Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Whatshap synchronizacja folderów aplikacji z One Drive

(Temat utworzony: 01-06-2022 01:46 PM)
585 Wyświetlenia
Tomala666
Journeyman
Opcje

Hej. Mam pytanie odnośnie synchronizacji. Whatshap tworzy foldery np. images. Po zapisie pliku wyświetla się w galerii telefonu, natomiast folderu nie można synchronizować z one drive. Nie ma takiego folderu w wyborze w ogóle. Jak to u Was wygląda?

0 Like
14 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tomala666  Hej

Są zaznaczone foldery w ustawieniach galerii które mają się przesyłać do one drive?

Galeria > Ustawienia > Synchronizuj z One Drive > Albumy Do synchronizacji

Screenshot_20220601-144538_Gallery.jpg

Screenshot_20220601-144550_Samsung Cloud.jpg

Screenshot_20220601-144601_Samsung Cloud.jpg

  

Tomala666
Journeyman
Opcje
Hej, chodzi o to że w galerii do zaznaczania synchronizacji nie ma tych folderów. 😂
0 Like
sumik13
First Poster
Opcje
Cześć, czy udało ci się rozwiązać problem? Mam to samo na s23.
0 Like
sumik13
First Poster
Opcje
Czy wyczyszczenie pamięci cache wg powyższej instrukcji usunie pliki z telefonu? Trzeba robić kopię zapasową?
0 Like
Tomala666
Journeyman
Opcje

Nie, było tak cały czas. Obecnie od 10 miesięcy mam iPhone’a 14 max pro więc nie pomogę. 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sumik13, Zabieg wipe cache nie usuwa danych użytkownika.

patiii930
First Poster
Opcje
Hej. Mi udało sie rozwiązać problem. Trzeba wejść w folder moje pliki - pamięć wewnętrzna - po lewej stronie wybrać wszystkie (automatycznie miałam niezbędne). Teraz otworzyć folder gdzie domyślnie zapisują sie pliki z WhatsApp i przenieść go do folderu DCIM. Czyli wchodzimy na folder Android - media - com.whatsapp - WhatsApp - media - WhatsApp images i zaznaczamy go - dajemy przenieść - u góry utworzyła się ścieżka i przejeżdżasz placem spowrotem na pamięć wewnętrzna i przenosisz do folderu DCIM. Tam samo pliki video. Jak przeniesiesz to będą widoczne te albumy w synchronizacji albumów z onedrive
Jumble01
First Poster
Opcje
Dziękuję, że to napisałaś! Pomogła mi Twoja odpowiedź 😊
0 Like