Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zegarek Gear S i aplikacja health

(Temat utworzony: 24-02-2018 09:53 AM)
3994 Wyświetlenia
Aluap
First Poster
Opcje

Dzień dobry 

Czy można zmienić pojawiające się rodzaje ćwiczeń w zegarku w aplikacji?  Brakuje mi aerobiku s nie potrzebuję  np jazdy na rowerze

0 Like
10 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
@Aluap
Wszystkie rodzaje treningów włączysz i wyłączysz poprzez aplikacje S Health. Klikasz na 3 kropki w prawym górnym rogu aplikacji, przechodzisz do zakładki "Zarządzaj elementami" i tam ustawiasz co chcesz i jak chcesz. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Aluap
First Poster
Opcje

@szewcu72 nie bardzo to działa - jak wchodzę w aplikację S Health na zegarku, dalej w "ćwiczenie" i trzy kropki, to pojawia mi się następującwe menu:

wyres

dzennik

powiadomienie

pomoc

Żadna z tych opcji nie daje możliwości wyboru rodzaju ćwiczenia.

Czy można liczyć na jakieś dalsze sugestie?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Wejdź w aplikację S Health, ale na telefonie, to przecież ona zarządza treningami.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Aluap
First Poster
Opcje

W aplikacji w telefonie mam pozaznaczane różne sporty, np. jogę, ale nie wyświetlają mi się one na zegarku, tam mam tylko bieganie, chód, kolarstwo i piersze wycieczki...

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Przepraszam, teraz zaskoczyłem :winking-face: Twój model to S-ka, co może oznaczać, ze nie bedzie już wspierać nowych funkcji. 😞
A jak tam z aktualnością jego oprogramowania?

0 Like
Aluap
First Poster
Opcje

A jak tam z aktualnością jego oprogramowania?

Oprogramowanie w telefonie aktualne, nie wiem jak sprawdzić oprogramowanie w zegarku?

0 Like
Aluap
First Poster
Opcje

Udało mi się zaktualizować oprogramowanie Gear S ale nie pojawiła się możliwość wyboru typu ćwiczenia, są te same cztery co poprzednio:(

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Wskazuje to na fakt, że zegarek nie wspiera już funkcji dostępnych w nowszych modelach 😞

0 Like
stworalu
First Poster
Opcje

Witam, dołączę do rozmowy.

Zakupiłem kilka dni temu Gear S3 i też mam taki sam problem - nie widzę aktywności która mnie interesuje (jazda na rolkach). W telefonie jest dostpena a na zegarku już nie:/ Czy ktoś wie gdzie to dodać? Absurdem byłoby jeśli zegarek nie wspiera wszystich typów aktywności... Wykorki, brzuszki, przysiady i inne nie są mi potrzbne i nie po to kupowałem zegarek żeby nie móc korzystać z niego podczas takich sportów jakie wykonuje. Do głowy mi nie przyszło, że na zegraku brandowym i falgowym aplikacja SHealth ma zupełnie inne mozliwości niż w telefonie:/ Mam nadzieje, że to kwestia ustawień - ktoś wie jak rozwiązać problem? 

Pozdrawiam!

0 Like