Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wykrywanie twarzy na zdjęciach w Galerii

(Temat utworzony: 13-01-2021 02:01 PM)
3710 Wyświetlenia
Members_vEuzTcU
First Poster
Opcje

Witam,

Bardzo podoba mi się opcja wykrywania twarzy w galerii Samsung i grupowania zdjęć po osobach. Zdjęcia telefonem robię od bardzo długiego czasu i lubię mieć je wszystkie w jednym miejscu, pod ręką, dlatego trzymam je na karcie microSD (obecnie zdjęć i filmów mam ok 120 GB). Po zakupie nowego telefonu Samsung S20+ i zainstalowaniu nowej karty ze wszystkimi zdjęciami widzę, że twarze są wykryte tylko dla zdjęć z ostatnich ok. 6 miesięcy. W jaki sposób działa ta technologia? Czy wykrywanie twarzy dzieje się "server side" i wymaga uploadu tych zdjęć do chmury? Czy lokalnie? Jeśli lokalnie to jak "zmusić" telefon aby zaindeksował więcej zdjęć?

Pozdrawiam,

Piotr

0 Like
1 Odpowiedz
Pr0k0p
Apprentice
Opcje
taka funkcja musi działać lokalnie, polecam spróbować zresetować otagowanie i spróbować otagowac zdjęcia jeszcze raz, oraz poczytać na necie, Z tego co czytałem to ludzie mieli z tym problemy dwa lata temu, mianowicie oznaczało różne twarze innymi osobami, więc resetowali i ustawiali tagi na nowo na twarzach po czym po około dwóch dniach ponoć technologia otagowala reszte zdjec automatycznie, więc możliwe że nie rozpoznaje twarzy lub coś w tym stylu
0 Like