
0 Like
Amazigh
Voyager
Opcje
Potrafisz czytać ze zrozumieniem? To przeczytaj wszystkie posty od początku... Nie włączyłem tłumaczenia na żywo i nie kazałem, a wręcz nie chcę instalować tych pakietów. Nie mozna odinstalować czegoś, co nie zostało jeszcze zainstalowane. To nie jest aplikacja jak "tłumacz G", nie ma nawet na liście aplikacji i nie można jej uruchomić osobno i wybierać pakiety do instalacji. O to właśnie chodzi. Nie ma takie opcji - przynajmniej u mnie. Jedyna możliwość to pomijanie poszczególnych pozycji za każdym razem z całej listy w trakcie ręcznej aktualizacji. Baaardzo Wygodne! A Store cały czas upomina: masz xx aplikacji do aktualizacji...
0 Like
Amazigh
Voyager
Opcje
Czyli najpierw muszę wszystkie zainstalować, żeby potem odinstalować pojedynczo?
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
U mnie zainstalował trzy pakiety językowe które chciałem i nie chciał nic więcej, przed chwilą dla testów wszystko odinstalowałem i nie chce nic na siłę pobierać, więc wina po stronie błędów na twoim telefonie.
Amazigh
Voyager
Opcje
Rozumiem, że wybrałeś trzy z większej listy propozycji? I pozostałe przestały się pojawiać w aktualizacjach? Błędy na moim telefonie? OK. Tylko jakie? Za pierwszy, ym razem wybrałem angielski/angielski do notatek (kto potrzebuje 10 odmian angielskiego?!), tłumaczenie na żywo, tlumacz w telefonie, przetwarzanie "na urządzeniu" ofline (rozumiem, że tu potrzebne byłyby instalacje) wyłączone... 1714564737997.jpg1714564738014.jpg1714564738039.jpg1714564738069.jpg
0 Like