Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Zabezpieczenie = wyłączenie dostępu do panelu

(Temat utworzony: 01-03-2024 11:18 AM)
4555 Wyświetlenia
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Jak wyłączyć panel sterowania , w taki sposób aby był dostępny jedynie po zalogowaniu ? Dlaczego ? Po kradzieży telefonu można bez problemu włączyć tryb samolotowy i telefon pozostaje niewidoczny aby go odzyskać 
Telefon ma teraz blokadę = pin i odcisk

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Nie wiem jaki masz telefon. U mnie na one ui 6.0 (s23 ultra) działa to tak że mam dostęp do tego panelu ale po kliknięciu w ikonę trybu samolotowego prosi o pin. Może masz wyłączona ta opcje ? Ekran blokady>ustawienia bezpiecznej blokady>blokuj sieć blokady...1709295838864_1709295838851_0.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 Odpowiedzi
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Nie można:) jeśli spróbujesz uruchomić tryb samolotowy wyłączyć wifi czy dane komórkowe to przy zablokowanym ekranie poprosi o wpisanie pinu/odcisk palca
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Mam pin i odciskiem albo twarzą odblokowuje, więc to nie to, w Iphone jest przycisk wyłączający
Rozwiązanie
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Nie wiem jaki masz telefon. U mnie na one ui 6.0 (s23 ultra) działa to tak że mam dostęp do tego panelu ale po kliknięciu w ikonę trybu samolotowego prosi o pin. Może masz wyłączona ta opcje ? Ekran blokady>ustawienia bezpiecznej blokady>blokuj sieć blokady...1709295838864_1709295838851_0.jpg
T0maszzz
Explorer
Opcje
Dokładnie tak :smiling-face:
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Mam Flip3 , zrobiłem aktualizacje, włączyłem zabezpieczenie twarz i działa , dziękuję za informację
bury787
Journeyman
Opcje
Czy w s24 jest możliwość zablokowania górnego paska na ekranie blokady? Obecnie, pomimo włączonej blokady na odcisk można ściągnąć pasek i wyłączyć np. Dźwięki, WiFi czy internet. W innych telefonach istniała taka możliwość. Tutaj jednak nie mogę jej poszukać. Z góry dzięki za pomoc! 
0 Like
W1234567890
Helping Hand
Opcje
Dzien dobry,
Od ostatniej aktualizacji na ekranie blokady mozna wyłączyć dane komórkowe, bluetooth itp. oraz można włączyć tryb samolotowy pomimo tego że w ustawieniach mam włączoną funkcję blokowania wyłączenia danych komórkowych, bluetooth itp. gdy telefon jest zablokowany.

image

0 Like
Robertxxxxx
Voyager
Opcje
Sprawdziłem. U mnie także działa na blokadzie
0 Like